Hamilelikte beslenme yardım eder misiniz ?

canuseu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
24
0
6
35
İstanbul
kızlar şuan 6 haftalık hamileyim ve ilk hamileliğim gerçekten çok tedirginim ne yemek istesem zararlı olduğunu okuyorum sosis salam gibi sonra yumurtanın çok pişmiş olması gerekiyormuş bende tam tersi sulu seviyorum o yüzden 5 6 hafta içinde hep öyle beslendim yani kıvırcık salatası yapıyorum çok iyi yıkadığım halde ağzıma toprak geldi acaba bu sorun olur mu bebek için ? birde fındık falan yerken arada çürükleride karışıyor ya acaba oda sorun olur mu ? birde 4 haftalık hamileyken çok kötü grip oldum ve ateşim yükselmişti bende doğal şeyler içerekten geçirmeye çalıştım biraz fazla vesveseleniyorum ama sanırım bu kadınların doğasında var

bu kadar panikleemenize gerek yok. normal şartlarda nasıl besleniyorsanız öyle devam edin. Bu normal bi süreç. 2 çocuk annesiyim hiç böyle bişey düşünmedim hamileliğimde

öncelikle bebeğin hayırlı olsun.

ilk 3 ay düşük riski yüksek olduğu için, baharatlı şeylerden uzak dur. Maydanoz nane falan tüketmemeye çalış.
balık, yumurta, ceviz, beyaz peynir, süt, yoğurt, kırmızı et bunlar çocuğun gelişimi ve senin için çok faydalı.
özellikle süt ürünlerini tüketmen ilerleyen dönemlerinde çok işine yarayacak. kramp vs olmaması için.

Çokta telaş yapma bence sadece biraz daha dikkatli olarak güzel bir hamilelik geçirebilirsin.

Şimdiden hayırlı olsun.

bu kadar panikleemenize gerek yok. normal şartlarda nasıl besleniyorsanız öyle devam edin. Bu normal bi süreç. 2 çocuk annesiyim hiç böyle bişey düşünmedim hamileliğimde
çok teşekkür ederim internette yazanlara kalırsa zaten ödüm kopa kopa bir şeyler yerim

teşekkür ederim süt ürünlerini tüketmeye özen gösteriyorum peki 3 aydan sonra nasıl beslenmeliyim ?

teşekkür ederim süt ürünlerini tüketmeye özen gösteriyorum peki 3 aydan sonra nasıl beslenmeliyim ?

tüm hamileliğin boyunca bunları yemeye özen gösterirsen zaten yeterli olur.
ilk zamanlar iştah çok açık oluyor bebek ilerleyen aylarda kilo aldığı için ilk aylar kilona dikkat etmeye çalış.
ben haftada bir gün balık, her gün süt, meyve yoğurt yiyorum. hafta içlerinde de kırmızı ya da beyaz et illaki yiyorum.
sabah kahvaltılarında beyaz beynir ve haşlanmış yumurta yemekte çok faydalı, ben her gün olmasada haftada 3-4 kere yemeye çalışıyorum, evde olsam daha dikkatli olurum ama çalıştığım için ancak bu kadar özen gösterebildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…