Hamilelikte beslenme???

Plutonyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
53
12
38
36
Merhaba kızlarr sizlere birsey danışmak istiyorum 16 haftalik hamileyim beslenme duzenimi oturtamadim yani bu durum aslında benden kaynaklaniyor unutuyorum yada üşeniyorum :110: düzenli hicbirsey yiyemiyorum eşim de hatirlatmiyor sagolsun biseyi hazirlayip getirme huyu da hic yoktur sagolsun bu durum beni rahatsız ediyor biseyler yapmaya çalışıyorum istedigim sekle ulasamadim ama biliyorumki bi zaman sonra tekrar eskiye dönecek halim arkadaslarima soruyorum hergun duzenli sut icen yumurts yiyen findik cevis fistik a meyveye abanan bir suru insan var bi ben mi boyleyim beslenme konusu cok mu önemli nolur icimi rahatlatin bana bi tavsiye verin bundan sonra duzelsem ise yarar mi ne kadar neyden yemek gerekir

Onemli olan 3 aydan snraki beslenme zaten simdiden snra bebek bizden beslenecek bnde sabahlari kalkar kalkmaz sut iciorum yumurta haslayip yiyip okula oyle gidiorum okula meyve badem ceviz goturuyorum aralarda onlari yiyorum ama sadece onlar yetmio oglen kasarli tost ayran aksamlarida salata ve et balik turu yoyecekler bnde baslarda pek uyamiyordum ama artik alistim boyle beslenmeye
Bnce sende kendini zorlamadan basla bir sure sonra alisirsin zaten

canım ceviz, badem, yumurta vs bunları yemeye çalış. Çalışıyorsan eğer yanında götürebilirsin ama meyveye çok abanma ye tabi ama kararında ye. Ben son 2 haftadır meyveyi çok abartmıştım güya bebeğime faydası olacak diye ama gebelik şekeri çıktı :( gerçi daha doktorum görmedi sonucumu ben meyveden olduğunu tahmin ediyorum. çünkü bir porsiyon yemek lazımmış ben evde olan her meyveden bir porsiyon yemiştim :işsiz:

Sabahları kahvaltınızda yumurta yemeniz ve güzel bir kahvaltı yapmanız önemli tabii ki.
Öğle yemeğinizde fazla yağlıya kaçmadan sağlıklı besinler tüketmeniz.
Kuru yemiş faydalı bir besindir, özellikle ceviz tüketmeniz.
Ara öğün olarak karnınız acıktığında veya canınız birşey istediğinde kuruyemiş tüketebilirsiniz.
Ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı vs. gibi faydalı kuruyemişler hem size hem bebeğinize yararlı olacaktır.
Akşamları da çok abartmadan, kızartmalardan aşırı yağlılardan uzak durarak beslenmeniz uygun olacaktır.
Abartmanıza zaten gerek yok, normal besinlerinizi almaya devam edin.
Eğer yiyebiliyorsanız hazır balık mevsimi gelmişken, bol bol balık tüketin.
Faydası çok oluyor.
Fakat mevsim sebze ve meyvelerini de aksatmayın.

Meyveye aşırı yüklenmeyin, şeker yapar.
Kararında yeterince yemeniz uygun olandır.

Eğer gündüzleri süt tüketemiyorsanız, akşam yatmadan ılık bir süt içmeniz de iyi gelebilir, hem uyku açısından.

bende hergün yumurta süt peynir mutlakaaa tüketiyorum 1 porsiyon meyve (meysimine göre ne varsa, şu aralar armut kavun havuç elma muz yiyorum çoğunlukla) haftada 1 kez balık 1 kez tavuk 1 kezde kırmızı et mutlakaa.. tabii sebze yemekleri ve kuru baklagilleride atlamayalım arkadaşlar. yalnız yememeye çalıştığım tek şey ekmek. sadece kahvaltılarda yiyorum diğer öğünlerde bazen sulu yemek varsa küçücük bir lokma yerim onun dığında hamur işi yememeye çalışıyorum. çayı az ve açık içiyorum. kahveyi zaten sevmem. ama ben normaldede sağlıklı beslenirdim zaten hamileliğe özel yaptığım çok fazla nişey olmadı yani. bebeğimin gelişimide iyi şimdilik çok şükür bende 4 kilo aldım iyi hissediyorum. hepimize sağlıklı doğumlar

Daha 12 haftaya kadar yolu var bulantinin benimde 3aya kadar bulanti oldu sadece yogurt ekmek yiyebildim hersey kokuyordu simdi gecti cok şükür

Ben de bulantilarimdan dolayi 8 kilo verdim . Bulantim daha bu hafta kesildi ve yavaş yavaş yemeye başladım. Ama ben süt yumurta yiemiorum ama aşırı derece de meyve tuketiorum. Onun dışında pek birsey yiemiorum meyve rahatlatio beni

Arkadaşlar Merhaba , çalıştığım merkezde bir seminer verilecektir. Arayıp bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kızlarr sizlere birsey danışmak istiyorum 16 haftalik hamileyim beslenme duzenimi oturtamadim yani bu durum aslında benden kaynaklaniyor unutuyorum yada üşeniyorum :110: düzenli hicbirsey yiyemiyorum eşim de hatirlatmiyor sagolsun biseyi hazirlayip getirme huyu da hic yoktur sagolsun bu durum beni rahatsız ediyor biseyler yapmaya çalışıyorum istedigim sekle ulasamadim ama biliyorumki bi zaman sonra tekrar eskiye dönecek halim arkadaslarima soruyorum hergun duzenli sut icen yumurts yiyen findik cevis fistik a meyveye abanan bir suru insan var bi ben mi boyleyim beslenme konusu cok mu önemli nolur icimi rahatlatin bana bi tavsiye verin bundan sonra duzelsem ise yarar mi ne kadar neyden yemek gerekir
Benm hala duzensiz bigun sut icerim iki gun icmem. Cok sukur dr kontrlunde hersey norml. Sennde sikintin yoksa cok telas yapma:)) bide eslerden cok beklentiye girme sen uzulursun:) yani oyle hizmet eden erkeklerde vardir tabi ama bize denk gelmemis:)) ben iki ay yatmistim o zmn elinden geleni yapti ama simdi yapmaz bisy. Su icmene zararli seyler yememene dikkt etmeni tavsiye ederm. Sonrasida canin ne istiyosa:))

Back
X