Hamilelikte beslenme

kubra2553

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
4.139
3.147
133
33
Herkese selamlar bu konu açılmış mı daha önce bilmiyorum baktım ama bulamadım da.
Burda paylaşsak sağlıklı yada sağlıksız olabilecek şeyleri.
İnternette de araştırıyorum biyerde içilebilir denen diğer yerde içilmemeli diyor. En azından sizlerde doktorlarınızın tavsiyelerini söylerseniz hepimiz faydalanırız inşaAllah.
Ben içecek kısmını sormak istiyorum özellikle siyah çayı bıraktım içsemde nadir ve açık içiyorum ama çay istiyor insan malum Türküz yeşil çay ya da beyaz çaya ne diyorsunuz.
Birde internette her yerde ıhlamuru gördüm bi zararı olmayan diye

Herkese selamlar bu konu açılmış mı daha önce bilmiyorum baktım ama bulamadım da.
Burda paylaşsak sağlıklı yada sağlıksız olabilecek şeyleri.
İnternette de araştırıyorum biyerde içilebilir denen diğer yerde içilmemeli diyor. En azından sizlerde doktorlarınızın tavsiyelerini söylerseniz hepimiz faydalanırız inşaAllah.
Ben içecek kısmını sormak istiyorum özellikle siyah çayı bıraktım içsemde nadir ve açık içiyorum ama çay istiyor insan malum Türküz yeşil çay ya da beyaz çaya ne diyorsunuz.
Birde internette her yerde ıhlamuru gördüm bi zararı olmayan diye
Canım çok gribim doktoruma ıhlamuru sordum iç dedi. Ama burada okuduğum kadarıyla ona zarardı diyen de var. Yeşilçay da zararlı bebeğe.

Ben bi kaç gün günde 3 koca bardak ıhlamur içtim bişey olmadı. Hani bi bardak içebilirsin bence.
Yani bence ıhlamurun bi sakncası yoktur yani araştırdığım kadarıyla kötü yazan yer görmedim de ben diğerlerini merak ediyorum aslında :) ama sadece oysada yinr yoktan iyidir deriz☺️

Yani bence ıhlamurun bi sakncası yoktur yani araştırdığım kadarıyla kötü yazan yer görmedim de ben diğerlerini merak ediyorum aslında :) ama sadece oysada yinr yoktan iyidir deriz☺️
Mesela şey diyolar. Kafein bağımlısıysan bianda kesmemen gerekliymiş. Yine az miktarda tüketmen lazımmış. Ben 5 hafttalık olana kadar resmen kova boyunda bardaklarla kahve içmiştim. Bilmiyordum hamile olduğumu.. normalde de çay kahveyi çok tüketirdim hala az oranda tüketiyorum. Sigara gibi bağımlısıyım biraz da..

Mesela şey diyolar. Kafein bağımlısıysan bianda kesmemen gerekliymiş. Yine az miktarda tüketmen lazımmış. Ben 5 hafttalık olana kadar resmen kova boyunda bardaklarla kahve içmiştim. Bilmiyordum hamile olduğumu.. normalde de çay kahveyi çok tüketirdim hala az oranda tüketiyorum. Sigara gibi bağımlısıyım biraz da..
Hmm anladımm güzelmiş☺️ Kahveyle yada diğerleriyle hiiç işim yok benm de ama malum kış mevsimindeyiz tam böyle çay zamanı. Yazın içmem zaten ama şmdi insan istiyo. Açık olmasına dikkat ederek az tüketmeye çalyşm inş

Hmm anladımm güzelmiş☺️ Kahveyle yada diğerleriyle hiiç işim yok benm de ama malum kış mevsimindeyiz tam böyle çay zamanı. Yazın içmem zaten ama şmdi insan istiyo. Açık olmasına dikkat ederek az tüketmeye çalyşm inş
:) salep mevsimi. Herhalde ondan bişey olmaz..

:) salep mevsimi. Herhalde ondan bişey olmaz..
Yaramı deşmeyen Türkiyede değilim ve maalesef olduğum yerde salep yok:( onun yokluğuna alıştm artık geçen seneden beri.
Birde kekik çayını sorym size biliyorsunuzdur belki, midem ağrıyınca içerim hep ama acaba onun var mıdır bir zararı?

Hamileliğimde doktorumun yasakladığı tek şey ada çayıydı.
Çayı günde 3 bardak, asitli içeçekleri 1 bardak ve kahveyi de 1 fincan içebileceğimi söylemişti.
Ayrıca hamilesin diye bir şeye abanma, normal hayatında ne yiyip içiyorsan onlara devam et demişti.
Ama çevremdeki arkadaşlarımın doktorları maydonoz dahil birçok şeyi yasakladı.
Bilemiyorum hangisi ne derece doğru...

Hamileliğimde doktorumun yasakladığı tek şey ada çayıydı.
Çayı günde 3 bardak, asitli içeçekleri 1 bardak ve kahveyi de 1 fincan içebileceğimi söylemişti.
Ayrıca hamilesin diye bir şeye abanma, normal hayatında ne yiyip içiyorsan onlara devam et demişti.
Ama çevremdeki arkadaşlarımın doktorları maydonoz dahil birçok şeyi yasakladı.
Bilemiyorum hangisi ne derece doğru...
Sizin doktorunuzu sevdim ben Ya önemli olan doktora güvenebilmek bence. Türkiyede vardı sevdiğim ve önerisini dinleyeceğim doktorlar ama şimdi uzakta olunca tabi sizin doktorlarınızın önerilerine başvurdum☺️
Belki kanda falan yada eksik gördükleri bişey olunca bişeyleri yasaklıyolardır

Sizin doktorunuzu sevdim ben Ya önemli olan doktora güvenebilmek bence. Türkiyede vardı sevdiğim ve önerisini dinleyeceğim doktorlar ama şimdi uzakta olunca tabi sizin doktorlarınızın önerilerine başvurdum☺️
Belki kanda falan yada eksik gördükleri bişey olunca bişeyleri yasaklıyolardır
Ben de çok severim kendisini.
Bana tembihlediği çok önemli bir cümle vardır 'unutma, sadece hamilesin, hasta değilsin sen' derdi ve hayatımı kısıtlamamı, aksine bebeği kucağıma aldıktan sonra yapamayacağım her şeyi yapmamı önerdi.
İnanın çok rahat bir hamilelik yaşadım, doğumdan bir gün önce ev siliyordum.
Hiçbir şeyi sakınmadım, hasta da oldum, ayaklarım su toplayana kadar gezdim, alışveriş yaptım, yeri geldi ağır da taşıdım iş de yaptım, canım ne isterse yedim.
Bu dönemin tadını sonuna kadar çıkardım.
Sakınılan göze çöp batar hesabı, siz de kendinizi sakınmayın ve akışına bırakın her şeyi.
Çok şükür bebeğim şimdi 3buçuk aylık ve inanın hamileliğimi özlüyorum.:anne:

Ben de çok severim kendisini.
Bana tembihlediği çok önemli bir cümle vardır 'unutma, sadece hamilesin, hasta değilsin sen' derdi ve hayatımı kısıtlamamı, aksine bebeği kucağıma aldıktan sonra yapamayacağım her şeyi yapmamı önerdi.
İnanın çok rahat bir hamilelik yaşadım, doğumdan bir gün önce ev siliyordum.
Hiçbir şeyi sakınmadım, hasta da oldum, ayaklarım su toplayana kadar gezdim, alışveriş yaptım, yeri geldi ağır da taşıdım iş de yaptım, canım ne isterse yedim.
Bu dönemin tadını sonuna kadar çıkardım.
Sakınılan göze çöp batar hesabı, siz de kendinizi sakınmayın ve akışına bırakın her şeyi.
Çok şükür bebeğim şimdi 3buçuk aylık ve inanın hamileliğimi özlüyorum.:anne:
Yani aslında kesin zararlı olabilcek şeyleri bilsek gerisi dediğiniz gibi zaten ☺️ Ben hamile olduğumu öğrenmenmedn iki gün önce rejime başlamıştım ufak çaplı norml zamanda da kilo almak istemeyen birisiyim. Şimdide sadece sağlık çerçevesinde olsun herşeyi istiyorum. Zaten aslına normalde de bizim için ne faydalı ne zararlı az çok biliyoruz. Ayy teşekkürler biraz içim rahatladı. Böyle bazı dr vardır boşver, geçer, takma, dert etme tarzinda kendi mizahlarinca konusup rahatlatirlar ☺️

Yaramı deşmeyen Türkiyede değilim ve maalesef olduğum yerde salep yok:KK43: onun yokluğuna alıştm artık geçen seneden beri.
Birde kekik çayını sorym size biliyorsunuzdur belki, midem ağrıyınca içerim hep ama acaba onun var mıdır bir zararı?
O zararlı galba canım.

benim doktorum ıhlamur iç, çayı fazla tüketme çok açık iç demişti ki zaten hamileliğim boyunca önceden çok sevdiğim çayın tadı çok kötü gelmeye başladı,ben de sıcak içecek olarak bol limonlu açık çay veya ıhlamur içiyorum

Bugün sağlık ocağında ebeyle konuştum bu konuyu.
Ben dereotunu sormuştum ve yasak olan bir şeyler var mı diye.
Bana yeşillikleri tüketebilirsin dedi. Abartmadan dereotu da tüketebilirsin dedi.
Adaçayını söyler çoğu kişi ama mesela günde 1 bardaktan bir şey olmaz dedi.
Besinlerin düşüğe sebep olması sadece ilk haftalarda olur. İlerleyen haftalarda bebeğin yeri sağlam dedi.
İnsan yine de haklı olarak tedirgin oluyor.

Back
X