Hamilelikte bulantı sorunu

Seainsea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
37
39
38
Selamlar,gebeligin ilk haftalarında yasanan bulanti cogumuz ici büyük sıkıntı yaratiyor.bende ilk gebeligimde yoğun olarak şimdiki gebeligimde ise zaman zaman bulantı yaşadım. En son Dr kontrolünde Dr um içinde B6 vitamini olan bir folik asit verdi.onu kullanmaya başladıktan sonra bulantım son derece azaldı. Öğrendiğim kadarıyla gebelik ile birlikte vücuttaki B6 vitamini duzeyi düşüyormus bu da bulantıya sebep olabiliyormuş.Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için belki faydası olur diye paylaşmak istedim...

Bende de tam tersi folik asit hapi asiri mide bulantisi yapiyor. Dr um markasini degistirdi 2 hafta once ama bu seferki daha kotu icerken kusuyorum o yuzden bikac gun ara verdim icme fikri bile tiksindiriyor. Napicam bilmiyorum :(

Bende de tam tersi folik asit hapi asiri mide bulantisi yapiyor. Dr um markasini degistirdi 2 hafta once ama bu seferki daha kotu icerken kusuyorum o yuzden bikac gun ara verdim icme fikri bile tiksindiriyor. Napicam bilmiyorum :KK43:
Canım folbiole ara verme sakın bebeklerimizin saglıgı için çok önemli omurilik kapansın diye veriliyo bu ilaç zaten az bi zamanın kalmış 12. Haftanda keser muhtemelen dr.un

Benimde öyleydi. Su icerken bile midem bulanabiliyordu,aklıma yemek getiremiyordum.Biraz zorlayıp denemekte fayda var.ilk gunden etkisini gordum ben.benimkinin adı premesis bulantı olayı çok zor gercekten,Allah yardimcin olsun

Biliyorum onemli oldugunu ama gercekten iskence gibi geliyor :( 3 gundur icmiyordum artik ne olursa olsun diyip doktorun ilk verdigi ilaca donucem en azindan o draje yutarken tiksinmem bari. Peki bilgin var mi yakalamosken sorayim :) yatmadan bikac saat once icsem de faydasi olur mu yoksa illa sabah acken mi icmem lazim. Dr miden cok dolu olmasin demisti ama bilemedim

Benimde öyleydi. Su icerken bile midem bulanabiliyordu,aklıma yemek getiremiyordum.Biraz zorlayıp denemekte fayda var.ilk gunden etkisini gordum ben.benimkinin adı premesis bulantı olayı çok zor gercekten,Allah yardimcin olsun
Amin Rabbim cumlemizin yardimcisi olsun. Benim ilaci icmedigim zaman mide bulantim da yok.

O zaman birkaç hafta daha sabret zaten 12 den sonra icilmiyor diye hatırlıyorum.bu arada ilk hamileliğin mi?

Kacinci haftada basliyor bulnti? Ben 5+3teyim ve henuz bulantim yok

Her hamilelikte olmayabilir. Ama 6 - 7 den sonra başlıyor 12. Haftadan sonra azaliyor.bazı hamileliklerde doguma kadar surebiliyormus.Benim ilk hamileliğim de hiç yiyemiyordum.2 kg verdim.ama bu hamileliğim de şu an gayet iyiyim.

HERKESİN BULANTI SORUNU İÇİN KENDİNE ÖZEL YÖNTEMLERİ OLACAKTIR MESELA BENIMKI LİMON YEMEK, NANE ŞEKERİ ALMAK, GİBİ TESKİN EDEN YÖNTEMLERİM VARDI . BU HAFTA ZENCEFİL ŞEKERİ DENİYORUM BU SABAH İYİ GELDİ TAVSİYEMDİR, AKTARDA BULUNUR.

MRB arkdslr bnde 8 haftlk hamilym 10 gündür bya bulantim mide yanmam vardı cok halsizdim tansiyonum hep 9a5 ti bugün bulantim fln uok iyi hissedyrm kndimi tansiyonum da normle döndü acaba niye normllsti bulantim varken geçsin istydum ama şimdi de bebise bişey mi oldu ki acaba diyorm ağrım yada kanamm fln yok ama işte

Ölücem bulantılan tüm günnnnnnnnn :( :'( yapayalnızım bir de bu memlekette. Af ALLAHım affffff. Güç kuvvet versin RABBİM :'( ♥

Benim bulantılar henüz başlamadı. Sabahları aşırı iştahsız oluyoruz hafif bi mide kazınması oluyor.

Back
X