hamilelikte C kategorideki ilaç problemi

goncagulll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
980
0
46
Balıkesir
iyi günler arkadaşlar, benim bi problemim var yardımcı olabilirseniz sevinirim. 24 haftalık hamileyim doktorum ilaç kullanımı hiç önermesede ben kalsiyum alamadığım için suda eriyen tabletlerden verdi. fakat bunların hamilelik kategorisi c kullanmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. içinizde kullanan oldumu. yarar zarar durumu olarak nasıl görüyorsunuz. fikir verirseniz sevinirim.

O kategorilewre fazla takılma güzelim . Kalsiyum bebeğin ve senin için hayati önemli. Hem daha ne C kategorsisi ilaçlar kullanacaksın lazım olunca. enfeksiyonun olursa bazı antibiyotikleri, bazı fitilkleri kullanacaksın. Üzerinde hep hamilelikte önerilmez yazacak. İDoktorun onayladıktan sonra kapa gözünü iç.

Canim A kategorisindekiler genelde vitaminler oluyor. B ve C dekiler de hamilelikte kullanilabilecek ilaclardir. Merak etme. Idrar enfeksiyonum vardi. Dr penisilin antibiyotik karisimi olan bi ilac verdi. Arastirdim B kategorisinde cikti. Yani B ve C dekileri gonul rahatligiyla kullanabilirsin.

korkma kar zarar ilişkisi..içmemen bebegin için daha zararlı olur..moralini yüksek tut..ben ant filan içtim...kategori hak getire..doktoruna güven..

Back
X