hamilelikte çatlak önlemek mümkün....

Bugüne dek büyüyen karnıma ya da genişleyen basen ve göğüs bölgeme hiç bir uygulama yapmadım. Normalde de çok su içen biriyim ama bu süreçte daha da özen göstermeye çalışıyorum. Karnımda henüz gerginlik, kaşıntı ya da kuruluk hissetmeyişime rağmen içimden bir ses artık bu riske yönelik koruyucu bir önlem almam gerektiğini söylemeye başladı.

Bu hafta artık çatlak oluşumu riskine karşı kendi önlemimi almaya karar verdim. Bu konuda gerçekten çok araştırdım. Kararım da Earth mama angel baby den yana oldu. Doğal çatlak yağı ile başlayacağım. Organikliğine ve bebeğim için hiç bir tehdit taşımayan içeriğine dair güven duyduğum için iç rahatlığı ile kullanabileğim bir ürün buldum sonunda. Esasen bunun tamamen cilt yapısı ve genetik ile ilgili olduğunu biliyorum ama büyüyen karnımı nemlendirebileceğim doğallıkta başka bir ürün daha piyasada şu an için mevcut değil . Her şey bebeğim için elbette. Onu mümkün olduğunca kimyasallardan korumak da benim görevim. Kullandıkça sonuçlar ile ilgili bilgi paylaşımında bulunacağım.

1 hafta sonra 6aylık hamile olacağım 3-4 aylıkken lierac kremini aldım ve içine kakao ve badem yağı karıştırarak kullandım hiç çatlama olmadı ancak bitince 2.kutuyu aldım ve sade kullanmaya başlayınca hemen çatlamaya başladım :( ciltten cilde farklılık gösterebilir tabi ki ama çok üzüldüm fiyatına gelince eczaneden alıyorum ve şuanda 160tl umarım bu bilgiler işinize yarar. Olsun Kızım için herşeye razıyım :)

Back