Hamilelikte ciger ve et ellemek bebekte leke yapar mı

Khvhyl

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2019
136
39
13
24
7aylik hamileyim malum kurban bayramıydi etleri dograyip buzluga atmam gerekti eşime eldiven al demistim umursamadi bulamadim dedi geçti neyse mecbur etleri dogradim ciger ve kuşbaşiları geçendede ciger kavurma yapmistim hep korkarak elledim ve vucudumu karnimi ellememeye çalistim ellerimi yikadim ama dalgin biriyim fark etmeden ellemişsem leke çikar mi hurafemi gercek mi

7aylik hamileyim malum kurban bayramıydi etleri dograyip buzluga atmam gerekti eşime eldiven al demistim umursamadi bulamadim dedi geçti neyse mecbur etleri dogradim ciger ve kuşbaşiları geçendede ciger kavurma yapmistim hep korkarak elledim ve vucudumu karnimi ellememeye çalistim ellerimi yikadim ama dalgin biriyim fark etmeden ellemişsem leke çikar mi hurafemi gercek mi
En büyük hurafelerden biri . Ben de hamileyim defalarca ciğer yedim ,kurbanda da hazırlayıp paketledim. Hamileyken saç kestirilmez bebeğin ömründen gider derler kestirdim . Allah ömrü bir sac kesmeye bağlar mı. Dokunmakla bebekte leke olur mu olmaz .

Leke isi hurafe ama cig et toksoplazma acisindan ellememeniz gerekiyor daha dikkatli olsun.. cigerde fazla k vitamini barindirdigindan yenmemesi gerekiyor bu surecte. Zaten tum sakatatlar yasak.. ciger ozellikle kanama pihtilasma hastasi olanlara iki kat yasak

Back
X