hamilelikte cinsellik

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
11 haftalık hamileyim.eşimle cinsel ilişkiye girmiyoruz.bazılarına sordum düşük riski olmadığı sürece ilişkiye girmek bebeğe zararlı değilmiş diye duydum.hamile olanlar hamileliğiniz süresince eşinizle ilişkiye girdiniz mi yoksa 9 ay boyunca beklediniz mi?

google da arastirirsan eger görürsün ; gebelikte cinsel iliski zararli yada yasak degil. doktorun sende bazi durumlar oldugunda o zaman soyler zaten iliskiye girme diye.
ama karin büyüdükce bazi pozisyonlar imkansizlasiyor o kadar..

canım sen internetin yazdığına bakma dikkatli ol... bende ve bebeğimde problem yoktu doktorumda bisey demedi. ama 6 buçuk aylıkken ilişki sonrası kanamam oldu ve sonra dr yasakladı... bence dikkat edin bebişin sağlığı daha önemli

ben üç tane çoçuk doğurdum,her çoçukta en az 11 ay hem eşim ve ben biraraya gelmedik,hem mikrop bakımından hemde erken doğum ve düşüğe sebeb olmasın diye,benim ilk çoçuğum 6 haftalıkken kanamam vardı..ikincisi düştü bu eşimle ben karar verdik,bebeğimiz doğana kadar ara verdik...kendisi hiç bir zaman yakınmadı.kadınların korktuğu beni hiç bir zaman aldatmadı....çünkü bazı kadınlar köle gibi ay ne yapıyım kocam istiyor bende geri çeviremiyorum diyor...bu tür olaylar tek taraflı olmamalı...bir olacaksa beraber karar vermeli..sır koca istiyor diye ona boyun eğemem çünkü biz kadınlarda insanız.bu işler sadece erkeğin isteğiyle olmuyor....ozaman bu bir tecavüz veya kölelik olarak görüyorum ben bu işi.....

benimde dedigim o zaten..extra bir durumda doktor uyarir zaten.doktorun kontrollerinde herhangi birsey görmemis ama senin iliskinde kanama olunca yasaklamis..hem bebegin sagligi önemli hemde ailenin sagligi....evliligin sagligi....
internet olmasa ne yapardik acaba....acabaaaa.................

Katılıyorum sana canım. İnternette de doktorların yazdığı bilgileri okuyoruz zaten. ben boyle kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmesine karşıyım. Genelde insanlar bu cinsellik konusunu yanlış biliyorlar. Ve yanlışlarında da ısrar ediyorlar. Zaten bir mahsur olsa dinen de yasak olurdu diye düşünüyorum.

Ekstra bir durum dusuk tehlikesi gibi bir durum olmadıgı sürece kendinizi de esinizi de sıkıntıya sokmanın bir anlamı yok. Çünkü hamilelikte seksin zararlı olduguna dair en kucuk bir bilimsel veri yok diyor doktorlar.

aynen öyle arkadasim...hamileligi bazilari hastalik saniyorlar. bir rahatsizlik olmadigi sürece normal yasantidan farki yok. cogu zaman hamile oldugumu unutuyorum..:):)
keyifli pazarlar...

bunu bize değil doktoruna sormalısın eğer doktoruna sor bi sorun yok derse girersin yani

bunu bize değil doktoruna sormalısın eğer doktoruna sor bi sorun yok derse girersin yani
biliyorumda sonuçta burda hamile olan kadınların yapıp yapmadığını merak ettim tabiki doktoroda sorucam

Canim eger kanama düsük riski gibi sorunlar yoksa iliski yasagi gibi biseyde yok hele ki bu kadar erkenken daha 11 haftalik diyosun bence cok erken kimisi son haftalarda erken dogumu tetikleyebilir diye yapmiyo ama buda kanitlanmis bisey degil ben oglumu dogurana kadar cinsel iliskiye girdik ve cok sükür hicbisey olmadi.Bebegini saglicakla kucagina alirsin insallah

arkadaslar gerekeni söylemişler zaten sorunsuz bir hamilelikte bir sakıncası yok doktorumuz 8. aya kadar sakınca yok demişti fakat gögüslerden uzak durulması gerektiğini de eklemişti.

benim düşük riskim vardı ilk 3 ay yasakladı dolktor.sonra gecince rahat olabilirsiniz dedi.ve biz de rahatladık:) yani sorun görse doktorun söyler.bişey demediyse risk yoktur ama için rahat etsin sor bir doktoruna

arkadaslar gerekeni söylemişler zaten sorunsuz bir hamilelikte bir sakıncası yok doktorumuz 8. aya kadar sakınca yok demişti fakat gögüslerden uzak durulması gerektiğini de eklemişti.

Merak ettim, neden göğüslerden uzak durulması gerekiyor? Özel bir sebepmiydi bu yoksa genel olarak öylemi?

göğüslerin uyarılması,rahimde kasılmalara neden oluyor diye biliyorum bende,buda erken doğuma sebebiyet veriyor.

benim ilki düşük olduğundan (ilişkiyle alakası yok,kalbi durmuştu) ikincide hiç riske etmedik,11 ay kadar bişi yapmadık :)

ben doktora soruyordum ilişki zararlımı diye doktor hayır doğuma 20 gün kalıncaya kadar zararı yok demişti. oda doğum başlamasın, kese patlayıp suyun erken gelmesin diye bence. ama bazıları bebeği aşağıda taşıdığı için düşme tehlikesi oluyor o yüzden belli döneme kadar ya da 9 ay boyunca doktor yasaklıyor. doktora sormadan ne kendine ne kocana eziyet etme. öyle tehlike olsaydı nasılki Kuranı Kerim adetli kadınlara yaklaşmayın diyor hamileleler içinde birşey yazardı. ama hamileliğim süresince eşim göğüslerime pek dokunmadı çünkü erken doğum olasılığı varmış diye ..

Son düzenleme:
Eğer gebelikle ilgili bir sıkıntı yoksa eşler bu konuda birbirine eziyet etmemeli bence.
Lohusalık döneminde zaten ara vermek gerekiyor. Bir de hamilelik dönemin de eğer sıkıntı yoksa araya mesafe koymanın anlamı yok.
Söylemesi ayıp, biz doğuma gittiğimiz güne kadar devam ettik, bir sıkıntıda olmadı şükür.

her kontrolde onay alıp, son 2 hafta hariç devam ettik ama hamilelikten önceki gibi değil tabi ki. hamilelerin daha rahat edeceği pozisyonlarda ve daha sakince :)
ilk hamilelik olmasına rağmen eşimin de desteği ve anlayışı ile atlattık.
yeni hamişlere mutlu sağlıklı gebelik dönemi diliyorum. sağlıklı bebişlerinizi kucağınıza almanız dileklerimle :)

***'' güzel olan herşey aynı oranda zor oluyor''***

genelde doktorlar hic bir sorun olmasa dahi ilk 3 ay araliklarla iliskiye girmeyi onerirler bu bebek icinde anne icinde onemli tabi.

valla bıze doktor 3 ay yasakladı cunku lekelenmelerım kanamalarım oldu gectı cok sukur 20 haftalık olduk artık doktora sordum musade ettı ama sadece 1 kere oldu oda korka korka eh 7. Aya kadar ara ara olur oyle sık sık ıstemem gelemem sıkıntıya valla :82:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…