Hamilelikte depresyon ile nasıl baş ettiniz?

kiviberry

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
40
53
18
40
Desteğe ve yardımlarınıza ihtiyacım var kızlar..
29. haftanın içindeyim nerdeyse geri sayım başladı. Çok şükür bugüne kadar bebeğimle hiç bir sorun yaşamadım. Yaklaşık 1 haftadır içinde bulunduğum negatif duygular fazlası ile yoğunlaşmaya başladı.
Kendimi kadın gibi hissetmemeye, çekici bulmamaya başladım. Kedinimi eskisi gibi güzel, çekici, seksi hissetmediğim için eşimle cinsel yaşamımız bu süreçte durdu. Bunlar sadece kendim ile ilgili olan değişiklikler.
Birde çocuğumla ilgili düşündüğüm olumsuz düşünceler var, ona iyi bir anne olabilecek miyim sorusu kafamı kurcalamakta.
Aslında sadece bunlarda değil, kafamın içinde bir çok soru ve sorunla baş etmeye çalışıyorum. Bu da günlük yaşamımı olumsuz etkiliyor. Çalışamıyorum, sürekli uyumak istiyorum, kendime ve eşime vakit ayıramıyorum.
Sizler de bu gibi sorunlar yaşadınız mı? Nasıl baş ettiniz?

Sinirimi kocamdan cikararak :rolleyes:
:KK45:
Benim derdim kendimle. Kendimi sevemiyorum, aynaya bakmak bile içimden gelmiyor. Baktığımda ise kendimi çok çirkin hissediyorum. Eşim her konuda bana çok yardımcı oluyor bir dediğimi ikiletmez :nazar: zaten bu dönem kendime zaman ayıramazken ona hiç zaman ayırmıyorum, sesini de çıkartmıyor.

İlk zamanlar çok mutlu, umutlu, huzurlu bir hamişken şimdi doğum yaklaştıkça endişe ve kaygılarımda gitgide artıyor. Bu da beni hayata karşı duruşumda zorluyor.

Durumun devam etmesinden ve artmasından çok korkuyorum :KK61:

BENDE ÖYLE AYNAYA BAKMAK İSTEMIYORUM KENDİMİ BEGENEMİORUM İSTEDİĞİM GBİ GİYİNEMİYORUM ÇOK MUTSUZUMM.. BENDE DE BEBEĞİM SAĞLIKSIZ OLURSA YA ONA BİŞEY OLURSA KORKUSU VAR HEP ENDİŞELİ HALDEYİM HEP YORGUNUM

Bu durumla nasıl baş edeceğimi bilememek beni daha da çok üzüyor.
Doğuma kadar ve doğum sonrasında durumun devam etmesi halinde bebeğim bundan etkilenecek gibi hissediyorum ve böyle olmasını hiç ama hiç istemiyorum.
Umarım bir an önce bu durumla başa çıkmanın bir yolu bulabiliriz pembesu33 pembesu33 ne kadar zorlayacı bir süreç olursa olsun bebişlerimizi kucağımıza aldığımızda hepsi silinir belki, tek umut ışığım şimdilik bu.

Hepsi geçecek kızlar insallah saglicakla kucağınıza alın bebislerinizi. Ve bu hamilelik günlerinizin kıymetini bilin lütfen :/ daha yıpratıcı bi süreç var cunku önünüzde dogum lohusalik emzirme gaz uykusuzluk problemleri.. Tabiki insallah bu dönemleri kolaylıkla atlatirsiniz ama inanın hamilelik en kolayı :/ bol bol dinlenin uyuyun guzel seyler duşunun motive olup guc toplayın biz 5 aydır yapışık ikizler gibiyiz tuvalete bile birlikte gidicez nerdeyse omuz kollar bel iflas etti :(

inşallah doğumu düşününce inanılmaz mutlu oluyorum ama hamilelik sürecinde çok zor çalışıyorum birde dinlenmek çok zor halsiz kladım iyice

bence hamile kadın vücudu çok şirin, çok tatlı görünüyor inanın düşündüğünüz gibi değil. artı siz bir can taşıyorsunuz o bedende, ne kadar mucizevi bir şey bu. insan sadece bu düşünceyle bile büyüleniyor. vücudunuzdaki şekil değişikliğini, kiloları hiç dert etmeyin. sonuçta sizin bedeniniz, onu eski hale getirmek de sizin elinizde. bazı hastalıkları olup hiç kilo veremeyen insanlar var, siz öyle değilsiniz ki hamilesiniz sadece. doğumdan 6 ay sonra spora ve sağlıklı beslenmeye başlarsınız, çocuğunuzun 1 yaş doğum gününde de fit bir anne olup herkesi şaşırtırsınız. bunu yapmak sizin elinizde, biraz azim ve hırsla neden olmasın. canınızı sıkmayın bu kadar, her çocuk düşe kalka büyür, elbette hastalanıp iyileştikleri zamanlar olucak, onun en büyük desteği siz olucaksınız. sizi motive eden konulara yönelin, mesela evde yapabileceğiniz spor çeşitleri ya da hedef kilonuza ulaşınca giyeceğiniz kıyafetlere bakın ya da bebişinizle gitmek gezmek istediğiniz yerleri araştırın... kendinizi olumlu düşüncelere yönelmek için zorlayın ve hamileliğinizin tadını çıkarın :anneadayı:

Back
X