Hamilelikte devit 3 kullanımı hakkında..

temmuzun_hediyesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
93
14
98
Arkadaşlar aranızda hamile olup devit 3 isimli d vitamini takviyesi amacıyla, doğumdan sonra bebeklere verilen damlayı kullanan var mı?1 ay kadar önce tetanoz aşımın ilk dozunu vurulmaya aile hekimime gittiğimde aşıyı vuran hemşire doğum sonrasına kadar kullanmam gerektiğini söyledi. Emin olmak için dr.uma sordum, hiç gerek yok, doğumdan sonra bebek kullanıcak zaten dedi. Bu ay tekrar gittigimde damlayi kullanmiyorum diyince hemşire mutlaka kullanman lazim, bebeğin kemik gelisimi icin son derece önemli, hem ilerleyen aylarda sacların dökülmeye başliycak, sen bilirsin riskini göze alıyorsan kullanma filan dedi. Iyice kafam karıştı yani:26: bu durumda olan başka biri var mı acaba aramızda?

bana kendi kadın doğum doktorum verdi bu damlayı decavit le beraber hamileliğin sonuna kadar lütfen kullan ihmal etme dedi, ben kullanıyorum

Kullan canım mutlaka hamileyken anneden giden vitaminler depolarını boşaltığından dişlerine saçlarına çok zarar verirmiş yakın çevremden de gördüm ben mutlaka kullan zarar görmezsin merak etme sağlık ocağında ki gebelerle ilgilenen ebe bu vitamin aşı takibini daha iyi yapıyor. Benim doktorumda 10. haftan dolunca gel kan ilacını d vitaminine başlıcaz dedi sağlık ocağıyla bağlantılı çalışıyolar zaten sen kullan ihmal etme

bana kendi kadın doğum doktorum verdi bu damlayı decavit le beraber hamileliğin sonuna kadar lütfen kullan ihmal etme dedi, ben kullanıyorum
Benimkisi niye hemen kestirip attı ki o zaman gerek yok filan diye :26: soracaktım dr uma da ulaşamadım. Neyse e yarın bir daha deniycem görüsmeyi. İlgilendigin icin tesekkurler canim

Kullan canım mutlaka hamileyken anneden giden vitaminler depolarını boşaltığından dişlerine saçlarına çok zarar verirmiş yakın çevremden de gördüm ben mutlaka kullan zarar görmezsin merak etme sağlık ocağında ki gebelerle ilgilenen ebe bu vitamin aşı takibini daha iyi yapıyor. Benim doktorumda 10. haftan dolunca gel kan ilacını d vitaminine başlıcaz dedi sağlık ocağıyla bağlantılı çalışıyolar zaten sen kullan ihmal etme

Canim benimkisi de oyle takibini baya iyi yapiyor da dr.umla soyledikleri, tavsiyeleri filan cok degisiyor. Ben de arada kaldigimda dr uma danisip onun tavsiyelerine uyuyorum genelde, neticede bu isin uzmani, kadin dogumcu diyorum :44: bir de benim bu devit hakkinda aklimi karistiran; prospektusunu okudugumda gebelerde mumkun oldugunca kullanilmamalidir gibi birsey yaziyordu onu da gorunce huylandim iyice kullanmadim hic.

prospektüsünü okuyunca ben de hemen doktorumu aradım , o firmaların bütün ilaçlar için kullandığı klişe dedi doktor, bütün hamilelere verdiğini kullanmam gerektiğini söyledi

Back
X