Hamilelikte ev işleri nasıl yürüyor ?

Thinkerwoman

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
1.696
5.256
358
Sevgili hamile kk kızları , hamileliğimden beri neredeyse hiç iş yapmıyorum evde. Hep dinleniyorum .Zaten bulantı ve kusmalardan halim kalmıyor , eşim de ağır iş yapmama kızıyor (heyecanlı baba :9:) .
Sorum şu : Sizler ev işlerini nasıl götürüyorsunuz , bu yorgunluk hissi hep devam edecek mi böyle ?
Zira ev kötüyse ben daha kötü oluyorum
:18:..
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.:49:​

butun evı eşim süpürüyo yaptırmıyo bana. bende basıt temızlık işlerını yapıyorum. daha şimdiden yoruluyorum eşimde yapma dıyo. yapmasam napıcam. sanırım camlar içinde görumcem gelecek yardıma sağolsun
ilerkı zamanlada nolur bılmem. çabuk yorulduğumu farkedıyorum ama şu anda temızlıkçıye verecek paramızda yok borç var cunku

ilk üç ay benimde mecalim yoktu. misafir gelecek diye ödüm kopuyodu. ama şimdi 4. ay bitmek üzere daha rahatım enerjim yükseldi, yavaş yavaş çok yorulmadan yapıyorum. mesela birgün bi odayı, ertesi gün diğer odayı temizliyorum.

ıs yapmaya halım yok kı.aksama kadar calısıyorum.eve gıdınce bazen yemek yapıyorum bazen onu bıle yapamıyorum.erkenden uykum gelıyor.makıneye camasırları ben atıyorum kocam asıyor.bulasıkları da aynı sekılde.zaten ıs yapmaya da korkuyorum.allah ım sen koru bebegımı

Allah yavrularımızı korusun kızlar , sanırım çoğumuz hemen hemen aynı durumdayız. Deterjanın kokusu bile karnımı o kadar ağrıtıyor ki , bebeğime zarar gelir mi diye korkuyorum . Mutfağa zaten giremiyorum bile . Saatlerce uyuyorum ve dinlenmiş kalkmıyorum ve çabucak uykum geliyor. Ne olacak bu halimiz ya :((

Allah yavrularımızı korusun kızlar , sanırım çoğumuz hemen hemen aynı durumdayız. Deterjanın kokusu bile karnımı o kadar ağrıtıyor ki , bebeğime zarar gelir mi diye korkuyorum . Mutfağa zaten giremiyorum bile . Saatlerce uyuyorum ve dinlenmiş kalkmıyorum ve çabucak uykum geliyor. Ne olacak bu halimiz ya :((

o deterjan kokusu beni öldürdü. çamaşırları astığım odaya giremiyodum boğazım yanıyodu resmen. bide deterjanında parfümlüsünü almışım önceden. yumuşatıcı da ayrı kokuyo. gitttim en sade deterjanı aldım.

Son düzenleme:

o deterjan kokusu beni öldürdü. çamaşırları astığım odaya giremiyodum boğazım yanıyodu resmen. bide deterjanında parfümlüsünü almışım önceden. yumuşatıcı da ayrı kokuyo. gitttim en sade deterjanı aldım.

Ya aynen , yumuşatıcımın kokusu o kadar cezbedici gelirdi ki mesela , şimdi ise boğuluyorum resmen elimi yıkadığım sabunun bile kokusuzunu kullanıyorum artık .

İlk 3-4 ayda halim yoktu.Doğru düzgün birşey yapmadım.Umrumda da değildi.
Sonra enerjim yerine gelmeye başladı ama yormadım yine kendimi.Zaten çalışıyorum.Eve gidince anca yemek yapmaya halim kalıyor.Bazen bulaşıkları bile bırakıyorum öylece.
Şu anda 6,5 aylık olmak üzereyim.Bel,sırt ve kuyruk sokumu ağrılarım yüzünden yine yapamıyrum.Eşim sağolsun haftasonu evi süpürüyor ben de yavaş yavaş toz alıyorum.
Eğilip,uzanmamaya çalışıyorum.Şu 9 ay ev tertemiz olmayıversin.Zaten çok temizlik derdinde olan biri değilim.Uzun süre kirli kalmasın,derli toplu dursun kafi. :49:

canım benim el mahkum yapıyorum banyoyu daha güçlü olduğu için eşime fırçalatıyorum ama süpürme işini yavaş yavaş yapıyorum ev pis olursa fenalık geçiriyorum ben koyduğumu hemen kaldırınca dağılmıyorda ortalık ama yavaş ağır hareketlerle yap o kadar da salma kendini yoksa daha kötü hissedersin kendini ben bir gün evi süpürdüysem öbür gün sadece çamaşır vs idare ediyorum. çok ağır şeyler kaldırmadan yapmaya çalış

Benim hafta sonları eşim süpürüp siliyor.Büyük temizliğide arada annem yapıyor sağolsun.Ben sadece çamaşır atıyorum makinaya sonrada tele asıyorum zorlanmadan uzanmadan.Yemeğide bulantılardan hiç yapamadım ilk aylar eşim zayıfladı bende kendime bakamıyordum annemlere yakına taşındık hala annemde yiyip öyle geçiyoruz eve.

ilk başlarda bende temizlik yapm ak istemezdim, eve baka baka kötü olurdum. ev kötü kokardı falan filan. 3 ay bitince kendimi toparladım. ağır işleri eşim yapıyor, hafifleri ben :)

ilk 12 haftada düşük tehlikem olduğu için eşim kayınvalidem görümcem kendi annemler tüm işleri yaptılar sağolsunlar şimdide eşim silio süpürüyo ben sadece toz alıyorum bulaşık makinesini eşim doldurup boşaltıyor çamaşırları ben atıyorum makineye eşim asıyor yeni yeni yemek yapmaya başladım

bende yapmamaya çalışıyorum,zaten ankara ya gidicem annemlerin yanına 15 gün dinlenirim :) sonrasını düşünürüz artık :52:

Ben evliliğimin başından beri çok şanslıyım hep eşimle beraber yaptık işleri biz, o yüzden hamilelikte de ona zor gelmedi iş yapmak..
32. haftama kadar çalıştım zaten h.sonları beraber temizlik yapıyorduk biz, süpürmeyi silmeyi o yapıyordu, genel toplamayı da ben..
Şimdi 2 haftadır falan evdeyim, haftada 2 kere sil süpür 3-4 saatte dinlene dinlene kendim yapıyorum.. .bazen annem geliyo beraber yapıyoruz ama uzak oturuyor malesef..
4,5 ayıma kadar benim bulantılarım devam etti, mutfağa hiç giremedim desem yeridir, sağolsun eşim ekmek arası en güzel yemek benim için der hep..kendi yaptı yedi çoğu kez..
4,5 dan sonra bi rahatlama oldu, bulantı bitti, çok kg da almayınca herşey kolaydı.. Ama 7. ayımdan itibaren karnım iyice büyüdü,şu an 8. ayın içindeyim 11 kg aldım.. şu an sağdan sola törenle dönüyorum desem yeridir :1:
Son aylar daha zor oluyo ama dinlene dinlene yapabiliyorum, içim rahat ediyo :nazar:

beni çok etkilemiyor hamilelik.aslında yapınca birçok işi yapıyorum,eşim de yardım ediyor ama tabi eğilmek falan zorlaştı.ben zaten eskiden de cam halı falan silemezdim.öyle işleri önceden de temizlikçiye yaptırıyordum yine aynı.

İlk başlarda benimde halim olmuyordu, işten gelince ya uyuyordum yada bişiler yiyebilirsem yiyip uyuyordum.
Temizliği eşim yaptırmıyor zaten, ağır şeylerle uğraştırmıyor. 2 haftada bir temizlikçi geliyor süpürüp siliyor.
Bazen bende küçük süpürgeyle yatak odası ve oturma odasını alıyorum.
Bu dönemde de temiz olmayıversin çok takmamaya çalışıyorum, bazen zıvanadan çıkabiliyor evin hali ama ozamanda eşim yardım ediyor saolsun.
En büyük sıkıntım banyo ve tuvalet temizliği, onlarıda eşime çaktırmadan yapıyorum arada.

Ne güzel yardım eden eşleriniz anneleriniz varmış.annem başka bir şehirde.ben normalde de çok zorlanark kendim yapardım Bel fıtıklarımdan dolayı.hamile olduğumu öğrenince 1-2 hafta eşim yaptı sonra tembellikten kadın tuttuk 2haftada bir o geliyor heryeri temizliyor.eşim o kadar rahat bi insan ki arada en azından banyo wc temizliği yaptırmak için baskı yapmama rağmen hiç oralı olmuyo.evin 2haftada ne hale geldiğini siz düşünün:(ben doğurana kadar enfeksiyondan ölmezsek iyidir.hiç aşermem olmadı iyi kötü yemek,bulaşık vs herşeyi kendim yaptım zaten eşim bilmez.ben yapamasam da dışardan yerdik mecburen:(tek istikrarla yaptığı şey çamaşır asmak.bu arada ben de çalışıyorum,stresli bir işim var akşamları çok yorgun hissediyorum kendimi.

Ne güzel yardım eden eşleriniz anneleriniz varmış.annem başka bir şehirde.ben normalde de çok zorlanark kendim yapardım Bel fıtıklarımdan dolayı.hamile olduğumu öğrenince 1-2 hafta eşim yaptı sonra tembellikten kadın tuttuk 2haftada bir o geliyor heryeri temizliyor.eşim o kadar rahat bi insan ki arada en azından banyo wc temizliği yaptırmak için baskı yapmama rağmen hiç oralı olmuyo.evin 2haftada ne hale geldiğini siz düşünün:(ben doğurana kadar enfeksiyondan ölmezsek iyidir.hiç aşermem olmadı iyi kötü yemek,bulaşık vs herşeyi kendim yaptım zaten eşim bilmez.ben yapamasam da dışardan yerdik mecburen:(tek istikrarla yaptığı şey çamaşır asmak.bu arada ben de çalışıyorum,stresli bir işim var akşamları çok yorgun hissediyorum kendimi.

Canım Allah yardımcın olsun, yemek olayı bende sıkıntı oluyor hala. Akşamları halim kalmıyor, geç oluyor yemek yapmak için ama dışarıdan yemek istemiyorum artık.
Meyve yada kahvaltılık şeylerle geçiştiriyoruz genelde.
Temizliği bende dediğim gibi 2 haftada bir kadın geliyor. Genelde o 2 hafta içinde ben pek bişi yapmıyorum, bazen çok sinirlenirsem eşimin dağınıklığına ve halim olursa ozaman yapıyorum.
Banyo wc temizliği benimkinin de hiç umrunda olmuyor, etraf tozlanmışsa onu görüyor hiç pas geçmiyor ama tuvalet banyo adamın umrunda değil.
Sadece 1kere temizledi onuda sırf ben bırakim uğraşmayım diye.
Süpürme işini de kendi çok rahatsız oluyor ben biraz yapıyorum biraz nazlanınca nadiren oda yapıyor ama sayılıdır oda.
Çamaşır asma desen hiç elini sürmedi şuzamana kadar. Haftalarca dursa kuruyan çamaşır ellemez yani.
Allah var, hakkını yemeyim yemek konusunda sıkıntı çıkarmadı bana bugüne kadar. Yapamama konusunda bişi demedi. Benim halim olmadığında yemek yapmasada tost yaptı getirdi, aç bırakmadı.

ahh ahhh ben ölmüşüm ağlayanım yok kayınvalide kayınbaba görümce bir tane 3,5 yaşında ağlaması durmayan bi kızım ve kocaman bir ev ve eş (eşimin çok sıkıntısı yok) yemek hepsi bende ve 35 haftalık hamileyim ve çok zor geçiyo kalça bel ağrısı işte bilirsiniz ağrıları kayınvalide bana bakıcak adı ama sabah 1 bardak çay bile yapmakdan aciz dr gidip geliyorumda bi yemek bile hAzırlamıyo doğum yapınca ne olacak şimdi zorla felan yapıyorum bu işlerin hepsini allahdan gidcekler doğumundan heen sonra eşim çok yardımcıydı ama şimdi zamannı olmadığı için oda yardım demiyo ölee işde ..

Back
X