Hamilelikte folik asit ve diger vitaminler

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.429
208
Merhaba hanimlar,
Hamile oldugumu 3 gün önce ögrendim. Aslinda planlamanmayan bir hamilelik oldugu icin, öncesinde folik asit kullanmaya baslamamistim. Sonraki gün hemen aldim ve kullanmaya basladim.
Bunun yanisira zaten ara ara kullandigim Omega Balikyagi (3-6-9) vitamin haplarim vardi, onlarida folik asitle birlikte iciyorum.

Daha baska hangi vitaminleri tavsiye ediyorsunuz? Calisan bir bayanim, herzaman en tazesinden sebzelerle yemekler pisirmeye vaktim olmuyor, o yuzden desteklemek istiyorum hamileligimi.

tesekkurler :eek:

vinalacimmunitum diye bi vitamin hapı verdi doktor bana elevite göre içerdikleri daha fazla. gerçekten de bi çok vitamin çeşidini içeriyor. yine de doktora sormadan ilaç kullanmamız uygun değil diye düşünüyorum

Doktorumun hamileligimden haberi yok. Kullandigim folik asit hamile kalmak isteyen ve hamile anneler icin olan bir hap. Omega vitamin hapimi ise haftada 3e indireyim diyorum.

Haklisiniz sanirim, haftaya doktorumu arayip haber verecegim ve ilk gorusme icin randevulasicam.

hayırlı olsun hamileliğiniz:) doktora soralım diyorum çünkü ben de ilk hamile kaldığım hafta gittiğimde sadece folik asiti önerdi.9 . hafta kontrole gittiğimde vitamini verdi. kan ilacını da daha sonraki aylarda verecekti ama tahlillerde benim kan değeri de baya düşük çıkınca onu da vitaminle beraber yazdı. ilerleyen zamanlarda balık yağı da vereceğini söyledi ama bakalım ne zaman verecek. zaten gittiğinizde genel tahlilller yapılır ihtiyaca göre ilaçlar verilir sanırım;)

Hayirli olsun. Saglikla gelsin. Ilac tavsiye konusunu doktorunla konusmalisin bence. Ilk 3 ay folik asit daha sonra kan ve vitamin haplari kullanimi oneriliyor.

Hayirli olsun. Saglikla gelsin. Ilac tavsiye konusunu doktorunla konusmalisin bence. Ilk 3 ay folik asit daha sonra kan ve vitamin haplari kullanimi oneriliyor.

Back
X