Arkadaşlar merhaba lütfen bilgisi olanlar bana yardımcı olsun kafayı yiyeceğim... Ben 4 aylık gebeyim gebe kalmadan önce folidoce folik asit kullanıyordum 400 mikrogram sonrasında gebelik görünce doktorum kullanıyor musun dedi evet dedim neyse unuttu galiba ya da ne olduysa kontrolde bana decavit yazdı ben de decavitte Folik asit olduğunu bilmeden 12 hafta boyunca ikisini beraber kullanmış oldum. Decavitte 800 mikrogram varmış ben de 400 daha içmişim fark etmeden kendimi yiyip bitirdim.. O kadar tecrübesizmişim ki hiç bilmiyordum ilaçlarda folik asit olacağını sadece vitamin sanıyorum A D B vitamini sanıyordum sadece of allahım ya geçen Google yazdım fazla kullanım diye otizmle bağlantısı bulunmuş falan gibi şeyler okudum beynim dondu Allah korusun ama doktoruma sorunca kiloyla içsen bile idrarla atılır vücutta depolanmaz korkma dedi ama lütfen bilen yazabilir mi içim soğumuyor
Bu konuda en doğru bilgiyi doktorlar verebilir ve oda zaten gerekli bilgiyi vermiş size. Lütfen kendinizi yiyip bitirmeyin. İnşallah hiçbir sorun yaşamadan alırsınız bebeğinizi kucağınıza bilmeden kim bilir neler yapıyoruz. Kendiniz ihtimaller ile üzmeyin