Hamilelikte gereksiz endişe yaşayanlar ve sonuçları lütfen acil yardım !!!

yesimert

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
7
2
1
37
Merhabalar ,
29. haftalık gebeyim. hamileliğim başından beri herşey çok normal olmasına rağmen tüm testlerim bebeğin gelişimi vs içimde sürekli bir endişe . Ya bebeğim Allah göstermesin sakat olursa özürlü olursa diye buna sebepte bir arkadaşım komsunun başına gelen bir olayı anlattı ondan sonra araştıp düşünmekten kafayı yedim yaklaşık 2 aydır da bu endişe ve kaygılardan kurtulamıyorum . 7/24 bunu düşünür oldum . Benim gibi bu şekilde düşünen var mı ve ne yapmak lazım . Herkese şimdiden teşekkürler

Benim de çok şükür en baştan beri her şey sağlıklı ve yolunda gidiyor ama kafam hiç bi zaman rahat olmadı. Hep kaygılar düşünceler falan. Resmen bu kaygılar yüzünden hamileliğimin tadını çıkaramadım diyebilirim. Biraz rahat kafa yapısına sahip olmak sanırım. Komşunuz size ne anlattı?

Keske bende rahat bir insan olsaydim hep imrenmisimdir oyle insanlara ama doktor randevuma kadar hep aklimda bebegim oluyor

Off bende çok endişeliyim ilk gebeliğim ölü doğumla sonuclandı bında da inanılmaz korkuyorum bazen dr a gitmeye bile korkuyorum allahım içimizdeki endişeleri alıp saglıkla huzurla dogum nasip etsin inş

Ben de çok üzgünüm Allah korusun düşündükçe başıma gelecek diye ödüm kopuyor . Bu bana anlatan arkadaş (gayet fesat biri) ya işte bizim komşunun da tüm tarama testleri normaldi bebek özürlü çıktı dedi . Sonra ben O an etkilenmedim ama sonra sonra sürekli kafaya taktım araştırdım evet tüm hamileler için öyle bir risk var .. bir türlü Ondülğnceyimkafamdan atamıyorum . Bebeğime birşey alırken sürekli kötü senettiler aklıma geliyor Sonra neden böyle oldu acaba başıma mı gelecek de bunkadar taktım diye üzülüyorum . Allah hepimizin yardımcısı olsun Sadece bu kadar takıntı yapıp sağlıklı bebek doğuran var Mıdır ??

Bende 7. Haftama girdim ama sürekli bende de bu var görümcem soktu daha doğrusu bu düşünceye. Kesem olduğundan küçük çıkmıştı 5 hastalıkken görümcemin tanıdığına kese küçüklüğü icin gelişim bozukluğu demişler deli gibi arastiriyorum bu sebeple çocuğumu hissedemiyorum

Benden size tavsiye asla ve asla araştırmayın. Güzel birşeyler görmek için sürekli araştırıyoruz fakat belli bir süre sonra bu araştırmalar insana kötü düşünce olarak dönüyor ve sürekli olumsuz düşünmeye başlıyorsun. İyi düşünemez oluyor insan ve sürekli kötü senaryolar geliyor insanın aklına.

Ben başaramadım ama siz madem daha başındayken hamileliğinizin tadını çıkarın

Ben 33 haftalığım . Doktorum başından beri herşeyin normal olduğunu fakat her kadın için tabiki de yüzde 1 de olsa ihtimal vardır dünyadaki hiç bir doktor yüzde yüz bebeğin sağlıklı diyemez diyor . Bende ki olay da ya o ihtimal beni bulursa . Çünkü o tarama testleri vs kesin tanı değil zaten bunu doktorlar hep söylüyor . Artık Allah'a emanet . Allah herkese sağlıklı bebek nasip etsin Ama şakın internetten okumayın asla belli bir süre sonra 7/24 kötü senaryolar peşinizi bırakmıyor

Kızlar neden bunu hem kendinize hem bebişinize yapıyosunuz?
Bebişiniz her şeyinizi, stresinizi üzüntünüzü, mutluluğunzu hissediyor.
Bu stresle hamileliğinizi geçirirseniz, bebeğinizde kaygılı,stresli ve huzursuz olur doğunca da. Birebir görümcemde gördüm çünkü sonrasında çok çekti. Lütfen biraz rahatlatın kendinizi. Öyle bile olsa o sizin evladınız Allahın size gönderdiği bi mucize, siz bi mucize yaşıyosunuz, bunu yaşarken neden kendinize eziyet edip en güzel günlerinizi bu kuruntuyla geçiriyosunuz?
Bende olumsuzluklar yaşadım, ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı 10. Haftada. İnsanda başlarda acaba buda olurmu düşüncesi oluyor ama ben hep hem kendime hem bebeğime olumlu telkinler verdim. Hep biz çok sağlıklıyız dedim, şimdide plasenta previayım yani normal doğm olmayacak ve riskli gruptaym erken doğm riski bile var ama aklıma dahi getirmek istemiyorm. Her ne kadar çatlağımda olsa, çok kilo almışta olsam, riskli grupta dA olsam tadını çıkarmaya çalışıyorum çünkü bir daha hamile kalabilecek miyim bilmiyorm. Ve belkide bi kere yaşayacağım bu mucizeyi bu tür olumsuz vesveseler yüzünden heybe edemem. Lütfen sizde bol bol dua edin hem kendiniz hem yavrunuz için, olumlu şeyler düşünüp evladınızı olumlu yönlendirin..

Aynen öyle ben de öyle oldum artık unutmaya çalışıyorum ama zor oluyor her görümcem aradığında aynı seylerı baştan yasıyorum

Umarım bunu çok düşünmek istemesem de başkaları getiriyor zorlanıyorum ama dediğiniz yapıcam teşekkür ederim

İşte hamilelikte maalesef ki çevreden inanılmaz etkileniyor insan. Benim tek derdim Allah korusun acaba o kız bana neden öyle söyledi öyle birşey mi var da Allah mı gönderdi gibi gibi sorular ... umarım öyle birşey yoktu. Bebeişlerimiz Allah'a emanet

Rabbim inşallah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eder burada kimseyi tanımıyorum ama bana yakınlarımdan daha çok rahatlatıcı seyler söylediler

Arkadaslar 39 haftalik bebegimi yedi ay once kaybettim ölü dogum yaptim
yazdiklarinizi okudum da hamileligimin her gununde rabbim ne verirse kabul dedim keske yasaydi her sekilde evladim kabulumdu ...
Beterin beteri var halinize sukredin arkadaslar en azindan karninizda mucizeleriniz var hep iyi dusunun iyi olsun...
hamileyken o kadar merak ederdim ki evladimi siz gibi korkardim rabbime hep yalvardim saglikli sihhatli olsun diye ama olmadi nasip oyle guzelmis ki evladim esim anlatti ölüsü bile oyle sevimliydi ki dedi...
keske yavrumun cani sag olsaydi...
allahin verdiklerinin kiymetini bilin arkadaslar...

Kızlar benim sonuçlarım söz verdikleri gibi tam zamanında çıktı. Mesaja ekledim sonucu, sanırım iyi. Lütfen yorumlayın . Sonucu 1 haftada veren genoksdan ve bölge temsilcisinden de allah razı olsun. Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. İnşallah hepimiz yavrularımızı sağlık sıhhatle kollarımıza alalım.

Eklentiler

• 2017-06-23_12-01-06.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 515
Merhabalar, hamile kadınları ancak anneler anlar, bende 11 haftalık hamileyim ama 2 haftadır içim içimi yedi acaba karnımda kalbi durmuş mudur diye, yarın dr a gideceğim ama ne mümkün gözüme uyku girmez yarına kadar , nolur böyle duygular yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…