Hamilelikte hangi cayi icmeli

ifsumnadial

Rütbem Yok:)
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2009
484
11
643
Avusturya
selam hanimlar ben 9 haftalik hamileyim ve cay konusunda cok tereddütlüyüm.siyah ve yesil cayi önermiyorlar ve benim önceden tükettigim tek iki caydi bunlar.hamilelikte hangi cayi icmeliyim??siz ne iciyorsunuz,sabah bulantilarim ve sicak biseylerin iyi gelecegini düsünüyorum ama korkudan bisey icemiyorum.lütfen yardimci olun.tesekkürler

selam hanimlar ben 9 haftalik hamileyim ve cay konusunda cok tereddütlüyüm.siyah ve yesil cayi önermiyorlar ve benim önceden tükettigim tek iki caydi bunlar.hamilelikte hangi cayi icmeliyim??siz ne iciyorsunuz,sabah bulantilarim ve sicak biseylerin iyi gelecegini düsünüyorum ama korkudan bisey icemiyorum.lütfen yardimci olun.tesekkürler

Valla bana doktorum meyveli çaylar iyi olur demişti ama ben ne normal çayı nede meyveli çayı içmiyorum.Onun yerine süt daha iyi oluyor hem faydalıda.

süt iciyorum icmesine ama ben cayda icmek istiyorum böyle sicak sicak süt bana cay tadini vermiyorki:)))hem bende kücükken bagirsak kurdu vardi sütten dolayi simdi cok icersem gene olusur diyede korkuyorum hem bende hem bebekte:)))önceden 3 litre su icerdim simdi 1 litreyi tamamlayamiyorum sivi konusunda cok kötüyüm yemek derseniz midem yüzünden hic istahim yok ne yapabilirim.

Valla canım eger mide problemin varsa doktoruna danış .Çünkü bu haftalar bebek için çok önemli.Çay konusundada ne diyim valla doktorlar günde 3 bardagı geçmeyen açık çayların bir zararı olmayacagını söylüyor .

Vallahi doktoruma aynı şeyi ben de danıştım. Hamleliğimin başından beri sadece bana yeme düzenini ihtiyacın dışında değiştirme dedi. Eksikliklerimi zaten tahlillerle tespit eip ilaçlarla takviye etti.
Yeşil çay için abartıyorlar birşey olmaz dedi. Siyah çay için de
-günde kaç bardak içiyorsun keşke tüm kan problemleri çay içmeme ile çözülse. Bu kadar ufak tefek şeyler için güzel canınızı sıkıp kendinizi kısıtlayıp durmayın dedi. Kan ilaçları bile kan değerlerini yükseltme de yetersizmiş. Önemli olan beslenme.

Ben arada çayı açık tüketiyorum o da mideme dokunmasın diye, birde sıcak birşeyler ihtiyacımı karşılasın diye. Onun dışında tüm içecekleri bünyem kendiliğinden kesti. Ayran ve su ile yaşıyorum. Çok nadir yoğurt mamüllerinden sıkıldığımda soğuk süt içiyorum. Çayı kalsiyum aldığın zamanlardan farklı zamanlarda almaya dikkat et, daha rahat tüketirsin.

Benim doktorumda alışkanlıklarından yavaş yavaş vazgeçiceksin o yüzden vucudunu strese sokmana gerek yok sadece bilmediğin otları içme dedi. Siyah çay açık olmak üzere günde bir fincan içebiliceğimi, bunun yanında ıhlamur ve rezene içebileceğimi söyledi. Hatta kahve alışkanlığın var ise, günde bir fincan kahvede içebilirsin dedi.

Back
X