Meraba ben kizimda 86 ile hamile kalip 113le dogum yaptim. Tam 28 kg aldim. İlk uc ay 1 2 kg aldim sanirim net degilim. Ama sonrasinda ipin ucu kacti. Hic anlamadim bile. Hamileyim ye gitsin dedim. Herseyden canim ne isterse fazla fazla yedim. Etten biraz tiksinmistim o kadar.. ama sonucu agir oldu. O sezeryandan sonra hasta bakicilarin, annemlerin birbirlerine bakışlarını omrumce unutamam. Beni zor yataga gecirdiler. Allahtan cabuk ayaklanabildim. Bu arada temmuzda dogurdugum icin odemim cok fazlaydi. Kizimda cok ememedigi icin kg kaybi birden olmadi. Dogumdan 3 ay sonra 100e indim. 1.5 sene kg veremedim ayni kaldim. Gectigimiz martta diyetisyene baslayip yine 86ya indim vee ikinciye hamile kaldim :/

bu sefer dikkat etmeye calisiyorum. Tamam hamileyim canim cekiyor elbette. Ama ust uste olmayacak seyler yememeye calisiyorum. Bu ara beyaz ekmegi fazla kacirir oldum, tahilli ekmege geri donucem. Zaten 3ay diyet yaptigim icin az cok biliyorum neyin ne oldugunuda. Kalsiyum ve protein hamilelikte en onemlisi. Mutlaka kahvaltida yumurta cesidi, gun icinde ceviz yogurt yada sut şart. Et herkes yiyemiyor elbette ama balik sezonu baslayacak omega 3 kaynagi sart. Kizimda yiyemedigim icin cok uzuluyodum bunda bol yesillikle balik haftada en az 1 kez yapcam.
Cok uzun yazdim ama gercekten dogumda cok kilo almis olmak insani zorluyor.fast food turevlerinden uzak durun. Beyaz ekmek yerine tahilli ekmek, cavdar ekmegi vs tuketin.hamurisi ve tatlilardan olabildigince uzak durun. Ben en cok bunlarda hata yaptim ilk hamileligimde. Birde hamile listesi hazirlayan diyetisyenlerde var. Bebeklerimize saglikla kavusalim insallah