Hamilelikte hızlı kilo alma

Nursen91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
114
42
48
34
Merhaba arkadaşlar şu sn 19+2 haftalık gebeyim boyum 168 58 kilo ile hamile kaldım ve şu an 64.800 framım yani 7 kilo almşm hiç bulantı tiksinme yaşamadm iştahım hamilr olmadan önce de çok açıktı ama nr kadar yersem yiyeyim kilo almazdm şu an hamile kalmadan önceki kadar yemiyorum ama git gide kilo alıyorum. Siz kaç kilo aldnz. Bi de benim göbeğiö çok yok bütün vücudumdan kilo alıyorum. Özellikle kalçam çok büyüdü ya karnmdan fazla kalçam büyüdü bacaklarm kalınlaştı göbğim o kdr yok. Sizce doğumdan sonra kalçam eski halini alr mı neden bu kadar büyüdü anlamıyorum.

Gebelik haftanızı, boyunuzu ve hamile kalma kilonuzu okuyunca acaba ben mi yazdım diye düşündüm:KK48:aynı haftadayız ben de 58 le başladım şu an 65 kiloyum , ve bütün kilo basen bacak bölgeme gitti :olamaz:her kadının bir kilo alma şekli var gebelikte bence , ayrıca kız bebek de kalçayı büyütüyormuş diyolar :KK48:sağlıkla doğsun bi şekilde verilir diyerek takmamaya çalışıyorum.yine de tecrübeli arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur tabi:anneadayı:

Gebelik haftanızı, boyunuzu ve hamile kalma kilonuzu okuyunca acaba ben mi yazdım diye düşündüm:KK48:aynı haftadayız ben de 58 le başladım şu an 65 kiloyum , ve bütün kilo basen bacak bölgeme gitti :olamaz:her kadının bir kilo alma şekli var gebelikte bence , ayrıca kız bebek de kalçayı büyütüyormuş diyolar :KK48:sağlıkla doğsun bi şekilde verilir diyerek takmamaya çalışıyorum.yine de tecrübeli arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur tabi:anneadayı:
Ben çok takıyorm kafama ya bir çok hamile arkadaşm var benden kilolu olan sadece göbekten kilo aldılar. Benim oğlum olacak normalde kızda kalça genişler ama anlayamadm neden böyle oldu

Az ye abur cubur tarzi birsey yeme..sonuçta hamilesin ve hamilelikten dolayi çok kilo alanlarda genelde çikiyor şekerin yukselebilir..çok kilo alman iyi degil hem senin saglığın icin hem de bebegin için..ben toplam 5 kiloyla doguma girmiştim..yani hamileligim boyunca toplam 5 kilo aldim..bence gayet iyi bir kiloydu..daha sonrasinda da kilolarini vermek için zorlanıcaksin çooook yeme

İdeal kiloda gebe kalındıysa 8-12 kilo almak normal deniyor 5 de çok azmış Siz halihazırda olan kilonuzdan vermişsiniz sanırım, çünkü 40. Haftada bebek,plasenta diğer artan kan hacmi vs 7 kilo ediyor zaten . Yine de her bünye farklı neticede bebişler sağlıklıysa problem Yok :KK15:

Ben 34 haftalığım 15 kilo aldım 😂 ve dediğin gibi vücudumun heryerinden alıyorum. Nasıl oldu anlamadım iştahımdada artış yok ama aldım başımı gidiyorum

32 haftalık hamileyim .
Toplam 4 kilo aldım 😬
Göbek harici hiçbir fazlalğım yok .
İlk 3 ay çok zorlu geçti ama benım 5 kilo verdim .
58 den 52 ye düştüm . Tekrar 58 e gelmem 25. Haftayı buldu 🥰
Şuan 62 yim bakalım 8 haftamız kaldı kaç kilo daha alıcam

İdeal kiloda gebe kalındıysa 8-12 kilo almak normal deniyor 5 de çok azmış Siz halihazırda olan kilonuzdan vermişsiniz sanırım, çünkü 40. Haftada bebek,plasenta diğer artan kan hacmi vs 7 kilo ediyor zaten . Yine de her bünye farklı neticede bebişler sağlıklıysa problem Yok :KK15:

51 kiloyla hamile kaldim 56 kiloyla doguma girdim..sadece karnim sişti ki ic karnim genis olduğundan dolayı çok az şişti..12 kilo alinabilir alinmaz diye bişey yok sadece doktorlar az ve sık yiyin diyorlar..sebze meyve yemek dişarda yememek bunlar hamilelikte çok önemlidir..cok fazla yemek hem mideyi yorar hemde ne anneye ne de bebeğe bir fayda sağlar..sonucta bebek kan akişıyla yediklerimizi aliyor..halihazırda duran kilolarımdan vermedim..kitapta da yazar (hamilelik)45-50 kiloyla hamile kalanlar evet 12 kiloya kadar alabilirler ama doğumdan sonra da vermek icin uğraşılıyor..bu yüzden az kilo alip dogumdan sonrada hemen kilodan kurtulmak daha mantıklı..sonra insanlar depresyona giriyorlar kac kişide gördum..

Az ye abur cubur tarzi birsey yeme..sonuçta hamilesin ve hamilelikten dolayi çok kilo alanlarda genelde çikiyor şekerin yukselebilir..çok kilo alman iyi degil hem senin saglığın icin hem de bebegin için..ben toplam 5 kiloyla doguma girmiştim..yani hamileligim boyunca toplam 5 kilo aldim..bence gayet iyi bir kiloydu..daha sonrasinda da kilolarini vermek için zorlanıcaksin çooook yeme
Abur cubur yediğimi de nerden çıkardın ben hamile olmadan önceden dha çok yiyordm 3 öğün yemek yiyorum onun haricinde abur cubur paketli gıdalar tüketmiyorm. Sen kilolu mu hamile kaldn kilolu hamile kalanlar çok kilo almıyormuş da.

Pardon son msjını görmemişim sende zayıf hamile kalmşsın. Benim arkadaşım var 9 ay boyunca kustu dosdoğru hiç bir şey yiyemedi. Yememesine rağmen 30 kilo aldı 9 ay boyunca. Ama doğumdan sonra 1 kilosu bile kalmadı ha ben belki de doğumdan snra hepsini veremiycem. Ama sadece yemeyle de alakalı değil bence senin 5 kilo alman da bünyenle alakalı

Pardon son msjını görmemişim sende zayıf hamile kalmşsın. Benim arkadaşım var 9 ay boyunca kustu dosdoğru hiç bir şey yiyemedi. Yememesine rağmen 30 kilo aldı 9 ay boyunca. Ama doğumdan sonra 1 kilosu bile kalmadı ha ben belki de doğumdan snra hepsini veremiycem. Ama sadece yemeyle de alakalı değil bence senin 5 kilo alman da bünyenle alakalı

Bende 5 ay kustum..ben çok dikkat ettim çünkü fazla kiloyu sevmiyorum..o yüzden soylüyorum..ister yiyin ister yemeyin bu size kalmiş bebeginizi de sağ salim doğurun

Bende 5 ay kustum..ben çok dikkat ettim çünkü fazla kiloyu sevmiyorum..o yüzden soylüyorum..ister yiyin ister yemeyin bu size kalmiş bebeginizi de sağ salim doğurun
Teşekkür ederim. Bende kiloyu sevmiyorum da dikkat etsemde istemsz bir şekilde alyorum. Benim hiç bulantm olmadı tiksinmem olmadı keşke olsaydı almasaydm

Bende 13+5 teyim dun ve bugun istahim deli gibi acildi. 15-20 dk da bir birseyler yiyorum. Sabah kendi yaptigim pogacayla kahvalti yaptim sonra birkac incir sonra magnum minilerden 2 tane yedim az once antep fistigi. Yandim. Zaten cok hizli kg alirim ve kilolu hamile kaldim 69 la.

Meraba ben kizimda 86 ile hamile kalip 113le dogum yaptim. Tam 28 kg aldim. İlk uc ay 1 2 kg aldim sanirim net degilim. Ama sonrasinda ipin ucu kacti. Hic anlamadim bile. Hamileyim ye gitsin dedim. Herseyden canim ne isterse fazla fazla yedim. Etten biraz tiksinmistim o kadar.. ama sonucu agir oldu. O sezeryandan sonra hasta bakicilarin, annemlerin birbirlerine bakışlarını omrumce unutamam. Beni zor yataga gecirdiler. Allahtan cabuk ayaklanabildim. Bu arada temmuzda dogurdugum icin odemim cok fazlaydi. Kizimda cok ememedigi icin kg kaybi birden olmadi. Dogumdan 3 ay sonra 100e indim. 1.5 sene kg veremedim ayni kaldim. Gectigimiz martta diyetisyene baslayip yine 86ya indim vee ikinciye hamile kaldim :/ :D bu sefer dikkat etmeye calisiyorum. Tamam hamileyim canim cekiyor elbette. Ama ust uste olmayacak seyler yememeye calisiyorum. Bu ara beyaz ekmegi fazla kacirir oldum, tahilli ekmege geri donucem. Zaten 3ay diyet yaptigim icin az cok biliyorum neyin ne oldugunuda. Kalsiyum ve protein hamilelikte en onemlisi. Mutlaka kahvaltida yumurta cesidi, gun icinde ceviz yogurt yada sut şart. Et herkes yiyemiyor elbette ama balik sezonu baslayacak omega 3 kaynagi sart. Kizimda yiyemedigim icin cok uzuluyodum bunda bol yesillikle balik haftada en az 1 kez yapcam.

Cok uzun yazdim ama gercekten dogumda cok kilo almis olmak insani zorluyor.fast food turevlerinden uzak durun. Beyaz ekmek yerine tahilli ekmek, cavdar ekmegi vs tuketin.hamurisi ve tatlilardan olabildigince uzak durun. Ben en cok bunlarda hata yaptim ilk hamileligimde. Birde hamile listesi hazirlayan diyetisyenlerde var. Bebeklerimize saglikla kavusalim insallah

Teşekkür ederim. Bende kiloyu sevmiyorum da dikkat etsemde istemsz bir şekilde alyorum. Benim hiç bulantm olmadı tiksinmem olmadı keşke olsaydı almasaydm

Ayy kabus gibiydi bulantilar kusmalar boşver bebiş saglıkli olsun..

Bende 13+5 teyim dun ve bugun istahim deli gibi acildi. 15-20 dk da bir birseyler yiyorum. Sabah kendi yaptigim pogacayla kahvalti yaptim sonra birkac incir sonra magnum minilerden 2 tane yedim az once antep fistigi. Yandim. Zaten cok hizli kg alirim ve kilolu hamile kaldim 69 la.
Şu ana kadar kaç kilo aldn peki

Meraba ben kizimda 86 ile hamile kalip 113le dogum yaptim. Tam 28 kg aldim. İlk uc ay 1 2 kg aldim sanirim net degilim. Ama sonrasinda ipin ucu kacti. Hic anlamadim bile. Hamileyim ye gitsin dedim. Herseyden canim ne isterse fazla fazla yedim. Etten biraz tiksinmistim o kadar.. ama sonucu agir oldu. O sezeryandan sonra hasta bakicilarin, annemlerin birbirlerine bakışlarını omrumce unutamam. Beni zor yataga gecirdiler. Allahtan cabuk ayaklanabildim. Bu arada temmuzda dogurdugum icin odemim cok fazlaydi. Kizimda cok ememedigi icin kg kaybi birden olmadi. Dogumdan 3 ay sonra 100e indim. 1.5 sene kg veremedim ayni kaldim. Gectigimiz martta diyetisyene baslayip yine 86ya indim vee ikinciye hamile kaldim :/ :KK70: bu sefer dikkat etmeye calisiyorum. Tamam hamileyim canim cekiyor elbette. Ama ust uste olmayacak seyler yememeye calisiyorum. Bu ara beyaz ekmegi fazla kacirir oldum, tahilli ekmege geri donucem. Zaten 3ay diyet yaptigim icin az cok biliyorum neyin ne oldugunuda. Kalsiyum ve protein hamilelikte en onemlisi. Mutlaka kahvaltida yumurta cesidi, gun icinde ceviz yogurt yada sut şart. Et herkes yiyemiyor elbette ama balik sezonu baslayacak omega 3 kaynagi sart. Kizimda yiyemedigim icin cok uzuluyodum bunda bol yesillikle balik haftada en az 1 kez yapcam.

Cok uzun yazdim ama gercekten dogumda cok kilo almis olmak insani zorluyor.fast food turevlerinden uzak durun. Beyaz ekmek yerine tahilli ekmek, cavdar ekmegi vs tuketin.hamurisi ve tatlilardan olabildigince uzak durun. Ben en cok bunlarda hata yaptim ilk hamileligimde. Birde hamile listesi hazirlayan diyetisyenlerde var. Bebeklerimize saglikla kavusalim insallah
Amin canım inşallah. Ben zaten beyaz ekmek tüketmiyorum tam buğday ekmeği yiyorum akşamları da yemekleri ekmeksiz yiyorum paket gıdalat şekerli içecekler tüketmiyorum. Hamur işi tatlı vs almıyorum yapmıyorum sadece misafirliğe gttğimde önüme koydklarnda yiyorum. Çayı kahveyi şekersiz içiyorum. Süt içemiyorum sevmiyorum ama bol bol peynir yoğurtla telafi etmeye çalşyrm balığı da sevmiyorum ama omega 3 içeren vitaminleri düzenli içiyorum bazen yürüyüs yapıyorum yani fırsat buldukça. Böyle iken hızlıca kilo alıyorum işte 😔

Ben 56 kilo ile hamile kaldım. İlk üç ay herkes kilo verirken benim hiç mide bulantim olmadı 3 kilo alarak bitirdim ilk ayı. Herkes ne yapıyorsun son aylarda haftada bir kilo alınıyor çok kilo alacaksın filan dedi ama hiç öyle olmadı. Toplam 9 kilo alarak doğuma girdim. 6 si doğumda gitti zaten. Sen sağlıklı ve dengeli beslendigine inaniyorsan hiç umursama. Herkesin hamileliği kendine özeldir. Ben hiç şeker ekmek paketli gıda tuketmedim. Onun için hiç strese girmedim kilo alıyorum. Aliyorsam vücudumun bı bildiği var demek ki gerekli dedim. Ben de normalde bacaklardan kilo alan bir insan olmama ragmen kollardan ve sırttan aldım kiloyu ve hiç karnım çıkmadı. Doğum masasindayken daha karnım dümdüz olmuştu yine. Fotoğrafın hangi haftadan bilmiyorum ama gayet iyi görünüyorsun hiç takma kafana. Sağlıklı beslen yeter.

Back
X