hamilelikte idrarda protein kaçagı durumuyla karsılasan varmı

kirmizi_bukelemun

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2014
73
19
8
Denizli
merhaba arkadaslar 26 haftalık gebeyım bugun proteın kacagı oldugu öğrenıldı tansıyonum normal ama bacaklarımdaayaklarımda ödem gıbı şişlıkler var .moralım bozldu.bu durumu yasayan varm ıacaba aranızda ?

Gecmis olsun oncelikle , doktorunun cok dikkat etmesi lazim senim de dikkat etmem lazim tabi ilk hamileligimde cok fazla sisiyordum doktoruma het kontrole gittigimde soyluyordum ki zaten bakinca da anlasiliyordu doktorum sicaklardan dedi tuzu azalt dedi vs. 8 aylikken yine bir sabah acaip sismis vaziyette uyandim sancim da vardi aksama kadar gecmeyince hastaneye gittik. Tahlilerde idrarda protein cikti ve ben o gece erken dogum yaptim ciddi bir sorunmus benim doktorum farketmedi insallah senin doktorun dikkatlidir

Iyi Allahtan erken farkedilmis canim. Gecmis olsun umarim dayanabildigi kdr dayanir bebegin iceride. Sende dikkat et.

Ben de o sorunla karşılaştım protein iki artılı çıkmıştı ama tansiyonum normal olduğu için doktorum çok ciddiye almadı. Normalde gebelik zehirlenmesinden endişe ediliyor bu tip durumlarda. Benim böbreklerimde sorun vardı kum döküyordum ondan kaynaklandığını söyledi doktorum. Bir kez serum takıldı. Ama günde iki kez tansiyonumu ölçtüm. Bacaklarımda da ödem vardı. Ama çok şükür bu zamana kadar sağlıklı bir şekilde geldik. Sonraki tahlillerimde de çıkmadı protein. Bol su içmeni tavsiye ederim. Bir de idrar tahlilini sabah ilk idrarında yaptırırsan daha doğru sonuç alırsın.

Benimde bugun ki saglik ocagi kontrolümde hem +1protein hemde enfeksiyon cikti
Zaten korktugum bisiydi cok moralim bozuldu
Onceden tansiyonum yuksek cikiyordu uzun zamandir düşüktü
Hastanede tahlil yaptirip kendi doktoruma gostericem
Insallah duzelir Rabbim evlatlarimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin amin

arkadasla.ben 17 haftalik hamileyim idrarda protein ++ cikti 24 saatlik tahlilde ise 1,8 cikti ayagimda kollarımda ve yuzumde sislik var tansiyon degerlerim 11 /6 ve 12 /9 seyrediyor kan tahlillerim normal.ama ben kafayi yiyecem erken mi yakaladi bu preeklampsi beni.Ne kadar surdere bilirim bi fikri olan var mi

yasemin hanım şimdiki durumunuz nasıl acaba bende aynı dertten muzdaribimde

Benim ilk hamileliğimde ilk günden son güne kadar sürekli idrarda protein gözlendi

Sürekli ellerimde vücudumda şişlik vardı ama dizden aşağıdaki şişlik mühim bu durumda,bende olmadı

24 saatlik idrar temiz çıkmıştı

Son hafta bir gerginlik yaşadım o sırada tansiyonum bir defalığa mahsus 13/9 oldu ihtiyaten ilaç kullandım

39+4 te doğdu oğlum...

Şimdi belirgin bir şişliğim yok
İdrarda protein yok
Dr un ihtiyaten bebe aspirini kullandırıyor
Folik asit konusunda hassas davrandık

Ailesinde böbrek sıkıntısı olanlarda gözlemlenebilennbir durum bu illa gebelik zehirlenmesi eğildir öyle düşünüp yormayın bebeğinizi ve kendinizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…