Hamilelikte ilişki sonrası kanama

Dilhansah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2019
1.024
984
123
merhaba kızlar 6 haftalık hamileyim daha önceki ilişkilerimizde hiç kanama olmamıştı ama bu sefer pembe bi akıntı geldi çok endişelendim yarın doktor randevum var ama zaman geçmiyor korkuyorum böyle bi durum yaşayan var mı bebeğime bir şey olmuşmudur?

Bir tek bana mı doktorum ilk 3 ay yüksek düşük ihtimali ve enfeksiyon ihtimali sebebiyle ilişki yok dedi?

3 ay düşük riski nedeniyle ilişki yasaktır canım keşke doktoruna sorsaydın. Kontrolüne kadar dinlen ayağa kalkma. Büyük ihtimal ilaç takviyesi verilecektir 12. Haftana kadar da uzak dur ilişkiden.

İlk 3 ay yasak her ihtimale karsılık genelde Dr lar önermez. Biz de yasadık 3 4 kez şükür birsey olmadı. Ama Dr yınede dıkkat dıyor. 4. Aydan sonra artık uygun aralıklarla olabılır tabı hala bır engel yasak yoksa.

Doktorum bana öyle bir yasaktan bahsetmemişti hiç, ben sadece riskli gördükleri gebeliklerde yasaklıyolar diye düşünüyorum. Çoğu doktor herhangi bir risk görmediği zaman yasaklamıyor hatta bazı durumlarda faydası bile var, hamileden hamileye değişiyor. Konu sahibi sizde endişelenmeyin aşırı bir kanama yoksa, doktorunuzla konuşursunuz yarın muhtemelen bazı kısıtlamalar getirecek o kadar.

Benim hiç risk durumum yokken bana da yasak demişti. İlla fiziksel etki değil, enfeksiyon riski de var demişti.

Bana doktorum herhangi bir riskli durum görmediği için normal hayatınıza ilişkiye devam edebilirsiniz demişti. Kanama yaşadıktan sonra ilişki yasağı geldi o zamana kadar normal devam ettik biz

Doktor yasak demediyse yasak yoktur
Ama kan geldiyse bunu doktorunuza bildirin ve bir daha doktorunuz onay veresiye kadar yakınlaşmayın derim.. geçmiş olsun bir problem olmaz aynısını yaşadım. İlişkiyi kesince bir daha kanlı akıntı görmedim.

Benim kesem aşağıdaymış düşük riskinden dolayı artık yasakladı doktor. Kanamanın sebebide kesenin altta olmasıymış daha koyu leke endişe sebebiymiş olursa haber ver dedi ama çok şükür hiç olmadı. İhtiyaçlar dışında ayağa kalkmayı yasakladı şuan istirahatteyim perşembe tekrar randevum var bakalım ne diyecek

Özellikle ilk haftalarda bu tarz durumlar varsa daha da dikkatli olmak gerekiyor. Ben 12. Haftamı bitirdim bebek yerinde her şey normal görünüyor ama hala kanamam var tuvalet dışında yerimden kalkamıyorum hala. Umarım sağlıklı geçer hamileliğiniz güzelce alırsınız çocuğunuzu kucağınıza. Doktorun tavsiyelerine dikkat etmek lazım çok.

Başta böyle bi durum olmadığı için bilemiyorduk tabi, şimdi kese görünüp durum netleşince ortaya çıktı. Sizinde başta kesenin altta olma durumu var mıydı yoksa tek şikayetiniz kanama mı? Rabbim inşallah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin size de

Baştan doktor uyarmadıysa tabi ki bilemezsiniz normal. Benim kesenin yerleşimi ile ilgili bir problemim olmadı hiç ağrı sancı hiçbir belirti olmadan kanamam başladı hala da onunla uğraşıyorum malesef.

Baştan doktor uyarmadıysa tabi ki bilemezsiniz normal. Benim kesenin yerleşimi ile ilgili bir problemim olmadı hiç ağrı sancı hiçbir belirti olmadan kanamam başladı hala da onunla uğraşıyorum malesef.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…