slm kizlar..
ben 5 haftalik hamileyim ve gecen hafta doktora gittigimizde bebegin kesesi gorulmustu ama kendisi gorulmemeisti daha cok yeni ve cok kucuk oldugu icin.
ve doktora demistim kahverengi akintilarim oluyor normal demisti.
ama ben yindede cok korkuyorum
akintim kahverengi ve sivi seklinde oluyor.
aranizda bu durumlari yasayan varmi..
normal demesinin sebebiii bebek gelişirken bazı damarlara zarar verirse kanama olurmuş belki onun için diyodur ama asla bi kanama normal sayılmamalı bnce ben ilk defa senden duyuyoruuum bi ilaç vermedi mi sana???ne kadar güveniyosun bu doktora??
yok canim ilac felan vermedi...
benimki kahverengi renginde...kirmizimsi olmdigi ve tam kanama olmadigi surece korkma dedi...
bnm 2 kere oldu öyleee 2 gebeliktee kahverengii çamur rengindeydi resmen ve ben düşük yaptıım doktorunun bu kadar rahat olmasına şaşırdııım inşallah dediği gibi bişey olmazz sağsalim alırsın bebeğini kucagına :)
Canım sen bilirsin ama, imkanın varsa başka bir doktora daha görünsen..
kahverengi lekelenme ya bebek rahime yerleştiği için olur ya da düşük belirtisidir. benim de geçen hamileliğimde olmuştu dr.um progesteron vermişti hemen ancak bebeğimin. 9. hafta da kalbi durmuş ve düşükle sonuçlenmıştı gebeliğim. ama başka bir arkadaşımda da olmustu lekelenme onun gebeliği mutlulukla sonuçlandı. ben ce başka bir dr.a da danışabilirsin.
canım bende hamileliğimi adete 5 gün kala kanda gebelik testi ile öğrendim ve 2 gün sonra kahverengi akıntım oldu aynı senin gibi..dr a gittim dr kahverengi akıntı normal dedi..çoğu hamilede olur dedi..bana şöyle anlattı bebeğin içerde yerleşme çalışması bu,yapım aşaması dedi..fakat akıntın pembe yada kırmızıya çevirirse o zaman haberim olsun dedi..kahverengi akıntıda da dr bana reçete yazdı düşük tehlikesi diye ve ilaç verdi progesteron + iğne verdi iğne vuruldum..ben kahverengi akıntıdan sonra kırmızı kanama da geçirdim yoğun şekilde hemde 2 defa..3 aylık hamileyim 3 aydır sürekli yatıyorum..sende şunları uygula :
- ağır kaldırma
- ilişki kesinlikle yasak
- kabız kalma (ıkınmak yasak)
- progesteron hapı içmen lazım
- iğne vurulabilirsin (ben 3 ay her hafta vuruldum)..
o kadar endişe duyma korkma..stres yaparsan daha kötü olur rahmin gerilir..ama ihmal de etme tabi..dr una ilaç veya iğne vurulmam lazım mı de..çünkü ilaç alman ve iğne vurulman lazım senin de..ben hamileliğimde 13.haftadayım..dr bana kimi kadın vardır şakır şakır kanaması olsa bile bebeği düşmez..kimi kadın vardır 1 damla kanaması olur bebeği düşer dedi..yani kanamada bile düşük olcak kesinlikle diye bişey yok..benim bi arkadaşımın arkadaşı da hamile..kadından aniden bi kan boşalmış kot pantolonunun dizine kadar inmiş kan..dr a gitmişler hemen bebek sapa sağlammış..hatta kanaması o kadar yoğunmuş ki eve gelince pantolonu çöpe atmışlar..yani korkma ama farklı dr görüşlerini de al ve mutlaka progesteron hap iç..günde en az 2 defa 200 mg ilaç alman lazım bence..aynı şeyi bende yaşadım çünkü sen gibi..
geçmiş olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?