hamilelikte kalça kemiği ve köprücük kemiği ağrısı :(

ceramony

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
26
0
16
İstanbul
merhabalar arkadaşlar, 30+1 günlük hamileyim..şimdiye kadar gebelikte görülen bir çok şikayeti sık sık olmamakla birlikte aralıklarla ve fazla şiddetli olmamak kaydıyla yaşamıştım.Ancak son bir kaç haftadır ve gittikçe şiddetlenen bir biçimde kalça kemiklerimde ve köprücük kemiklerimde çok ağrı yaşıyorum :( uykusuzluk problemine de sebep oluyor. çünkü sürekli sola yatmaya çalışsam da zaman zaman sağıma doğru da yatıyorum. ve ne yazık ki hem sağda hem solda kemiklerim on beş dk. sonrasında acayip şekilde sızlıyor ve ağrı yapıyor dönmek bile çok zorlaşıyor dolayısıyla uykum da zehir oluyor bana .....benzer şikayetleri görenler var mı aranız da acaba? sebebine dair fikriniz varsa sevinirim sanırım sürekli uzanmamdan kaynaklı ama buna da mecburum çünkü riskli bir gebleik geçirmekteyim.... sizce neler yapabilirim bu konuda dr.uma gitmeme 2 hafta daha var :((( teş.ler ....

merhabalar arkadaşlar, 30+1 günlük hamileyim..şimdiye kadar gebelikte görülen bir çok şikayeti sık sık olmamakla birlikte aralıklarla ve fazla şiddetli olmamak kaydıyla yaşamıştım.Ancak son bir kaç haftadır ve gittikçe şiddetlenen bir biçimde kalça kemiklerimde ve köprücük kemiklerimde çok ağrı yaşıyorum :( uykusuzluk problemine de sebep oluyor. çünkü sürekli sola yatmaya çalışsam da zaman zaman sağıma doğru da yatıyorum. ve ne yazık ki hem sağda hem solda kemiklerim on beş dk. sonrasında acayip şekilde sızlıyor ve ağrı yapıyor dönmek bile çok zorlaşıyor dolayısıyla uykum da zehir oluyor bana .....benzer şikayetleri görenler var mı aranız da acaba? sebebine dair fikriniz varsa sevinirim sanırım sürekli uzanmamdan kaynaklı ama buna da mecburum çünkü riskli bir gebleik geçirmekteyim.... sizce neler yapabilirim bu konuda dr.uma gitmeme 2 hafta daha var :((( teş.ler ....

canım aynen tam 28-32.hafta arası acayip kalça ağrısı yaşıyordum çok fena bişey tam yürürken bir de kilitleniyordu bi tarafım orada kalakalıyordum. sonra magnezyum kullanmaya başladım düzenli olarak. hergün suda eritip içtim.ağrılarım öyle azaldı ki çok şaşırdım. şimdi de ara ara ağrım oluyor ama eskisi gibi değil.havalar yağmurlu olunca vuruyor bazen sadece. vücuttaki kalsiyum magnezyum dengesizliğinden oluyor. hem kramplar giriyor hem ağrılar artıyor. ben kalsiyumu çok tüketiyorum onda bi sorunum olmadığını bildiğimden magnezyuma ağırlık verdim sen de hangisinin eksik olduğunu yediklerinden anlarsın az çok. doktoruma da söylediğimde o da zaten bi kutu daha magnezyum vermişti.

canım teş.ederimm :) insan bu dönemde hiç olmadığı kadar pimpirikli oluyormuş her şeyden korkar oldum sorma ama güzel cevaplar alınca içim ferahlıyor.... Allah tüm bebişleri annişlerine annişleri bebişlerine kavuştursun sağlıcakla ;) amin.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Benim de ikinci hamileliğimde inanılmaz kalçam ağrıyordu. Mikrolif yazmış magnezyum rahatlatıyor.Kramplarada iyi geliyor aynı zaman da.
Bir çok hamilede olan bir durum endişe edeceğin bir durum yok tabi doktoruna danışırsın yine de.

Bu arada meleğin kız mı erkek mi?

Tüm hamileliğimi özellikle son haftaları sırt, bacak ve kalça ağrıları ile geçirdim. Son haftalar, senin de anlattığın gibi dayanılmaz olmuştu... Ama ben ağrıların sebebinin fazla kilolarım olduğunu düşündüğüm için doktora söylemeyi düşünmemiştim...
Bir de kalça ağrılarının doğuma hazırlık olarak bebeğin geçebilmesi için kemiklerin yumuşayıp, açılmaya başlaması sebebiyle olduğunu okumuştum...
Ama diğer arkadaşlar mağnezyum takviyesi önermişler belki de doktora danışarak kullanmak ağrılarını azaltır...
Sağlıklı bir doğum dilerim arkadaşım...

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Benim de ikinci hamileliğimde inanılmaz kalçam ağrıyordu. Mikrolif yazmış magnezyum rahatlatıyor.Kramplarada iyi geliyor aynı zaman da.
Bir çok hamilede olan bir durum endişe edeceğin bir durum yok tabi doktoruna danışırsın yine de.

Bu arada meleğin kız mı erkek mi?

canım teş.ederim insan nedense her yaşadığı şikayeti kendinde var sanıyor ilk olduğunda bu da insanı paniğe teşvik ediyor tabi :) dr.a mutlaka danışacağım ama en azından içime su serptiniz açıklamalarınızla. küçük meleğim erkek canım ... arkadaşların kimisi kız olduğunu idda ediyorlar ama karnımın şekline göre :D vallahi sağlıklı olsun eli yüzü düzgün olsun hayırlı evlat olsun ister kız ister erkek olsun hiç mühim değil gerçekten....

Kizlar 7 haftalik hamileyim kalcamda cook fena agrim var bacagima vuruyor duramiyrm yatamiyrm ayaktayken her hareketimi kisitliyor normal mi

Kizlar 7 haftalik hamileyim kalcamda cook fena agrim var bacagima vuruyor duramiyrm yatamiyrm ayaktayken her hareketimi kisitliyor normal mi

bende 9 haftalık hamileyim. benim de tam kalçamın ortasındaki kemik ağrıyor. yürürken otururken. acaba çok yatmaktan mı oldu diyorum sebebini bilmiyorum.

Bende de aynı problem var ve ben daha 10+4 üm. Annem bende de olmustu hem de dogum yaptiktan iki ay sonra gecmisti dedi korkuttu beni biraz. Sen yazali cok olmus. Su an ne durumdasin yada bi çözüm bulabildin mi paylaşırsan çok sevinirim

Bu kalça kemiğinde ağrı bende de çok oluyor. Vitaminlerimi alıyorum. Magnezyum a mı ağırlık vermek gerekir.

Back
X