hamilelikte kalsiyum magnezyum kullanımı

badenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
1.372
91
118
İstanbul
arkadaşlar merhaba,

özellikle hamile arkadaşlardan bilgi rica ediyorum
doktorunuz hangi kalsiyumu ve magnezyumu verdi, kaçıncı ayda başladınız?
bu masum gözüken ilaçların bile a,b, c risk grupları varmış, o nedenle bilginize ihtiyacım var.

Canım merhabalar:emir_bebek:

Kalsiyum ve magnezyum hapları gebeliğin 20.haftasından sonra alınmaya başlanıyor...Ve çoğu efervesan tablet şeklinde oluyo suya atılıp eriyenlerden:26:Ama benim doktorum eğer günde 2bardak sütünü içiyosan,yoğurdunu,peynirini yiyosan gerek yok dedi:44:Ben de kalsiyum hapı kullanmıyorum bu yüzden..Magnezyumu her gün alıyodum,onu da şimdi gün aşırı almaya başladım çok şükür yoğun bi kasılmam falan olmuyo çünkü...Ama senin haftan daha erken şimdiden başlamadın bu hapları kullanmaya dimii:44:

Magnezyum için en doğal çözüm soda.her gün içeceğin bir şişe soda bu konuda büyük yardımcı olacaktır.Piyasada ceşitli markalarn sodaları var ve üzelerindeki etiketlere dikkatlice bakıp en fazla hangisinde magnezyum oranı varsa onu tercih edebilirsin.İlk bebeğimde mag.hapı almamş soda önermişdi drum.

kızlar bna hiç öle bi hap vermedi dr.um valla..sütümü fln içiyorum peynirimide yiyorum..ama magnezyum için sodamı içmek gerekiyo..bn muz fln yemeye çalışıyorum..bide piyasada soda diye satılan bazı içecekler gazoz dan farksız sanırım..markası önemli yani mineralli su olmalı en iyi marka hangisi acaba kullananlar söyleyebilir mi?

bana doktorum osteocare diye bi ilaç verdi içinde magnezyum kalsiyum ve yanılmıosam çinkoda vardı 4.ayım falandı galiba verdiğinde. bende peynirimi süt çok fazla içemiorum ama yoğurdumu eksik etmiorum ama yinede doktorum verdi.

merhabalar kızlar,
bende 19+2 deyim. doktorum bana magnorm verdi. kramp ve ağrı önleyici olsun diye. gerçi bende kramp yok, kasık ağrısı oluyordu.
kalsiyum kullanmıyorum...

Canım merhabalar:emir_bebek:

Kalsiyum ve magnezyum hapları gebeliğin 20.haftasından sonra alınmaya başlanıyor...Ve çoğu efervesan tablet şeklinde oluyo suya atılıp eriyenlerden:26:Ama benim doktorum eğer günde 2bardak sütünü içiyosan,yoğurdunu,peynirini yiyosan gerek yok dedi:44:Ben de kalsiyum hapı kullanmıyorum bu yüzden..Magnezyumu her gün alıyodum,onu da şimdi gün aşırı almaya başladım çok şükür yoğun bi kasılmam falan olmuyo çünkü...Ama senin haftan daha erken şimdiden başlamadın bu hapları kullanmaya dimii:44:

arkadaşım 13. haftadayım, bu hafta magnezyum başladık, 2 hafta sonrada kalsiyum başlayacakmışım.

Magnezyum için en doğal çözüm soda.her gün içeceğin bir şişe soda bu konuda büyük yardımcı olacaktır.Piyasada ceşitli markalarn sodaları var ve üzelerindeki etiketlere dikkatlice bakıp en fazla hangisinde magnezyum oranı varsa onu tercih edebilirsin.İlk bebeğimde mag.hapı almamş soda önermişdi drum.

soda içmeyi de severim, ama gebelik oluştuktan sonra zararı olur diye kesmiştim, dr. önerdiyse içeyim bende. sağolasın.

Sodann tansiyon yükseltmesiyle ilgili bir bilgim yok sonucunda bana drum tavsiye etmişdi ve bende kullandm.Tansiyon iile ilgili şikayetleri olan arkadaşlar lütfen doktorunuza danışın ,bu platformda herkes birbirine tecrübelerini ve bildiklerini aktarıyor istemeyen üzücü durumların yaşanmasını kimse istemez.

Pİyasada bir cok marka var özellikle şişelerin üzerinde doğal maden suyu-sodas yazılmalı. meyvalı soalı içeceklerden bahsetmiyorum acıkcası.

Canım ben kalsiyum kullanmıyorum ama doktorum eğer kullanırsam bi gün kalsiyumu,diğer gün magnezyumu kullanmamı söylemişti,çünkü aynı gün alınırsa birbirlerinin etkisini azaltıyolarmış...
Ben şu an kalsiyum kullanmıyorum ama magnorm magnezyum tablet kullanıyorum,onu da gün aşırı alıyorum:)))

Canım ben kalsiyum kullanmıyorum ama doktorum eğer kullanırsam bi gün kalsiyumu,diğer gün magnezyumu kullanmamı söylemişti,çünkü aynı gün alınırsa birbirlerinin etkisini azaltıyolarmış...
Ben şu an kalsiyum kullanmıyorum ama magnorm magnezyum tablet kullanıyorum,onu da gün aşırı alıyorum:)))

çok sağol bilgi için , bebeklerini sağlıkla kucağına al inşallah, maşallah az kalmış. :nazar:

Back
X