- 29 Temmuz 2016
- 5.462
- 15.394
- 248
- 28
- Konu Sahibi Melegiimm22
-
vallah tam bilgim yok canim ama herkeste etki etmiyo.bildgm dogumdan sonra vuruluyo ikinci bebek icin.ama ilk gebelktede vuruluyoms.arkadasmn basina geldi ilki sorunlu oldu dogdu ama.vucut yapisinda bozuklik vardi vefat etti.ikinci cocugu oldu bi kizi var cok saglikli.ablamin eltisininde olmus ama iksiide saglikli.sen iyi bi dr a görün tedbirini al.saglikla kucagna alirsn inşallahHanımlar benim ilk gebeliğim, benim kanım A rh - eşimin kanı 0 rh + uyuşmazlık var, sormak istedigim ne gibi testler yapılıyo olan tecrübeli kişiler bilgi vereblirlermi? Az çok arastrdm ama kafama takılan sorular var, mesela ilk çocukta bise olmaz deniyo 28. Haftada iğneye gerek yok deniyo ama simdi test yapsalar cocuk etkilenmiş olsa bile yine ilk çocukta gebeyken gerek yokmu?
Amin canım Allah razı olsun, Dr um biliyo bidahaki gelmeye kan uyusmazlıgınızı hatrlat dedi test yapcak sanırm eger cocuk etkielndiyse benim kanımdan belli olurmuş İnsaAllah etkilenmez sadece doğumdan sonra vurulurm iğneyi dua edin İnsaAllahvallah tam bilgim yok canim ama herkeste etki etmiyo.bildgm dogumdan sonra vuruluyo ikinci bebek icin.ama ilk gebelktede vuruluyoms.arkadasmn basina geldi ilki sorunlu oldu dogdu ama.vucut yapisinda bozuklik vardi vefat etti.ikinci cocugu oldu bi kizi var cok saglikli.ablamin eltisininde olmus ama iksiide saglikli.sen iyi bi dr a görün tedbirini al.saglikla kucagna alirsn inşallah
insallah canim.icini ferah tut.erken teshis önemli.o arkadasmn 5.aydan sonra netlesti cok zor gecti dogdu ama iste omru yokmus.herkeste bir olacak diye bisey yok rabbim yardim etsin canimAmin canım Allah razı olsun, Dr um biliyo bidahaki gelmeye kan uyusmazlıgınızı hatrlat dedi test yapcak sanırm eger cocuk etkielndiyse benim kanımdan belli olurmuş İnsaAllah etkilenmez sadece doğumdan sonra vurulurm iğneyi dua edin İnsaAllah
Ayy hayılısıyla İnsaAllah, cok merak ediyorum cinsiyetini saglıklı olsunda İnsaAllah, gönlümden kız geciyo benimdeEşim ve benimde kan gruplarımız aynı sizinle. İlk hamileliğimde test yapıldı, iğney e gerek olmadığı söylendi. Oğlumla ilgili hiç bir sağlık sorunuda yaşamadık şükür. Doğumdan sonra iğne vuruldum.
Korkulacak biiey değil kan uyuşmazlığı artık. İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza. Nedense kızınızı yazmak geldi içimden
İlk çocuk doğduğu anda anneye iğne yapılıyor. Daha önce gebe kalmadıysanız gebelik sürecinde bişey yapılmaz. Ama bebek doğduğu anda sizin kan grubunuzda bile olsa sonraki gebelikler için aşı yapılır. İlk bebek etkilenmez çünkü kanlarınız birbirine Doğum anında karışıyor. En azından bize öğretilen bu. Doktorunuzla görüşmediniz mi?Hanımlar benim ilk gebeliğim, benim kanım A rh - eşimin kanı 0 rh + uyuşmazlık var, sormak istedigim ne gibi testler yapılıyo olan tecrübeli kişiler bilgi vereblirlermi? Az çok arastrdm ama kafama takılan sorular var, mesela ilk çocukta bise olmaz deniyo 28. Haftada iğneye gerek yok deniyo ama simdi test yapsalar cocuk etkilenmiş olsa bile yine ilk çocukta gebeyken gerek yokmu?
Teşekkür ederim bilgiler icin, görüştüm canım bidahaki gelmene hatırlat uyuşmazlık oldugunu dedi test yapcak sanırm kandan, cogu yerden ilk gebelikte sorun olmaz diye okudum ama drum niye hatrlat dedi tedbir amaclımı acabaİlk çocuk doğduğu anda anneye iğne yapılıyor. Daha önce gebe kalmadıysanız gebelik sürecinde bişey yapılmaz. Ama bebek doğduğu anda sizin kan grubunuzda bile olsa sonraki gebelikler için aşı yapılır. İlk bebek etkilenmez çünkü kanlarınız birbirine Doğum anında karışıyor. En azından bize öğretilen bu. Doktorunuzla görüşmediniz mi?
Amiin canım Allah razı olsuninsallah canim.icini ferah tut.erken teshis önemli.o arkadasmn 5.aydan sonra netlesti cok zor gecti dogdu ama iste omru yokmus.herkeste bir olacak diye bisey yok rabbim yardim etsin canim
Tabi tedbir amaçlı söylemiş olabilir. Sonuçta teori ve pratik farklı işleyebilir garantiye almakta her daim fayda vardır. Hiç kafanızı karıştırmayın araştırarak. Doktorunuz en iyisini bilir rahat olunTeşekkür ederim bilgiler icin, görüştüm canım bidahaki gelmene hatırlat uyuşmazlık oldugunu dedi test yapcak sanırm kandan, cogu yerden ilk gebelikte sorun olmaz diye okudum ama drum niye hatrlat dedi tedbir amaclımı acaba
İnsaAllah canım Allah razı olsunTabi tedbir amaçlı söylemiş olabilir. Sonuçta teori ve pratik farklı işleyebilir garantiye almakta her daim fayda vardır. Hiç kafanızı karıştırmayın araştırarak. Doktorunuz en iyisini bilir rahat olun
Hanımlar benim ilk gebeliğim, benim kanım A rh - eşimin kanı 0 rh + uyuşmazlık var, sormak istedigim ne gibi testler yapılıyo olan tecrübeli kişiler bilgi vereblirlermi? Az çok arastrdm ama kafama takılan sorular var, mesela ilk çocukta bise olmaz deniyo 28. Haftada iğneye gerek yok deniyo ama simdi test yapsalar cocuk etkilenmiş olsa bile yine ilk çocukta gebeyken gerek yokmu?
Bende eşimde sizinle aynı kan grubunda. Ve ilk bebeğime gebeyim. Kanama olduğu her an tekrar vuruyorlar iğneyi. Ama onun dışında 28. Haftada mutlaka olman gerekiyor. Ben şimdi 22 haftalık oldum ilk ay kanamam oldu iğne oldum sonra kanama yaşamadım o yüzden 28. De bir daha olacağım. Mutlaka olman lazım şakın aksatma.
Kanamam yok cok şükür test negatif çıkarsa yaptrmayı düşünmüyorum ablamında var uyuşmazlık ilk çocuğunda yaptrımadı doğumdan sonra yapıldı sadece bende oyle yaptrmsyı istiyorum sorun gozukmezse İnsaAllah
Sonuç negatifse yaplmaya gerek yok deniyo canm ama yinede sen bilirsinEtkileşim olmus mu olmamiş diye yapilan testin adi indirect combs testidir .negatif cikmasi lazim. 28.haftalarda doktorlar genelde bu testi yapar sonuc negatif ise kimileri iğne vuruyor kimileri vurmuyor.nasil olsa dogumdan sonra 72 saat icinde yapilacagi icin gerek gormeyen çok .ben de kararsizim testi yeni yaptirdim sonuc negatif ama igneyi yaptirsam mi yaptirmasam mi bilemedim .
Sonuç negatifse yaplmaya gerek yok deniyo canm ama yinede sen bilirsin
Valla benim yengemle abimdede vardı hamileykende vuruldu ilk çocuğuydu doğumdan sonrada anne - çocuk + doğunca anneye yine iğne vurdular çünkü bebek antikor bırakıyormuş bu benim bildiğim ama anne + baba - de olabilir orda tam emin değilim iğnelerde ve bebeğin babayla aynı kanda doğduğu için anneye iğne yapıldığına eminim gözümün önünde yapıldı çünkü :)Hanımlar benim ilk gebeliğim, benim kanım A rh - eşimin kanı 0 rh + uyuşmazlık var, sormak istedigim ne gibi testler yapılıyo olan tecrübeli kişiler bilgi vereblirlermi? Az çok arastrdm ama kafama takılan sorular var, mesela ilk çocukta bise olmaz deniyo 28. Haftada iğneye gerek yok deniyo ama simdi test yapsalar cocuk etkilenmiş olsa bile yine ilk çocukta gebeyken gerek yokmu?
Bazı Dr lar gerek yoksa vurulmasının pek iyi olmadığını söylüyo ama bilmiyorm canım, benm ablam ilk gebeliginde hamileyken olmadı doğumdan sonra oldu hiç bi sorunda yaşamadı cok şükürİsteğe bağlı bir durum değil bu diye biliyorum hastaneler bu riski göze almıyor benim de negatifti ama yine de oldum zararı Yok faydası var neden olmak konusunda tereddüt ettiniz anlamadım.
Canım bizdede kan uyuşmazlığı vardı, ilk gebeliğim buna bağlı olmayan başka bi sebeple sonlandı. İlk gebelikte sorun olmadığını duymuştum ama ilk Bebek doğunca veya düşük olursa 24 saat içinde uyuşmazlık iğnesi vurulmak gerekiyor çok önemli 2. Yi kaybetmemek için. Ben iğnemi oldum, ama yinede doktorum 30. Haftada iğnem tutmuş mu sorun varmı diye bi test yaptı kan aldı, uyumlu çıkmış yani bi sorun yok iğnem tutmuş eğer tutmasaydı tekrar olacaktım ama gerek yokmuş.Hanımlar benim ilk gebeliğim, benim kanım A rh - eşimin kanı 0 rh + uyuşmazlık var, sormak istedigim ne gibi testler yapılıyo olan tecrübeli kişiler bilgi vereblirlermi? Az çok arastrdm ama kafama takılan sorular var, mesela ilk çocukta bise olmaz deniyo 28. Haftada iğneye gerek yok deniyo ama simdi test yapsalar cocuk etkilenmiş olsa bile yine ilk çocukta gebeyken gerek yokmu?
Amin Allah razı olsun canım benim sanada hayırlı doğumlarCanım bizdede kan uyuşmazlığı vardı, ilk gebeliğim buna bağlı olmayan başka bi sebeple sonlandı. İlk gebelikte sorun olmadığını duymuştum ama ilk Bebek doğunca veya düşük olursa 24 saat içinde uyuşmazlık iğnesi vurulmak gerekiyor çok önemli 2. Yi kaybetmemek için. Ben iğnemi oldum, ama yinede doktorum 30. Haftada iğnem tutmuş mu sorun varmı diye bi test yaptı kan aldı, uyumlu çıkmış yani bi sorun yok iğnem tutmuş eğer tutmasaydı tekrar olacaktım ama gerek yokmuş.
Hayırlı doğumlar dilerim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?