Hamılelıkte kan uyusmazlıgı

melisaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2010
121
0
116
Diğer
Merhaba arkadaslar ben yurtdisinda oturuyorum daha once iki defa 8 haftalik dusuklerim oldu bana uyusmazlik ignesini vurmadilar simdi yine 29 haftalik hamileyim burdaki doktorlar sorun olmaz diyorlar gecen hafta kan verdim sonucu pozitif cikti yani igne vurmam gerekiyor doktor dedi git 30. haftada gel vururuz internete baktim 28. haftada vurulmasi gerekiyormus acaba ben gecmi kaldim burdaki doktorlara hic guvenmiyorum onlarin ihmali beni bu hale getirdi insallah bebegime bisey olmaz lutfen bilgisi olan bana biraz fikir versin.

Merhaba arkadaslar ben yurtdisinda oturuyorum daha once iki defa 8 haftalik dusuklerim oldu bana uyusmazlik ignesini vurmadilar simdi yine 29 haftalik hamileyim burdaki doktorlar sorun olmaz diyorlar gecen hafta kan verdim sonucu pozitif cikti yani igne vurmam gerekiyor doktor dedi git 30. haftada gel vururuz internete baktim 28. haftada vurulmasi gerekiyormus acaba ben gecmi kaldim burdaki doktorlara hic guvenmiyorum onlarin ihmali beni bu hale getirdi insallah bebegime bisey olmaz lutfen bilgisi olan bana biraz fikir versin.

Merhaba öncelikle Allahım bebeğine ve sana bol sağlık versin, sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Ben kan uyuşmazlığı yaşayan birisi olarak bidiklerimi paylaşmak istedim. Düşük kürtaj gibi olaylardan sonra uyuşmazlık iğnesi vurunman gerekiyor, vücudunda Rh(+) kan grubuna bağışıklık olmaması için, bağışıklık oluşup oluşmadığına İndirect Coombs testi denilen bir kan testi ile baktırabilirsin. Eğer vücudunda bağışıklık oluşmuşsa artık iğne yaptırmanın bir anlamı kalmıyor. Bundan sonra oluşan gebeliklerde 24. haftadan itibaren bebeğin Akciğer gelişimleri incelenerek gebeliğe devam ediyorsun ve bebekte etkilenme olmaması için gerek görüldüğü takdirde bebeğe kordondan kan takviyesi yapılabiliyor. İnşallah bunlara gerek kalmaz. Eğer vücudunda bağışıklık oluşmamışsa 24 ile 28 haftalar arasında bağışıklık iğnesi yaptırman senin yararına olacaktır. İnşallah bu aşamalara hiç gerek kalmaz, vücudunda bağışıklık oluşmamıştır ve 2 kez iğne vurunarak hamileliğini sağlıkla tamamlarsın. Benim bildiklerim bundan ibaret inşallah yardımcı olabilmişimdir. :nazar:

tesekkur ederim bilgi verdigin icin gecen hafta indirect coombs testi yaptim pozitif cikti yani benim kanima karismis ve burdaki doktorlar hic bisey yapmiyorlar diyorlar fazla onemli degil su ana kadar hamileligim normal gidiyordu insallah bisey olmaz

tesekkur ederim bilgi verdigin icin gecen hafta indirect coombs testi yaptim pozitif cikti yani benim kanima karismis ve burdaki doktorlar hic bisey yapmiyorlar diyorlar fazla onemli degil su ana kadar hamileligim normal gidiyordu insallah bisey olmaz

Canım bence tek doktorla sınırlı kalma, testin pozitif çıkmışsa artık iğne yapılmasına gerek kalmamış. 24. haftadan itibaren bebeğinin kontrollerini daha sıkı tut ve herhangi bir tehlike yaşamadan hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına al inşallah. Aşılamayacak bir durum değil, yalnızca sıkı kontrol gerektiren bir durum. allahım yar ve yardımcın olsun... Moralini sakın bozma, bebişin etkilenir, meleğinin rahat olmaya ihtiyacı var :nazar:

Back
X