hamilelikte karnin en alt kisminda yumru gibi şişme, sertlik

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Merhabalar.. Ben 15+3 günlük hamileyim. Ve iki üc gündür sırt üstü yattigimda karnimin en altinda, rahim agzinin hemen üstünde bir şişme, bir tümsek bir sertlik oluyor. Korkup soluma dönüyorum hemen. Yani evet bu aylarda bebek aşagida olur normaldir ama bu normal mi sizce? Gaz olabilir mi? Bir de karnimin o kisminda agri oluyor oturup kalkarken falan.. Doktor randevuma daha var. Evhamlarla da gitmek istemiyorum. Böyle bi durum yaşamis olan varsa yorum yapabilir mi lütfen fena kafaya taktim. Takmiyim diyorum ama....

merhaba,bende de ayni sislik vardi,panik yapmaniza gerek yok,bebeginiz simdi minik is makinasi gibi karninizin icinde yer acma calismalari yapiyor bana doktorum oyle demisti,oyuzden rahim civarinda sisligi onemsememisti doktor.tabi siz yine kendi doktorunuza da sorun.

Çok tesekkür ederim cevabiniz icin. Demekki normal bir sey. Ben endişelenmiştim kizimda böyle olmamisti. Doktor randevum eylülün 6'sında. Bu aylarda bebek en altta olur diye duydum. Kafama takmamaya calisicam

Hiç takma kafana ben şimdi 25. haftamdayım ve bende de çok oluyodu şimdi başka başka şeyler oluyo göbek büyüdükçe :) top gibi aşağıda toparlanıyo sanki bişiy birikiyo gibi sertlik de oluyo ama bana da dr bebek aşağıda yukarıda özgürce dolaşıyo yeri rahat ve yer açıyo demişti hiç bi sıkıntı olmaz bence

Arkadaslar, buraya yorum yapanlar insallah sag salim bebeklerini kucaklarina almislardir. Darisi bizim basimiza insaallah. Bahsedilen ayni durum bende de var. Sirtustu uzanirken oluyor genelde., karnin alt kisminda, bazen kucuk bazen biraz daha genis bir alan. Kafayi yiyecegim bunlari dusunmekten. 20. Haftaligim. Kasilma mi ya artarsa diye surekli kafami mesgul ediyor. Yardimiyla moral verecek olan var mi bana (

Kızlarr yardımm edinn sırt üstü yattığımda karnımın sağ tarafında şişlik var nedir o daha kontrolüme çok var..

Arkadaslar bende 16 haftama girdim bendede sabh kalktigimda bugun farkettim sag karin bolgemde bebegin oldugu yerlerde şisme gibi bisey oluyo tek tarafim kabariyo sonra geri iniyor elimi koyunca sertlik geliyor elime bende endiselendim yani bu durum normalmi acaba

Kızlar bende 16. Haftayım, benimde sabah uyandığımda alt karın bölgemde yumru gibi şişlik ve sertlik vardı üzerinde elimi gezdirince düzeldi, iki gündür ev taşıyoruz çok yoruldum acaba ondan mı yoksa başka bir şey mi? Doktora da gidemiyorum bilgisi olab var mı?

Ben 27 haftalik hamileyim bende de zaman zaman karnim alt kesimlerinde bazen solda baze ortada sertlik oluyor. Bence sikinti duyulacak bisey degil bende bayadir oluyor bebegimiz kendjni nasil hissediyorsa oyle yapio :)

Kızlar nolur okuyan bilgisi olan cevap versin.bu karındaki sertleşmeler herkeste oluyomu.benim günde on kere falan oluyo.bebek sanki biyere kafasını popoyu dayıyo gibi.ve ordan çıkacak gibi.doktor günde on kere ye kadar normal dedi.artarsa die endişeliyim.her istimale karşı istiraat dedi doktor.ayaktaykende sert karnım hep.ay bi sağ salim doğuralıö vakti saati gelince

ben sırt ustu uzandıgımda sadece rahmımım uzerı karın bolgemde asırı bır gergınlık hıssedıyorum ama suan bı kıtle sertlesme gıbı ırsey hıssedemedım

Arkadaşlar merhaba. Benim bundan yaklaşık 1.5 ay önce karnımın sağ alt tarafında hafif yumru gibi bi şişlik olmuştu özellikle gece uzandığımda şişiyordu. Aynı şekilde sağ bacağımda da uyuşmalar vardı. Böyle bi sürü belirti yaşarken idrar testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı. Daha sonra regl tarihim geldi ve tam gününde kanamam başladı ama şiddetliydi ve düşük yaptığımı düşündüm. Daha sonra o şişliği bi süre yaşamamaya başladım ama sağ bacakta falan garip bi halsizlik hissizlik devam etti. Şimdi geceleri o yumru gibi şeyi yeniden yaşıyorum ve bu sefer sağ kol ve sağ bacakta da yine güç kaybına benzer şeyler yaşıyorum. Bazen sağ bacağımda küçük morluklarla karşılaşıyorum. İki kere ultrasona girdim hiçbir sıkıntı görünmüyor. İdrar testleri hep negatif çıkıyor. Eğer hamilelik devam etse 7 haftalık falan olması gerekiyor ve idrarda görünmeye devam ederdi. Bekar olduğum için kan testinden de korkuyorum, kayıt altına alınmaktan. Daha önce böyle bi durum yaşayanınız var mı? Bir şeye benzetiyor musunuz? Kan testi de yaptırmak istiyorum fakat kimliksiz ya da kayıt altına alınmadan yaptırabileceğim bir yerler var mı? Artık bütün hayatım etkileniyor bu durumdan sebebini bilsem rahatlıycam nolur yardım edin

Bekar olmanıza üzüldüm bebek sahibi olmaktan korktuğunuzada üzüldüm açıkcası ama hastanede kan verirseniz kayıt altına almazlar çünkü gebeleri sağlık ocakları takip ediyor bence yaptırın umarım hamile değilsinizdir

Konunun üzerinden baya geçmiş ama lütfen beni de bilgilendirebilir misiniz ? İdrar yolu enfeksiyonu var bende bir türlü geçmedi. İçebildiğim kadar su içmeye çalışıyorum fakat bazen yürümemi bile zorlaştırıyor. 14 haftalık hamileyim bu arada. Bazen canım o kadar yanıyor ki böyle idrar kesemden başlıyor vajina kısmımın iç kısmına kadar yanma oluyor afedersiniz. Birde bugün karnımın alt kısmında böyle yumru var. Namaz kılarken bile çok zorlandım sizce normal midir korkuyorumm . Doktora da gitmeme çok var Ne yapmalıyımm

Kizlar meraba, 2 aylık hamileyim sabah bi kalktim karnimin alt kısmının sağ tarafında bi şişlik vardı. Şimdide karnımın alt kısmının sol tarafında bi şişlik ve sertlik var yumruk gibi. Telâşlandım doktor randevuma da 3 hafta var daha, neden olabilur acaba?

Benzer şikayetleri olanlar olduğu gibi bende internette araştırdım bulamamıştım birşey burda da sorulmuş.
Geçen burda sormuştum alt karın bölgemde, kasığımın oralarda yumru, şişlik hissettiğimi özellikle sırt üstü yattığımda ve hafif ağrı duyduğumu söylemiştim. Bu yumru sağda bazen ortaya kayıyordu. Bebek rahmi genişlettiği için olabiliceğini söylemişti bir doktor.
Dün kendi doktoruma gittiğim ve baktırdım o da kontrol ettiğinde miyom olduğunu gördü. Öncesinde miyom yoktu çünkü tüm kontrollerime gitmiştim hamile kalmadan bunu söylediğimde milim bile olsa görünmeyen miyomlar bebek rahmi büyüttüğü için olabilir ve rahminle büyür dedi. Herhangi bir zararı yok sadece büyümesini takip edicez dedi.
Bilginiz olsun ve mutlaka doktora gidip durumla ilgili doktorunuzu bilgilendirin bebeğe yakın miyomlar sezeryan yaparsanız doğumda alınırmış.
Bütün şişlikler miyom olmayabilir ama kontrol ettirmekte fayda var aksatmayın diye yazdım hanımlar.

Acaba neden oluyor bendede var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…