• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte kaynana terörü

panda36

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
17
14
3
46
merhaba,

36 yasinda ilk bebegime 3 aylik hamileyim,su an mecburi olarak kaynanamin evindeyiz,kaynana terimini kullaniyorum çünkü kendisi sopasi eksik bir cadi adeta,hormonlarim bu kadar cosmus durumdayken hergun bir elestiri hergun bir taciz,sakin sessiz televizyonun karsisinda oturmam bile sinirini bozuyo,hamileligi bir bahane olarak kullanma diyor,oysa ki benim canim burnumda,annemden uzagim,dertlesecek gerçek bir dostum da yok,tamam psikolojisi bozuk bir insan ama bende bu aralar ne anlayis ne de sabir gösterecek hal var,aksine içim gitgide nefretle doluyor ve bu bebegime çok zararli,bu ruh halinden çikmam lazim ama böyle kötü kalpli bir insanla dip dibe nasil olacak? meditasyona baslamayi düsünüyorum,umarim basarir asarim bu durumu,keske sartlarimiz iyi olsaydi da huzur içinde bir hamilelik geçirebilseydim,buna benzer sorunlari olan arkadaslar varsa lütfen yazsin,sevgiler

merhaba,

36 yasinda ilk bebegime 3 aylik hamileyim,su an mecburi olarak kaynanamin evindeyiz,kaynana terimini kullaniyorum çünkü kendisi sopasi eksik bir cadi adeta,hormonlarim bu kadar cosmus durumdayken hergun bir elestiri hergun bir taciz,sakin sessiz televizyonun karsisinda oturmam bile sinirini bozuyo,hamileligi bir bahane olarak kullanma diyor,oysa ki benim canim burnumda,annemden uzagim,dertlesecek gerçek bir dostum da yok,tamam psikolojisi bozuk bir insan ama bende bu aralar ne anlayis ne de sabir gösterecek hal var,aksine içim gitgide nefretle doluyor ve bu bebegime çok zararli,bu ruh halinden çikmam lazim ama böyle kötü kalpli bir insanla dip dibe nasil olacak? meditasyona baslamayi düsünüyorum,umarim basarir asarim bu durumu,keske sartlarimiz iyi olsaydi da huzur içinde bir hamilelik geçirebilseydim,buna benzer sorunlari olan arkadaslar varsa lütfen yazsin,sevgiler
canım hiç moralini bozma oluyor böyle kıskançlıkları bende hamıleym var hamile oldugumu ögrendıgımız zaman kaynanam depresyona girdi benım 2cocugum daha var onlara bağırıp azarlıyor esımi terslıyorrrr neler neler bebısımın kalp atışını dınleyıp geldıgımızde o ofuruf pofurdanmasını hıc unutmam ama ben konuşmuyorum kendısıyle bu tavırları yüzünden senden sıkma canını oluyor böyle seyler bazı anneler kıskanç oluyor şahsen benım kaynanam öyle öyle avutuyorum kendımi :)
Sen umursama bırak söylensin dursun bebişini düşün canım

Allah bu insanlara akil fikir versin, hic yarisa girmeyin gulup gecin, hatta "ayy benim huysuz annem" diyip yanagindan sıkın sarilin belkide sevilmeye ihtiyaclari vardir ve gecicektir. Cocuk gibi davranin.. Ben bunu dedeme yapardim cok huysuzdu kimseyle gecinemezdi, hep soylenirdi benimle farkli bir iliskisi vardi bu yuzden.. Ne yaparsa yapsin gulerdim tiye alirdim ;)

Gerçekten herkeste oluyor demekki. Benim kayinvalidem de çok anlayışlı davraniyormus gibi görünüp kimse yokken zehrini akitan cinslerden. Sinsi ve kötü kalpli. İlk başlarda çok seviyordum hala da severim ama ilk hamileligim dusukle gerceklestikten sonra herkese duyurmasi ve beni kisir ilan edip oğlunu evlendirmekle tehdit etmesi gibi durumlar beni soguttu ondan. Şimdi hiç bişey olmamış gibi davraniyorum. Eşimin yanında konuşuyorum eşim yokken de mümkün olduğunca kısa kesiyorum konuşmayı. Eşime de yansitmiyorum artık olanları. Mesafeyi koydum. Hiç umrumda değil vallahi. Benim karakterim egitimim kültürüm başka onun başka. Bu zamana kadar muhattap olarak ben hata ettim. Ama şimdi huzurluyum hamdolsun. Kulaklarımi tikayınca huzurla doldum hamdolsun. Sizde aldırış etmeyin. Her ne sorunu varsa Allaha yaptıkları için hesap verecek herkes. Allah adildir. Allaha havale edin.

Ona sevgiyle söylersen bunu buzlar erir gibime geliyor, hem dese ne çıkar oğlu tanımıyormu annesini :KK66:
Tanısa ne olur ki zaten kvnin psikolojisi iyi değilmiş :KK69:
Ben hiç görmedim hır gür çıkarıpta tatlı dilden anlayan kaynana :KK30:

Tanısa ne olur ki zaten kvnin psikolojisi iyi değilmiş :KK69:
Ben hiç görmedim hır gür çıkarıpta tatlı dilden anlayan kaynana :KK30:
Canım yaşlılık zor bakalım biz ne olucaz, tabiki normal karşılamıyorum ama bence sevginin açamayacağı kapı yoktur. Sende denesen belkide işe yarar. Benim kayınvalidem çok kültürlü ve anaç bir kadındır ve maalesef herşeye bir fikri vardır, ama ben hoşlanmadığım için yapmıyor, çünkü ben onu kırmadan onu uyardım ve sevgi gösterdim. Biraz karşılıklı bu işler sanki.. Kırmamak lazım herkesin anlayacağı bir dil vardır. Bir de ev içinde ev olmaz. Buna çok karşıyım..

Benim kayinvalide de hamileligimi öğrenince şok geçirdi sanırım, hiç sevinmedi kadın :KK45: riskli bi hamilelik geçiriyorum bir de insan arayıp sormaz mı

Benim kayinvalide de hamileligimi öğrenince şok geçirdi sanırım, hiç sevinmedi kadın :KK45: riskli bi hamilelik geçiriyorum bir de insan arayıp sormaz mı
Alala yaaa hadi seni sevmiyor oğlunuda mı sevmiyor ben çok şaşırıyorum, bizde tam tersi kayınvalidemler bizden çok sevindi, doktor caydırmasa bebeği aldırmıştık hatta :/

Alala yaaa hadi seni sevmiyor oğlunuda mı sevmiyor ben çok şaşırıyorum, bizde tam tersi kayınvalidemler bizden çok sevindi, doktor caydırmasa bebeği aldırmıştık hatta :/
İyiki aldirmadiniz canım ben sonuçlarının çok iyi çıkacağına inanıyorum. . Kayinvalidem çocuk sevmiyor bebekleri olanlara akilsizlar hayatlarını kararttilar falan diyor değişik bi insan :) sanırım eşimi de kendince seviyordur yani ben öyle düşünmek istiyorum. .

İyiki aldirmadiniz canım ben sonuçlarının çok iyi çıkacağına inanıyorum. . Kayinvalidem çocuk sevmiyor bebekleri olanlara akilsizlar hayatlarını kararttilar falan diyor değişik bi insan :) sanırım eşimi de kendince seviyordur yani ben öyle düşünmek istiyorum. .
Sağol canım dilerim herşey yolundadır, aldırmadık iyi ettik derken başka şeyler çıktı.. Bundan sonrası kısmet..

Kayınvalide hikayeleri günümüzde tam tersiydi diye biliyorum, eli maşalı gelinler, ama yok tam gaz devam edenlerde varmış :D .. Ben bir tek nazarının değdiğine inanıyorum, ne zaman iyi birşey anlatsam nazarı değiyor, ama kem gözden değil, çok sevinip başkalarıyla paylaşmasından ötürü.. Pehhhh

merhaba,

paylasimlariniz için herbirinize tek tek tesekkur ederim :KK36:

maalesef benim kaynanam köpegini döven birisi,sadece bunu söylemem yeterli sanirim,bu denli nefretle dolu olmasini da yetistirilis tarzina ve hayatta basina gelen dramlara baglayip isin içinden siyriliveriyor,saygim var kolay degil bu zamana kadar direnip ayakta kalmak,kendi evi kendi kurallari uymak zorundayiz o ayri ama belli bir yasa geldikten sonra insanin kendi seçimlerinin sorumlulugunu almayip,herseyin hesabini geçmisine ve baskalarina çikarmasi dunyanin en kolay seyi degil mi? o zaman bende onume geleni tekmeliyim ya da saygisizlik gostereyim cunku benim hakkim hayatta cok zorluklara gogus geriyorum

tabiki az bi sevgi sefkat gorse pusulasi sasacaktir ama bende o güç yok sadece kulaklarimi tikamakla yetinecegim,oglu da annesinin kopyasi bazen,ne diyelim allah akir fikir versin,bir kez daha anladim ki iyi anne-baba olabilmek dunyanin en onemli seyi

buraya gelip içimi dokebildigim icin sansliyim,umarim hersey hepimiz icin yolunda gider,kalbimize gore olur hersey,sevgiler

canım hiç moralini bozma oluyor böyle kıskançlıkları bende hamıleym var hamile oldugumu ögrendıgımız zaman kaynanam depresyona girdi benım 2cocugum daha var onlara bağırıp azarlıyor esımi terslıyorrrr neler neler bebısımın kalp atışını dınleyıp geldıgımızde o ofuruf pofurdanmasını hıc unutmam ama ben konuşmuyorum kendısıyle bu tavırları yüzünden senden sıkma canını oluyor böyle seyler bazı anneler kıskanç oluyor şahsen benım kaynanam öyle öyle avutuyorum kendımi :)
Sen umursama bırak söylensin dursun bebişini düşün canım

o da anne halden anlamasi gerekirken,yaziklar olsun,o zaman kendi utançlariyla kalsinlar,allah büyük,benim dönüm noktam bebisimin kalp atislarini duymam oldu,bu yuzden oncelik artik onun sagligi mutlulugu,çok haklisin dedigin gibi gerisi bos canim :KK5:

çok iyi anliyorum canim,insanlik aramayi sormayi yaninda olmayi gerektirir ama yaninda olup zehir edecekse hiç aramamasini tercih ederim :KK45:

Cocuk dogduktan sonrada bakamiosun diye analik taslamaya kalkip cocugunu sana arada verirse hic sasirma. Belkide emzirmeden emzirmeye verir kucana Allahim ya ne insanlar var. Bunlar boyledir iste sen hamileyken onun isini yap isterler her hareketin onlara batar. Ama cocuk dogunca nedense bebek onlarinmis hatta sanki o dogurmus gibi davranir
merhaba,

Cocuk dogduktan sonrada bakamiosun diye analik taslamaya kalkip cocugunu sana arada verirse hic sasirma. Belkide emzirmeden emzirmeye verir kucana Allahim ya ne insanlar var. Bunlar boyledir iste sen hamileyken onun isini yap isterler her hareketin onlara batar. Ama cocuk dogunca nedense bebek onlarinmis hatta sanki o dogurmus gibi davranir
işte bn bundan korkuyorum

ayyy abartmayin kizlar yaaa.. oyle birsey yapicak olsa ben sahsen yolarim o kaynanayi :)

eveeeeeeeeeeeeeet,dogduktan sonra yapamiyosun beceremiyosunlar garanti,dün de agzindan kaçirdi bebegim oglumdan önce gelecek diyor,kendi bebegi olarak görüyorrrrrrrrrrrrr,bunu derken de yüzüme bir kere bakmiyor sanki orda yokmusum gibi,tasiyici anneyim mübarek dogurup bunlara birakicam,öyle HAYAL EDIYOR heralde ama nerde öyle bir dünyaaaaaaaaaaaaaaa,kerynela'nin dedigi gibi yolar üstüne bir de parçalarim :cool:

eveeeeeeeeeeeeeet,dogduktan sonra yapamiyosun beceremiyosunlar garanti,dün de agzindan kaçirdi bebegim oglumdan önce gelecek diyor,kendi bebegi olarak görüyorrrrrrrrrrrrr,bunu derken de yüzüme bir kere bakmiyor sanki orda yokmusum gibi,tasiyici anneyim mübarek dogurup bunlara birakicam,öyle HAYAL EDIYOR heralde ama nerde öyle bir dünyaaaaaaaaaaaaaaa,kerynela'nin dedigi gibi yolar üstüne bir de parçalarim :cool:
Hahaha :D salla yaaa anam diyecek başka birşey demicek, ne baba, ne babaanne ne dede ne nine kimseye benzemez anne. Zaten bebek doğunca anne ile aynı vücutta olduğunu sanmaya devam edicek.. Ha bak çok meraklıysa annecilik oynamaya altını temizletirsin kızzz :D

Back
X