HAMILELIKTE KİLO

deryamelis654

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2017
14
3
1
38
KIZLAR DOKTOR EKMEĞİ TAMAMEN KES DEDİ.ZATEN YAĞLISIN DEDİ.150 BOYUNDAYIM VE 65,70 LE HAMİLE KALDIM.ZAYIFLAMAK İÇİN YAPMADIĞIM ŞEY KALMADI ÇOK AZ VERDİM AMA FAZLA VEREMEDİM.DOKTORUM ÇOK İYİ GÜVENİYORUM FAKAT HERKES BIRAKMAMAMI SÖYLEDİ.LÜTFEN YARDIM EDİN.

bence de ekmeği şekeri unlu şeyleri bırak, zaten bunlarda vitamin mineral yok, kof boş kalori, hamilelikte kilo vermek doğru olmayabilir ama en azından 9-10 kilodan fazla almayabilirsin o de bebekle gelen kilo olur bebeğin kilosu, içinde bulunduğu su falan, ara öüğünlerde aç hissedersen bi avuç badem bi kase yoğurt gibi sağlıklı şeyler tercih et

Valla yeme.
Ben de senin gibiydim, yine de yedim. Sonra gitti gebelik şekeri çıktı mecbur yiyemedim :D
Bir yerde tıkanıyorsun yani yolun kalmıyor, alış.
Dünyanın sonu değil.
Arada kaçamak yaparsın.
Yine de 1,58 boya 16 kg artı ile bitirdim hamileliği.

KIZLAR DOKTOR EKMEĞİ TAMAMEN KES DEDİ.ZATEN YAĞLISIN DEDİ.150 BOYUNDAYIM VE 65,70 LE HAMİLE KALDIM.ZAYIFLAMAK İÇİN YAPMADIĞIM ŞEY KALMADI ÇOK AZ VERDİM AMA FAZLA VEREMEDİM.DOKTORUM ÇOK İYİ GÜVENİYORUM FAKAT HERKES BIRAKMAMAMI SÖYLEDİ.LÜTFEN YARDIM EDİN.
150 ye 65 cok fazla bır kılo benım boyum 170 kılom 59 ve tam ıdeal olcudeyım...
gebelıkte zaten ortalama 13-14 kg alacaksınız sıskınlıgınız de olacak ve sporla falan duzenlı ugrasmıyorsanız ve metabolızmanızda yavassa ıster ıstemez dogum sonrası da o kıloların 4-5 kg kadarı sızde kalıcı olarak kalacak o nedenle ekmegı tatlıyı kesın hatta karbonhıdrat ıceren besınlerı az tuletmeye bakın (makarna pılav gıbı) onun yerıne bol sıvı ozellıkle su ıcın, sebzeye ve kırmızı ete balıga agırlık verın ve bol meyva vıtamın almak maksatıyla..
yapabılırsenız yuruyus yapın yapamazsanız da sıkıntılı bır gebelık gecırmıyorsanız hareket halınde olun sureklı....
bence doktorunuz sonuna kadar haklı...

Herkesin diploması ne? Diplomaları karşılaştır, hangisi kafana yatarsa onun dediğini seç. Ya da boşver, komşu Hayriye en iyisini bilir, ye diyor madem, ye. Bana kalırsa her ay doktora gitmeye gerek de yok, bise bildikleri yok ultrasona(yoksa ultrasyon muydu) bakmaktan başka. Ezberlemişler birkaç laf herkese aynı bik bik bik. Ye bacim ye.

Doktorun dedigini dinle iyiligin icin öyle diyor. Keske benim doktorum da deseydi. Kendi aklim da var tabi ama kendimi kontrol edemedim sigarayi da birakinca fazla kilo aldim. Unlu sekerli seyleri daha az ye canin cok cekiyorsa azicik ye tadimlik kadar biliyorum zor ama dogumdan sonra yoksa zorlanirsin. Benimde boyum kisa cok sisko göründüm dogumdan sonra

yeşillik tüketin protein alın demir b12 yönünden zengin yiyecekler yiyin sizin kendinizi düşündüğünüz yok bari bebek beslensin sağlıklı doğsun
o kilolar hamilelikten önce verilmeliydi

Doktoru değil,çevrenizde cahil cahil konuşan kişilerle ekmeği kesseniz hem kendiniz hem de bebeğiniz içinen en doğrusunu yaparsınız.

Dr sizin için söylemiş Çok kilo almayın gebelikte bebek olumsuz etkilenir zaten Doğumdan sonra daha fazla kilo alınıyor dikkat edin

150 ye 65 cok fazla bır kılo benım boyum 170 kılom 59 ve tam ıdeal olcudeyım...
gebelıkte zaten ortalama 13-14 kg alacaksınız sıskınlıgınız de olacak ve sporla falan duzenlı ugrasmıyorsanız ve metabolızmanızda yavassa ıster ıstemez dogum sonrası da o kıloların 4-5 kg kadarı sızde kalıcı olarak kalacak o nedenle ekmegı tatlıyı kesın hatta karbonhıdrat ıceren besınlerı az tuletmeye bakın (makarna pılav gıbı) onun yerıne bol sıvı ozellıkle su ıcın, sebzeye ve kırmızı ete balıga agırlık verın ve bol meyva vıtamın almak maksatıyla..
yapabılırsenız yuruyus yapın yapamazsanız da sıkıntılı bır gebelık gecırmıyorsanız hareket halınde olun sureklı....
bence doktorunuz sonuna kadar haklı...
ekmeği yemezsen çocuğa bir şey olur diyorlar kafam karıştı.fakat içimi rahatattınız.tesekkür ederim.

Valla yeme.
Ben de senin gibiydim, yine de yedim. Sonra gitti gebelik şekeri çıktı mecbur yiyemedim :KK70:
Bir yerde tıkanıyorsun yani yolun kalmıyor, alış.
Dünyanın sonu değil.
Arada kaçamak yaparsın.
Yine de 1,58 boya 16 kg artı ile bitirdim hamileliği.
hiç mi yemedin ekmeği.yememek sıkıntı değil benim için çünkü 1 dilim kepekli yiyordum sıkıntı yok fakat bebeğe birşey olurdiyorlar.

Doktoru birak dememisler. Ekmegi birakma demisler :)
Ahaha evet :)
Kendime gelmeden takılmayayım ben buraya, ne okuduğum ne anladığım belli değil.

Ben gebelikte ekmek falan bırakmadım, hatta normalde pek tüketmezken gebelikte yedim de yedim, mis gibi 18 kilo aldım.
Tercih sizin.
Vücudun hantallaşmasına, nasıl şiştiğime falan girmeyeceğim.

Kesinlikle birakmalisin. Herkes dediğin insanların tip diplomasi mi var. Hamilelikte kilo çok sagliksiz. Hem doğumu hem bebeği negatif etkiliyor. Yediğimiz ekmeklerden de hele ki beyaz ekmekte vücuda zerre faydasi olan madde yok. Tamamen zararli karbonhidrat. Vücudunun karbinhidrat ihtiyaci bakliyattan falan zaten fazla fazla karsilaniyor. Şekeri de ayni şekilde minimuma indir. Doktorun bunu da söylemiş olmali. Ayrıca doktor aksi bir uyarida bulunmadıysa bol bol yürüyüş yap, su iç.

4 senedir 1 dilim ekmek yemedim. Yaşıyorum, burnum falan da düşmedi, bir şey olmadı yani. :KK53:
Hamileliklerin genelinde anne kilo alıyor hep. Çünkü fütursuzca yiyorlar, her gün her gün tıka basa yerseniz zannediyorsunuz ki bebek büyür? Ama kalitesiz karbonhidratlarla ancak siz yağlanıyorsunuz. Halbuki sabahları yumurta, peynir, zeytin yeseniz, kuruyemiş yeseniz, öğlen ve akşam yemeklerinde de etinizi balığınızı tüketseniz bolca da sebze yeseniz o hamur işlerinden, ekmeklerden, keklerden daha iyi olur bebek için.
Ekmek olmazsa olmaz bir şey değil, uzak doğulular hiç yemiyor mesela. Onların çocukları eksik mi doğuyormuş? Yani tabi bu benim fikrim, gerisi size kalmış.

Back
X