Rubella ıgg, rubella ıgm biri bağışıklıgınızı bir diğeride mikrobu alıp almadıgınızı gösteriyor, biliyorusnuz daha önceden de hastalıgı yaşamış bağışıklık kazanmış olabilirsiniz. ben de 2,5 aylık hamileyim doktor genel kan sayımlarını istediği zaman yaklaşık 5ila 6 hafta arasıydı, sonra bağışıklığım olmadıgı ortaya çıktı sonuç benim için oldukça yorucu ve sıkıcı bir süreç doğurdu, otobüs, minibüs, uçak, tren, avm, sinema gibi kapalı alanlarda bulunman tehlikeli, zira tam hastalığın mevsimi, kesinlikle klima ile havalandırılmış yerlerden kaçınman gerekli, küçüğk çocuklarla haşır neşir olan tüm arkadaslarım artık bana gelemez oldu bende hamileliğim sonuna kadar böyle dışarı çıkmamaya özen gösteriyorum, zira apartmanımızda bile çok küçük çocuk var, tüm sosyalliğim bitti, zaten eksik olan kan değerlerim ve biraz sıkıntılı bir hamilelik sürecim var, tam bir kabus, annem biraz uzakta oturuyor kayınvalidem ise çok çok uzakta, çevremde bana yardımcı olabilecek kimsem yok, hatta kocam eve gelene kadar, hayat düzenim sıfırlandı diyebilirim.. olsun yinede sabırla bekliyorum en azından bu 3 ay bitse bebegime zarar gelmeden, çok dikkat edin arkadaslar test yaptırmadan hamile kalmayın bende aşı oldum ama malesef bizim dönem aşılarımız tutmamış kifayetsiz kalmış, ben tüm anne adaylarını uyarıyorum, sıkıntısız bir hamilelik için kızamıkçık aşısı ve hepatit korumanız yoksa hepatit aşısı olun, herkese keyifli hamilelikler:)