hamilelikte kızamıkçık aşısı

dilek23

hayatımın anlamı oğlum
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2009
90
0
96
İzmir
kızakmıkçık aşısı olduğumuz ay hamile kalınırsa bebeğe ne gibi zararı vardır? bilgisi olan lütfen cevap versin

kızmıkçık aşısı olduktan sonra 1 ay en az hamiş kalmamak gerekmiş hatta 3 ay diye uyaran sağlık ocakları bile var korunmak gerek

aynı durum bendede oldu canım cok sıkkın kımı konustuğum dr.bısey olmaz derken kımısede hala tam arastırma halınde olduğundan emın dııl...pzartesı ankaradan gelecek kan tahlıllerıme gore sonuc bellı olcak aslında ..bu mabrek aylarda dualarınız benımle olsun...

Canım inş. sıkıntısız bir hamilelik geçirirsin....

herkese mrb arkadslar ben bu durumdayıdım..kaçgundur sıkıntıdam mıde spazmı bıle gecırmıstım..ama herkesı aydınlatmak ıcın söle sölıyım.eğer kızamıkcık hastalığınızı kuccukken gecırdıysenız hıııc bır sorun yok.yanı ıgm pozıtıf ıse.eğer negatıf ıse daha dıkkatlıbıusekılde gözlem altında olucaksınız drnızla.ama her ıkı durumdada korkulacak bısey yok..cunku ben bunun ıcın sağlıkbakanlığına,prof dr.kadın drlarına ,sağlıkocaklarına heryere basvurdum.hatta hatta amerıkadan bı tanıdığım sayesınde bır dr bıle görustum..benım sonucumda daha onceden bu hastalığı gecırmıs olduğumdan vıruse alısıkl vucut yanı hııc bır problem olmaz dedıler..bebeğimde ıyı allahıma cok sukur..eğer gene bı sıkıntınız olursa mesaj gönderın bana..

kızakmıkçık aşısı olduğumuz ay hamile kalınırsa bebeğe ne gibi zararı vardır? bilgisi olan lütfen cevap versin

Bende bu ay vurdurucaktım bu aşıyı fakat kadın doğumcum korunmam gerektigini söyledi 1-3 ay arası.OLma dedi bana aşı.. bende olmadım:))ben kızamıkçıkta geçirmedim hiç :)

bende aşıyı olduktan sonra 3 hafta sonra hamile kaldım bazı testler yapıldı veküçükken kızamıkçık geçirdiğimi bu yüzden bağışıklık kazandığmı söylediler fakat içim hiç rahat değil lütfen yardım edin bi sorun olurmu çok korkuyorum :çok üzgünüm::a015:

merhaba arkadaşlar bende bundan 3 ay önce kızamıkçık aşısı yaptırdım bazı insanlardan duygum altı ay hamile kalmamak gerektiğiymiş ben doktorumu arayıp sordum 3 ay gebe kalma dedi 3 ay bitince gebe kalabilimiyim diyincede kalabilirsin dedi nene hatun hastanesinde çalışıyor doktorum istanbulda ayrıca devlet hastanesinde çalışan bir kadın hastalıkları dr ye gidip sordum oda mutlaka 3 ay kalma dedi ama ben 3 ayı doldurmadan bir kez birliktelik yaşadık içim hiç rahat değil bana dua edermisiniz arkadaşlar hayırlısı olsun bizim için

Merhaba ilk önce umarım bır problem olmaz gebeliğinde.. Bende ası yaptıranlardanım hatta pişman olanlardan.. sanırım bende hamıleyım 2 gun sonra bellı olacak asımıda 31 agustosta yaptırdım. Bılmıyorum hamıle olursam ne olur daha once bagısıklıgım oldugunu hangı testlerden ogrenebilirim biilen varsa ltfn soyleyın bayanlar..

yalnız bır tanıdıgım asıyı yaptırdıktan sonra hemen hamıle kalmıs doktoru suan bır problem yok demıs.. ama ya gebelıgın 5-6-7 aylarında Allah korusun bir problem oldugu anlaşılırsa ne olur aklıma bıle getirmek istemiyorum..

bu konuyla ilgili hangi testler yapılıyor bağışıklık olup olmadığını hangi testlerden anlarız

Rubella ıgg, rubella ıgm biri bağışıklıgınızı bir diğeride mikrobu alıp almadıgınızı gösteriyor, biliyorusnuz daha önceden de hastalıgı yaşamış bağışıklık kazanmış olabilirsiniz. ben de 2,5 aylık hamileyim doktor genel kan sayımlarını istediği zaman yaklaşık 5ila 6 hafta arasıydı, sonra bağışıklığım olmadıgı ortaya çıktı sonuç benim için oldukça yorucu ve sıkıcı bir süreç doğurdu, otobüs, minibüs, uçak, tren, avm, sinema gibi kapalı alanlarda bulunman tehlikeli, zira tam hastalığın mevsimi, kesinlikle klima ile havalandırılmış yerlerden kaçınman gerekli, küçüğk çocuklarla haşır neşir olan tüm arkadaslarım artık bana gelemez oldu bende hamileliğim sonuna kadar böyle dışarı çıkmamaya özen gösteriyorum, zira apartmanımızda bile çok küçük çocuk var, tüm sosyalliğim bitti, zaten eksik olan kan değerlerim ve biraz sıkıntılı bir hamilelik sürecim var, tam bir kabus, annem biraz uzakta oturuyor kayınvalidem ise çok çok uzakta, çevremde bana yardımcı olabilecek kimsem yok, hatta kocam eve gelene kadar, hayat düzenim sıfırlandı diyebilirim.. olsun yinede sabırla bekliyorum en azından bu 3 ay bitse bebegime zarar gelmeden, çok dikkat edin arkadaslar test yaptırmadan hamile kalmayın bende aşı oldum ama malesef bizim dönem aşılarımız tutmamış kifayetsiz kalmış, ben tüm anne adaylarını uyarıyorum, sıkıntısız bir hamilelik için kızamıkçık aşısı ve hepatit korumanız yoksa hepatit aşısı olun, herkese keyifli hamilelikler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…