Hamilelikte mide bulantısı

Guzel_goz

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
135
78
13
sekam kızlar. Öncelikle Mevla'm herkese bu güzel duyguyu yasamayı nasip etsin. Benim hamileliğimin 8+2 günü ve cok aşırı bulantı var. İyi gelecek doğal bi yöntem varmı ? Doktorum hap verdi ama tam anlamıyla geçirmedi. Ve hangi haftalar tamamen biter bu bulantı ? Allah yardımcımız olsun

sekam kızlar. Öncelikle Mevla'm herkese bu güzel duyguyu yasamayı nasip etsin. Benim hamileliğimin 8+2 günü ve cok aşırı bulantı var. İyi gelecek doğal bi yöntem varmı ? Doktorum hap verdi ama tam anlamıyla geçirmedi. Ve hangi haftalar tamamen biter bu bulantı ? Allah yardımcımız olsun
elma ayva kivi salatalık havuc muz bunlar iyi geliyor bana sende dene istersen ama tam anlamıyla gecirmiyor sadece kısa süreli çözüm ,benim 5 .haftamda başladı bulantılarım tam gecti dedim gecen hafta iyiydim son 2 gündür tekrar başladı bulantılarım :( sabırla beklemekten başka birşey gelmiyor elden ;)

Ne Ev isi ne yemek hicbirsey yapamaiyorum. Cok rahatsiz oluyorum yedigim herhangi birseyden cikicak geri korkusu oluyo. Istede calisamiyorum. Allah yardimcimiz olsun saol tavsiyerin icin denicem ins. Mevlam hayirlisiyla atlatiriz ins bu gunleri. Ama bi yonden de bulanti olmasina seviniyorum,doktor bulantinin olmasi cocugun saglikli oldugunun isaretidir demisti. Oyuzden Allah yardimcimiz olsun

Ne Ev isi ne yemek hicbirsey yapamaiyorum. Cok rahatsiz oluyorum yedigim herhangi birseyden cikicak geri korkusu oluyo. Istede calisamiyorum. Allah yardimcimiz olsun saol tavsiyerin icin denicem ins. Mevlam hayirlisiyla atlatiriz ins bu gunleri. Ama bi yonden de bulanti olmasina seviniyorum,doktor bulantinin olmasi cocugun saglikli oldugunun isaretidir demisti. Oyuzden Allah yardimcimiz olsun
amin saglıkla gelsin miniklerimiz, bir de zorlada olsa birşeyler yemeye calış ac mide daha cok bulanır çünkü

Öncelikle hayırlı olsun bulantı bende yaşadım hala da çok acıktığımda bulantım oluyor bu nedenle az ama sık yemek aç kalmamak gerekiyor.
Çubuk yada balık kraker bana iyi geliyordu birde pek sevmediğim halde hamileliğim boyunca bir sürü naneli şeker emdim oda bastırıyordu bulantımı meyve yada tuzlu şeyler yemek hep içimi bastırdı.
Bulantınız ne kadar sürer net birşey denilemez çünkü genelde ilk üç ayın sonunda geçiyor denmesine rağmen dokuz ay boyunca bulantı yaşayanlar duydum. Ben 5.ayımdayım aşırı olmasada hala sabahları açlık hissi ile kalktığımda hemen bi öğürtü kusma hissi geliyor.
Umarım çabucak atlatırsınız bu dönemi.

Allah sabir versin canim. 16 haftaya kadar cok siddetli çektim ben. Yeni yeni kendime geliyorum.

Genelde 13. Hft ya kadar sürüyor. Ben mutfak kapisini kilitler olmuştum tv de yiyecek reklami bile görmeye dayanamiyodum. 3. Ayim bitene kadar çekmiştim.
Bana dr um sabahlari kalkmadan tuzlu cubuk kraker yememi önermişti az biraz faydasini da görüyodum.

Benimde neredeyse 15 haftaya kadar kesintisiz sürmüstü.ögürmekten ve kusmaktan bi yudum su bile icemedigim zamanlarim 1 ay sürmüstü.millet kilo alirken ben 6 kilo verdim.sukur ki gecti sayilir.bana salcali,soganli,baharatli,yagli hersey dokunur olmustu.ne süt nede onun urunlerini yiyebiliyodum.en iyi gelen ise ayva idi.her cikarttigimda agzimin tadini degistiren tek sey oydu.bide cok az ye,hic bi zaman doyma.az ama sık yemeye calis.insallah en yakin zamanda gecer.bide bana doktorum zofran hapini yazmisti son care olarak.bi nevi oda iyi gelmisti bana canim

Ayva elma ve yatmak. Birde bulandıran tüm kokulardan uzak kalmak. Ben 13. Haftadaym yavaş yavaş kendime geliyorum. Kolay gelsin canım ve Rabbm kolaylık versin. Bana ayva çok iyi geldi kahvaltıdan snra yemekten snra midemi bastrsn diye yiyorm hemen

Allah razi olsun Kizlar bilgilendirdiginiz icin. Allah yardimcimiz olsun. Hayirlisiyla bu gunlerde gececek ins. Hayırlısıyla kucağımıza alırız ins bebisleri

banada hap vermişti ama hap daha çok kötü yaptı ben o bulantıları bol boll meyve yiyerek aştım o haftalarda özellikle elma,havuç,mandalina bol boll ye muzu pek yeme kabız yapıyor.Onun dışında boll salatalık ye oda çok iyi geliyor ve yararlı leblebide biraz dindiriyor.Galeta sabahları kalktığında hemen atarsan ağzına mideni dindirir tutar.İçecek olarak ayran tüket oda mideni tutar bulantını keser yani şu an aklıma gelenler bunlar bunlar hem bulantını kestiği gibi hemde bebeği iyi besliyor

Ben hayattan soğudum , sanki ellerim bile iğrenç kokuyor gibi geliyor. İlaçta pek fayda etmedi. Böyle olunca yemekte yiyemiyorum ne zormuş annelik En kısa zamanda keyfini yaşamaya başlarız inşaallah

Merhaba benimde 5 haftamdayım geçen hafta başladı. Ölüyorum resmen hiç birşey görmek yemek istemiyorum. Su bile rahatsız ediyor. Kraker felan care değil. Ekşi elma çok iyi geldi. Mevsim salata, ananas, simit ayran özellikle çok iyi, ilaç felan kar etmiyor. Allah yardımcımız olsun. Keyfini çıkar diyolar ama ölüyorum. Çare uyumak.

Bulantı için doktorum Lady Feliz diye bir tablet vitamin önerdi. Faydasını gördüm içeriği sadece B6 vitamini ve zencefil.
Kesinlikle ilaç değil.Tavsiye ederim..

Merhaba arkadaslar ben 6ncı haftamdayım.. çok fazla mide bulantım var :( yataktan kalkamıyorum ne yesem kusuyorum.. su bile içemiyorum ondan bile tiskiniyorum.. mutfaga giremiyorum resmen.. meyve zencefil filan hic birsey istemiyor canım.. napabilirim başka bilmiyorum lütfen yardım edin.. 5 günde 2 kilo zayıflamışım.. bunlar normal mi doktora gitmem gerekir mi ?

Merhaba arkadaslar ben 6ncı haftamdayım.. çok fazla mide bulantım var :KK43: yataktan kalkamıyorum ne yesem kusuyorum.. su bile içemiyorum ondan bile tiskiniyorum.. mutfaga giremiyorum resmen.. meyve zencefil filan hic birsey istemiyor canım.. napabilirim başka bilmiyorum lütfen yardım edin.. 5 günde 2 kilo zayıflamışım.. bunlar normal mi doktora gitmem gerekir mi ?
Bebeğiniz hayırlı olsun, siz bi doktora görünün belki takviye ilaç verir. Ben de hamilelikte aşırı mide bulantısı çektim 16.haftada azalmıştı. Çok kilo verdim ama bir zararı olmadı çünkü puan bebek sizin depolarınızdan kullanıyor. Tuzlu şeyler bir nebze rahatlatıyor. Haşlanmış patates de yiyebilirsiniz bana iyi gelmişti

Back
X