Hamilelikte Nöbet Muafiyeti

inismona

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
939
367
123
30
Biliyorum her yerde 24.haftadan sonra muaf olunur deniyor ama benim arkadaşlarım artık hamileyim dedikten sonra nöbetten çekilme hakkın var diyor. Araştırdım bulamadım. 18.haftamdayım sağlık çalışanıyım. Hala 24 saat nöbetleri tutuyorum gerçekten ağır geliyor. servis amirim nöbetten çekip mesai yazmamakta kararlı

Var mı bildiği olan?

16.08.2013 tarihli Resmi gazetede yayınlanan gebe ve emziren kadınların çalışma koşulları diye tarat resmi gazete çıkıyor ve tüm şartlar orda yazıyor bırak nöbet tutmayı 1 saat erken çıkma hakkın bile var. Sağlıkçıyım 32 haftalık gebeyim hiç nöbet tutmadım.

Evet, var öyle bir hakkınız.
Yakınen biliyorım, birkaç ay önce bir arkadaşımız için araştırdık.
Belirli bir haftaya kadar mesai saati dışı çalıştıramazlar.
Sonrasında ise zaten kanunen çalıştıramazlar.
Hatta eşi avukat olan bir ahbabımız da bütün yasal yolları deneyerek 9 ay hiç çalıştırmadı eşini.
Riskli raporu aldılar galiba, emin değilim.

Teşekkür ederim taratıp buldum. Gerçekten varmış. Çalıştığım kurumda başhemşireye hamileyim daha rahat edeceğim bir birim istiyorum dediğimde hastanenin en sirkülasyonlu bir yerine verdi. Orada nöbete başladım artık tutmak istemiyorum diye yalvarıyorum hala nöbet yazıyorlar 24 saat de dahil. Doktora gidip rapor alacağım muaf raporu. Başka türlü kimse anlamıyor beni

Her şeyi geçtim 24t saat nöbet tutturmaları bile yasal degil gebe bile olmasanız isteğiniz dışında tıtturamazlar. Yaklaşık 3 yıl önce bakanlığın genelgesi ile değişti çalışan personeli isteği dışında 16 saatten fazla çalıştıramazlar. Personel açığı veya ihtiyaç yoksa... Sağlıkçıyız ama haklarımızı pek araştırmıyoruz öyle olunca bizleri maraba gibi kullanıyorlar maalesef

Görüştüm idare ile hiçbir belge rapor olmadan sanırım kabul etmiyorlar bunlara rağmen. Ben de doktor raporu aldım. İnşallah birim değişikliği ile kurtuluyorum haziran ayında nöbetten.
Hiç sorma katılıyorum dediklerine. Yani idareyi bir yere kadar yine anladım. Zaten böyle olacağını yazılı belge isteyeceğini tahmin ediyordum. Benim üzüldüğüm kendi birim içindekilerde hiç anlayış yok kendileri hamileyken hiçbir şeye gerek kalmadan çıkmış nöbetten bana gelince 24leri kucaklamam bekleniyor

Derler ya gelinin dini yok kaynana ın imanı imanı yok diye servis sorumlusu gelin idare kaynana gibi hiç acıma yok. En kötüsü de sana bunu reva görenlerin kadın olması yada anne olması.

Arkadaşlar aldıgınız doktor raporu nasıl oluyor peki riskli gebelik diye mi aldınız yoksa nöbet tutması uygun değildir şeklinde yeterli mi?

Aldığın rapor nasıl bir rapor peki riskli gebelik diye mi yoksa nöbet tutması uygun değildir diye mi

Bana da hamileligimn basinda 24 yaziyorlardi gercekten agir geliyor en son bir nobet cikisi sorumluma dedim tekrar 24 yazarsan raporumla gelecegm dayanamiyorum dedim, o da sag olsun k bakma ben boyle olacagini dusunemedim dedi ve degistrdi listemi o gunden beri rahatim...ben de gerek kalmadi ama drum en basta demisti zorlanirsan rapor veririm nobetten cikarsin diye

ne rezalet bir durum hamile kadın 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz,mesaiye kalamaz. ona ağır gelen işlerde çalıştırılamaz. dava açsanız kazanırsınız. gidip direk hakkınız neyse söyleyin, yazılı kaynakları gösterin. arkasında durursanız yapamazlar. insanlarda merhamet kalmamış gerçekten çok yazık. hamile bir kadın 24 saat nasıl nöbette olur ya... lütfen gitmeyin ,çok üzüldüm

Çok şükür bebeğim şimdi kucağımda. Ama Çözümü ancak doktor raporu idare arasında giderek hallettim. Ha bir de birim değişikliği yapmak zorunda kaldım nöbet istemiyorum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…