Hamilelikte normal mi?

Serhatrojda

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2015
4
1
6
Merhaba arkadaslar ben 13 haftalik hamileyim evimiz var calismiyorum esim calisiyor esimin calisma saatti 09-22 arasi ben o saatlere kadar uzanirim yada ara ara uyurum fakat kendimi cok kotu hisediyorum ya surekli bulanti yada mide yanmasi bazende kusmalarim oluyor hamile kadinlar ve anneler lutfen yardim edin ne yapmaliyim bu konuda...:KK42:

Merhaba arkadaslar ben 13 haftalik hamileyim evimiz var calismiyorum esim calisiyor esimin calisma saatti 09-22 arasi ben o saatlere kadar uzanirim yada ara ara uyurum fakat kendimi cok kotu hisediyorum ya surekli bulanti yada mide yanmasi bazende kusmalarim oluyor hamile kadinlar ve anneler lutfen yardim edin ne yapmaliyim bu konuda...:KK42:

normal

Evinizin olmasının, eşinizin çalışma saatlerinin konuyla ilgisini anlayamadım ama mide sorunları hamileliğin demirbaşı gibidir. Çoğu anne adayı yaşıyor bunları. Doktora gittiniz mi? Katlanamayacağınız gibilerse belki bir şeyler önerir.

Uykuya meyilli olmak, surekli yorgun hissetmek, hatta bazen nefesiniz daralmasi, mide bulantisi, karin ve kasik agrilari vs bunlar zaten hamilelik belirtileri ve normal.

Az ama sik sik yiyerek, sabah bulantilariniz icin kalkar kalkmaz kraker gibi tuzlu seyler yiyip kalkarak ve ani bi kalkis ve oturus yapmayarak ve uzanip ayaklarinizi basinizdan yuksek tutarak bas donmesi ve mide bulantisini azaltabilirsiniz.

Bir sure sonra gececektir zaten kendiliginden.
Fakat cok cok rahatsizsaniz doktora ugrayip bir ilac onerisi isteyebilirsiniz.

Insanin kaninda alkali asit dengesi olmali, birinden biri fazla oldugunda ozellikle hamilelikte bu tur sikayetler yasarsiniz.
Size tavsiyem internetten alkali ve asidik yiyecekler listesine bakin. Ne cok alkali ne cok asidik yiyin. Hatta idrarinizin gun ve hafta icerisinde asitlik testini yapip (eczanelerde kagit seklinde coklu testler var) yediklerinizi ona gore ayararsaniz, ozellikle bulanti ve yanma sikayetleriniz azalacaktir..
Saglikla..

Back
X