Hamilelikte Öğrendim kiiiiii:))))

İnsan bir günde 5 defa duş alabiyormus oturduğu yerden kolları ve bacaklarından ter akabiliyormus yatakta yüz üstü yatmak ve dönebilmek çok önemliymis ve insanın kendinden daha çok fedakarlık yapabiliyormus..

Nefes darlığı çekmek, nasıl yatarsan yat rahat edememek, yan yan yürümek hayatın bir parçası oluyormuş.
Son üç ay çok zor geçiyormuş.
Doğuma yakın hazırlıklar ne kafada ne pratikte bitmiyormuş...

Bel ağrısı ve en ufak kasılma da acaba doğum mu başlıyor korkusu son aya hakim oluyormuş :KK48:

- hayatta asla büyük konuşmamak gerekiyormuş
- devlet hastanelerinde doğum aslında o kadar kötü değilmiş, doktorlar, hemşireler, özel hastanedekilerden daha ilgili ve daha kibarlarmış
- sezeryan kolay bir doğum, zor bir lohusalık
normal doğum zor bir doğum, kolay bir lohusalıkmış... ama ikisinin de acısı geçiyormuş...
- hamilelikte alınan kilolar ve karın çatlakları bir şekilde gidiyormuş... önemli olan sağlıkla bebeğine kavuşmakmış
- iyi, merhametli, vicdanlı doktora düşmek şans işiymiş... fazla kurcalamak sonuç getirmiyormuş:KK43:(
- doktorun iyisi problemli durumda belli oluyormuş ( en ufak bir problemde seninle burada yollarımız ayrılıyor, diyerek seni sudan çıkmış balık gibi bırakanlarda varmış)
- doktorun muayene ücretinin yüksek olması veya çok popüler olması, onun harika bir doktor olduğu anlamına gelmiyormuş.
- mide bulantısı her hamilelikte yaşanmıyormuş. hamilelik kişiden kişiye değişmesinin yanı sırada, aynı kişide farklı da yaşanabiliyormuş.
- hamilelikte bol su içmek kesilikle gerekliymiş.
- her ne kadar kilo alıp, ayna karşısında çirkin gözüktüğünü düşünsen de bir daha belki de yaşamayacağın, yaşayamayacağın günlerin tadını çıkarmak gerekmiş.
- aşermesen bile aşeriyormuşsun gibi çevrene ve eşine nazlanmak gerekmiş:))
- kendini sevmek ve değerini bilmek gerekliymiş...
- hamilelikte her gün 20 dk yürüyüş hem bebek için hem anne için çok iyi bir şeymiş...
- hamilelik kıyafetleri pahalı olsa da - en azıdan özenilen 1 tanesi -sonradan bakıp imreneceğine alıp giymek gerekmiş
- hamile kalmadan önce kilo vermek gerekliymiş ( doğumdan sonra hamilelik kilosuyla verirsin laflarına inanılmamalı, kiloları üzerine yapıştırmamalıymış)
-yüz üstü yatabilmek şükredilmesi gereken bir özellikmiş

bunlar aklıma gelenler:))) biraz uzun oldu galiba

bebeğini erken doğumla (6 aylık, bebeğin rahatsızlığından dolayı) kaybetmiş bir anneden tesbitler...
canım çok üzüldüm senin adına:( birazda korktum , bende şuan 6 aylığım

canım çok üzüldüm senin adına:KK43: birazda korktum , bende şuan 6 aylığım
çok teşekkür ederim canım,
Sağlıklı doğumlar diliyorum sana, korkma inşallah bir şey olmayacak ve güzel bir şekilde sonlandıracaksın hamileliğini:)))

çok teşekkür ederim canım,
Sağlıklı doğumlar diliyorum sana, korkma inşallah bir şey olmayacak ve güzel bir şekilde sonlandıracaksın hamileliğini:)))
amin canım inşallah, çok sağol güzel dileklerin için, Allah seninde muradını versin inşallah

Back
X