hamilelikte omega-3

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
28
408
Ankara
şu an 11 haftalık hamileyim ve balık hapına başlamayı düşünüyorum
erken mi sizce?
ve hangi markanın ürününü kullanayım?
tavsiye edeceğiniz marka var mı?

aklımdaki firmalar gnc,solgar ve nutriwaydi
biraz araştırma yaptım

gnc omega-3 içindekiler
3 yumuşak kapsül için;

LA (Linoleic Acid)(omega-6) 463mg

ALA(alpha-Linoleic Acid)(omega-3) 378mg

Oleic Acid(omega-9) 455 mg

EPA(Eicosapentaenoic Acid)(omega-3) 180 mg

GLA(Gamma-Linoelenic Acid)(omega-6) 180 mg

DHA (Docosahexaenoic Acid)(omega-3) 120 mg

Lipase 1200 Unite

solgarda sadece epa(360mg) ve dha(260mg) varmış
içeriği çok kısıtlıymış
nutriwayda de sadece ikisi var ve mgları epa 180 mg, dha 120 mg
en iyisi gnc çıktı ama gncnin kötülüğü günde 3 kapsül
kim yutacak günde 3 taneyi ya
kararsız kaldım
solgar mı iyi dersiniz bu şartlar altında?

Acaba kullanacağınız vitaminleri doktora sorsanız daha iyi olmaz mı? Çünki bazen vücutlarımızın ihtiyacı olmuyo ve fazlası zarar verebiliyo.. Önce test yapar ihtiyaç varsa zaten en iyisini önerir diye düşünüyorum... Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, sağlıkla inşallah:))

yorumunuz için teşekkürler
tabi ki doktoruma söyleyeceğim
doktorlar genelde balık hapını tercihe bırakıyor ister kullan ister kullanma diyor
hepsi de özel firmalar olduğundan isim vereceğini düşünmüyorum
o yüzden burda sormak istedim

canım ben natures bounty kullanıyorum..1000 mg ve günde 1 kez alıyorum..bunların içinden GNC al bence, fish body oil yazanı olsun..

teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
hamile misiniz?
kaçıncı haftada başladınız?
benim için erken mi acaba?

canım ben 12. haftadan sonra başlamıştım ama hamileliğin başından beri kullanan arkadaşlar da var, kimisine göre ilk 3 ayda önemli, kimisine göre 4. aydan itibaren önemli..ama ben 3. aydan sonra başladım ve doğum sonrasına kadar devam edeceğim nasip olursa..

Ben de 17 haftalık hamileyim özellikle balığı hiç bir şekilde yiyemiyorum hiç bir çeşidini hatta. omega-3 içerek bunu destekleyebilir miyim?

o zaman ben de başlayabilirim
çok kilı yapıyor mu acaba?

Ben de 17 haftalık hamileyim özellikle balığı hiç bir şekilde yiyemiyorum hiç bir çeşidini hatta. omega-3 içerek bunu destekleyebilir miyim?
ben de çok balık yiyemediğimden alıcam
tabi ki destekleyebilirsin

tabikide, hele yiyemiyorsan mutlaka kullan derim, doktorlar vermiyor malesef, bende kendim aldım kullanıyorum günde 1 gr.

o zaman ben de başlayabilirim
çok kilı yapıyor mu acaba?

ben de çok balık yiyemediğimden alıcam
tabi ki destekleyebilirsin

yok canım nerde yapıyormuş? farketmedim ben..istersen sende başla..ama günde 2'den fazla kullanma, 1000 mg'lık alırsan..

Öncelikle tavsiyem,
balık yemen çünkü tam balık mevsimindeyiz taze taze bol bol:)))
ama yiyemiyorsan da kesinlikle Fish Body Oil kullanman gerek sakın ama sakın balığın karaciğerinden elde edilen yağları kullanma,fazlaca A vitamini içerir..A vitaminin fazlası ise bebeğe kalıcı zarar verebilir..yani kaş yapayım derken göz çıkar
GNC FISH OIL iyidir..

arkadaşlar balık yiyemiyorsanız semizotu yada ceviz yiyin yani kimyasal bi madde vücuda almaktansa ben sevmediğim halde bebğim için balık yiyorum haftada bir kez.

arkadaşlar balık yiyemiyorsanız semizotu yada ceviz yiyin yani kimyasal bi madde vücuda almaktansa ben sevmediğim halde bebğim için balık yiyorum haftada bir kez.

tam da bunu yazacaktım ki siz yazmışsınız. o haplarda sadece omega 3 yok değişik kimyasallar da var. ceviz ve semizotu tüketin.

slm kizLAR;öncelikle hamilelikleriniz hayirli olsun insalah sag salim dogururuz hepimiz.
ben su an 19 haftami dolduruyorum ve 13.haftadan itibaren folik asitimle beraber omega 3 aliyorum.bana doktor tavsiye etti hatta kendiside hamileydi.Femibion kullaniyorum. folik asit ilk uc ayda önemli oldugu kadar üc aydan sonra dozunu dusurerek devam aliyosun .bunun yaninda femibion hap folik asit yaninda omega 3 tableti hazirlamis.sasirmadan icebiliyosun.gunde bir tane aliyorum.ben baligi cok seven biriyim ve saglikli yasama önem vermek aileden gelen bir özelligim.fakat hamilelikde yeteri kadar besini vitaminleri alamadigimiz icin doktorlar bazen tavsiye ediyor. sizde doktorunuza sorun.mesela ben yasadigim sartlar nedeniyle yeterli meyve sebze tüketemedigim icin magnezyum eksikligi ve demir eksikligi cikti.normalde gecmisde bana yetiyormus ama bebek icin biraz daha fazlasi gerekli vucuduma diye tavsiye edildi.bunlaari hap olarak almaya basladiktan sonra yorgunlugum ve agrilarim kendiliginden gecti.
hani hap zararli diyenler icin söylüyorum.bazi metabolizmalar iicn evet zararli ama bazilari iicnde eksikligi zararli.doktorunuza sorun ama ayak üstü degil.ciddiye aldiginizi dusunerek sorunki net cevap versin.cünü bazi doktorlar cimbizla laf veriyor.:)))

merhabalar ben de 20. haftamdan itibaren dr.um tavsiyesi ile omega 3 kullanıyorum bn balığı cok sevmeme rağmen hamilelikte kokusuna dayanamıyorum. dr.um bana seven seas pulse diye hap önerdi onu kullanıyorum

Arkadaşlar konu duralı 6 ay olmuş ama omega 3 hakkında birşey sormak istiyorum size.. ben şuan 6 aylık hamileyim yaklaşık 2 aylık hamileyken 1kere kanama oldum ve o zamandan beri progestan kullanıyorum. doktorum coraspin de verdi kanı sulandırmak için,o da gerekiyordu çünkü.. Asıl sorum şu; Solgar omega 3 balık yağı kullanmak istiyorum ama internette omega 3 için kanı sulandırır gibi bişey yazıyordu bana zararı olur mu çünkü önceden bi kere kanama olduğum için korkuyorum progestan koruyor aslında ama onu da alırsam nasıl olur benim gibi olan yada bilgisi olanlar yardımcı olun lütfen..

Omega 3 ün fazlası kanı sulandırır. Herşeyin fazlası zarar. Kandaki omega 3 miktarına baktır yada arada bir al omega 3 ü..

bende balık tüketemiyorum omega 3 hapı tüketen varmı aranızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…