hamilelikte oruç

ayvalxixk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
858
1
96
42
Diğer
arkadaslar kafama takılan birsey var.bu y içersinde hamile kalırsam ve oruc tutarsam ilk ayda bi zararı olurmu acaba.bu konuda fikrı olan varmı?:1closedeyes:

Canim bu konuda bilgim yok bende dün doktora gittim ama sormayi unuttum bende 2 aylik hamişim ögrenince yazarim ama birşey olmaz gibi bence çünkü ilk 3 ay annenin yemegiyle pek alakasi yok

bende internette arastırdım biraz ilk adet gununden 27 gun sonra doku ve organları olusmaya baslıyormus kafama takıldı.sanırım bısey olmaz.tskler

edebilirim heralde çünkü ramazan 1 eylulde baslıyor.benim adet gunum 5inde.eğer hamılelık olursa ogrenene kadar 10 gun falan tutmus olurum.bilmiyorum ama heralde ozamana kadar olurmukı bulantı?tabi allah nasip ederse

edebilirim heralde çünkü ramazan 1 eylulde baslıyor.benim adet gunum 5inde.eğer hamılelık olursa ogrenene kadar 10 gun falan tutmus olurum.bilmiyorum ama heralde ozamana kadar olurmukı bulantı?tabi allah nasip ederse
yanlızca bulantı değil tansiyon problemide yaşayabillirsin başdönmeleri falan aç kalmanda bunları daha çok tetikler tabii.

sanırım kişilerin kendi bünyeleriyle alakalı bi durum.yinede dikkatli olmak lazım diye düşünüyorummm..

hamilelikte tutulan orucun sevabı kadar günahıda var ..bebeğiniz size emanet ve ona iyi bakmanız lazım..bence tutulmamalı ..bebeğinizin anne karnına düştüğü andan itibaren anneye ihtiyacı var onun kanına canına herşeyine..o yüzden beslenmeniz gerekiyor..

Arkadaşlar sanırım kimse kesin birşey diyemiyor..
birincisi: ilk 3 içinde ay aç kalmak bebeği tehlikeye atıyor bu sebeple aç kalınmamalı !!!
ikinci olarak ise dini açıdan gönül rahatlığıyla oruç tutmayabilirsiniz çünkü sağlıkla ilgili durumlarda dinimiz bu hakkı bize veriyo (mesela şeker hastaları oruç tutmaz)
Bence oruç tutmayın benimde son ayım ramazana rastgeliyor tutabildiğimi tutucam ama sanırım kazaya bırakırım hepsini... Hepinize kolay gelsin ve Allah sağ salim kucağınıza almak nasip etsin arkadaşlar..

canım benim eger hamile kalırsan konturole gidiceksin zaten doktor gerekli açıklamayı yapar sana ama kesin ögrenmeden bence tutma tam gelişme zamanı besin almamış olur.ama genede iyice araştır biz ne desek boş en iyi bu işin uzmanları bilir......

kimide ilk aylarda anneye ihtiyacı yok demiş ..çocuklarımızın ömür boyu bize ihtiyacı var..karnımızdayken de , hayatta iken de ..böyle kulaktan dolma bilgiler aktarmayın lütfen..

hamilelikte tutulan orucun sevabı kadar günahıda var ..bebeğiniz size emanet ve ona iyi bakmanız lazım..bence tutulmamalı ..bebeğinizin anne karnına düştüğü andan itibaren anneye ihtiyacı var onun kanına canına herşeyine..o yüzden beslenmeniz gerekiyor..

bencede haklısın.tutulmaması daha doğru gibi.hem geç saate kadar sürüyor bu sene iftar.allah korusun demi ama,ne olu rne olmaz bence...

arkadaşalar...ben de anne kendini iyi hisederse,sağlık problemi olmazsa falan diye düşünüyordum fakat öyle değilmiş..
bizim dinimiz kolaylık dini...bir bayan hamile olduğunda isterse tutarmış isterse tutmazmış....buna izin varmış...tabi tutmadıkları borç olarak kalıyor e bi ramazan da seneye doğum sonrasına gelicek....o zaman borcum çok tutamam diyenler diyet ödüyorlar yani herbir gün için bir kişinin karnını doyuracak kadara bir miktar parayı ihtiyaç sahibine veriyorlar.
ben bu durumda olunca kimseyokmu'ya vermeyi düşünüyorum mesela..
hepinizin ibadetlerini Allah kabul etsin...
sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza almanızı dilerim..

canım bebeğe nasıl birşey olmayabilir diyebiliyorsun.doktordan duydunuzmu böyle birşeyi..ayrıca anne beslendikçe bebekte beslenir...
iyide bu arkadaş oruç tutmaya başladığında daha hamile olup olmadığının bile fakına varmayacak ramazan 10 günlük olmuşken adet günü geliyomuş zatenkonuyu en başından okursan anlarsın nedemek istediğimi ayrıca o bebek dediğin şey o sıraflarda hücre yığınından başka bişi değil yani annenin yediği içtiyiyle bi alakası olmayacak tamamem annenin vücudunda bulunan vitamin depolarınından yaralanacak. öçnemli olan hamile kaldığını farkettikten sonraki yaşam tarzı e tabi bizde ozamanda oruç tut demiyoruz

hamileyken kesinlikle oruç tutulmamalı, sevabının yanında günaha bile girebilirsiniz içinizdeki emanete doğru düzgün bakmıyorsunuz diye...

benimde eylülde son ayım son aylarda bebek anneden beslendiği için tutmak istemiyorum amaa ,bırakmakta istemiyorum.eylülde daha günler uzun olacağından tüm gün aç kalmak bebeği gıdasız bırakabilir bebeklerimiz için tutamıycaz napalım..Allah biliyo ya sonra kaza yaparıza.s.

Back
X