hamilelikte oruç

dövüşmeyin arkadaşlar doktora sorulur karar verilir ama bu senelerde ramazan ayı yazın kavurucu sıcağına denk geldiği için sanırım hiçbir doktor bu sıvı kaybını göze almaz ve tutmayın der.
Dinimiz kaza edilebilir diyor ama doktordan da teyir alınırsa daha iyi olur,
yalnız fidyesi yoktur orucun sonrasında tutabilecek olanlar için illa o borç ödenecek oruçla
hakkımızda hayrlısı:72:

Son düzenleme:
Hamile Olduğunuz Ay Tutmazsınız..
Bebeğiniz Anne Sütünü Bırakınca Tutarsınız..

Ablam Öyle Yapmıştı..
Bende Ordan Biliyorum..:27:

Kizlar bende 5 haftalik hamileim ve tutuyorum orucumu cok sukur kendimi hic kotu hissetmedim..
Aksine orucluyken daha bir rahatim mide rahatsizligim yok siskinligim yok..yemek yeyince rahatsizlarim artiyor..Kizlar sunu utmuyalim dinimiz zorlamiyor asla herkes kendi bunyesine gore..onceden ninelerimizde oruc tutarlarmis eskiden saygidan hamile olduklarini soylemeye utanirlarmis.
Teysemde 4 cocugunda ilk aylarinda heb tuttu simdi 5ciye hamile 7 aylik tutuyor..
Internette arastirirken bunu buldum:

Hamile kadınların oruç tutması zararlımıdır, gebeler oruç tutarken nelere dikkat etmelidirler? İşte gebelikte oruç ve bilinmesi gereken hususlar..
Anne adayı doktor onayı alıp dengeli ve düzenli beslendiği takdirde oruç tutabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Bu dönemde tüketilmesi gereken besinler anne adayı ile bebeğin beslenme gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak halde belirlenmelidir. Sağlıklı bir anne adayının diyetinde, meyve, sebze, tahıl grubu, et ve süt ürünleri ve bol sıvı gıdaları bulunmalıdır. Kalp hastalıkları, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıkları olanların oruç tutmak için kesinlikle doktor tavsiyesi alması gerekmektedir.

Son düzenleme:
Back
X