Hamilelikte pastorize olmayanlar

Ruyalaz

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
39
8
6
34
Kizlar aklima takilan bir konu var gebelikte pastorize olmayan sut urunleri yenmemelidir yazio bende cokelek peynirini cok seviorum ama markette pakette olanlar diil acikta cuvalla satilanlar bide acik sut ondan yapilan yogurtta pastorize olmuyor ama bunlar en sagliklisi diil mi dogal olan doktor bana bol.bol ev yogurdu ye dedi kafam cok karisik acik sutten yapilan seyler.mikrop mu tasiyor

Süt kaynatildıgi için sorun olmazda şimdi çökelek filan aklima gelmemişti dikkat etmek dikkat edilmeli gercektende

Ewd yenmemelidir. Pismemis hicbir et urunu kesinlikle yenmemelidir. SutS hayvandan ciktigi icin gzlce onunda kaynatilmasi gerek. Pastorize sutler haric tabi. Cunku hayvanlarda bi hastalik oliyormus. İnsana gecebiliyormus. İnsana zarari olmuyormus ama bebegin dusuk tehlikesi olabiliyorumus. Haberlerde izlemistim. Hatta hamileyken evde evcil hayvan bile beslemeyin deniyor..OTE="Ruyalaz, post: 47869067, member: 772039"]Kizlar aklima takilan bir konu var gebelikte pastorize olmayan sut urunleri yenmemelidir yazio bende cokelek peynirini cok seviorum ama markette pakette olanlar diil acikta cuvalla satilanlar bide acik sut ondan yapilan yogurtta pastorize olmuyor ama bunlar en sagliklisi diil mi dogal olan doktor bana bol.bol ev yogurdu ye dedi kafam cok karisik acik sutten yapilan seyler.mikrop mu tasiyor[/QUOTE]

[/QUOTE]
Sormak istedigim o diildi pismemis et zaten baska birsey ben pastorize sutten bahsediorum hamileyken kimse ev yogurdu yemedi mi

Doktoruna sorsana cnmm bunu. Sormak istedigim o diildi pismemis et zaten baska birsey ben pastorize sutten bahsediorum hamileyken kimse ev yogurdu yemedi mi[/QUOTE]

Evde kendin güzelce kaynatıp yapabilirsin ama dışarıdan aldıklarına guvenemezsin. Biz bugün ev yoğurdu yaptık iyice kaynattık

Yoğurdu yaparken zaten bir taşım kaynattiklari için sorun olmuyor diye biliyorum. Eskiden pastorize etme olayları yokken bu şekilde zararlı bakteri ve mikroplar ile başa cikiyorlarmis.

Normalde yoğurt 40 dereceye ısıtılmış sutten yapılıyor. Ama biz yaparken (ben yapmıyorum benim kV evde yoğurt yapar ) önden kaynatıp sonra 40 dereceye sogutuyor. Böylece mikroplar oluyor. Ama dışarıda yaparken önden kaynatmak sonra soğutmak yerine 40 dereceye kadar ısırıp yaparlar mi bilemiyorum. Risk yani.

Cokelek peynirinde nasıl oluyor onu bilmiyorum. Ama normalde evde peynir yaparken de kaynatılması gerekiyor. Yani aslında sütu satın aldıktan sonra eskiler kaynatip öyle kullanırdi.

Yurt dışında üretilen mozzarella veya bre gibi çeşitli peynirler var. Onlarda sütü pastorize etmeden yapıyorlar. Dolayısıyla yabancı hamilelik kitaplarında vs pastorize süt uyarısı var.

Yine de hamileyken riske girmek yerine cokelegi de evde pastorize süt ile yapabilirsen daha iyi olur. Gerçi o da sütun kesilmesi ile yapılıyor bildiğim kadarıyla en güzeli riske etmemek.

Benim doktorum ev yoğurdu ev sütü yiyip içmemi önerdi. Zaten kaynatıyoruz mikrobu ölüyor.

Pastörize olmayan urunlerde bulunan mikrop hamile olmayan insanlari da etkiliyor. Yani yediginiz cokelekte bir problem olsaydi cok onceden o mikrobu kapmis olurdunuz bu yuzden guvendiginiz ve hamilelik oncesinde satın aldiginiz yerden almaya devam edebilirsiniz. Ben aciktan sevdigim peyniri de aliyorum evde yapilan yogurtlari da yiyorum ki eskiler pastorize sut bilmeden dogurmus annelerimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…