hamilelikte ruhsal çöküntü

simeranyam

defne, giray
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
301
63
323
Arkadaşlar 6 haftalık hamileyim ve 2-3 gündür kendimi ruhsal olarak pek iyi hissetemiyorum. Normal mi bu durum yoksa anormal mi?

içim sıkılıyor, daralıyor sanki o durumdan hiç kurtulamayacakmışım gibi geliyor..geceleri çok korkuyorum özellikle. bir bende mi bu durum var :(

Bende öyleyim canım sanırım daha fazla ilgi istiyoruz bide eşimde burda olmayacak 2 hafta :14: kaynanam var yanımda düşün artık beni öyle bi bunaldım ki anlatamam herşey, her laf, her davranış batıyor bana sanki bunalıyorum içimden deli gibi bağırmak geliyor :9:

Arkadaşlar 6 haftalık hamileyim ve 2-3 gündür kendimi ruhsal olarak pek iyi hissetemiyorum. Normal mi bu durum yoksa anormal mi?

içim sıkılıyor, daralıyor sanki o durumdan hiç kurtulamayacakmışım gibi geliyor..geceleri çok korkuyorum özellikle. bir bende mi bu durum var :(

Ben de 13. haftaya kadar depresyonda gibiydim.Çok nadir mutlu hissettim kendimi.Ama şimdi çok iyiyim.Genelde yüzüm gülüyor.Hep bebeğimi düşünüyorum ve elimde olmadan gülüyorum.
Vücut hormonlara alışana kadar ruhsal olarakta etkileniyor insan.Ama geçecektir eminim.Sabırlı olmak lazım.

hamileleiğin ilk 3-4 ayı maaledef ruhsal olarak çok hassas olunan bir dönem.ama 4. aydan sonra kendinizi daha iyi ve mutlu hissedecksiniz.ben de sizin gibiydim.

Normalde neşeli ve aktif biriyim ama hamile oldugumu öğrendiğim andan beri üzerime bir ton ağırlık oturdu.Sigarayı ve zaman zaman içtiğim alkolü bıraktım,erken saatte uykuya yatıyorum,arkadaşlarımızla olan sosyal faaliyetlerimiz azaldı -içki ve sigara içemediğimiz için ..Normalde arkadaş çevremizde hep içki ve eğlence var çünkü ..iyice kendimizi çektik herşeyden :( Ama bu tamamen benim tadım olmadığından ,kendimi mutsuz -halsiz-umutsuz hissediyorum.Sanki birşeyleri kaybetmiş yitirmiş gibi hissediyorum.İlk gebeliğimde hiç böyle değildim ,10 yıl önceydi gerçi henüz 22 yaşındaydım ...Umuyorumki bu kötü ruh halim biran evvel geçer ve hamileliliğim sevincini doya doya yaşarım,çünkü bu bebeği eşimde bende çok ama çok istiyorduk

Back
X