Hamilelikte Rüyalarla başım dertte

Elcanki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2016
3.432
4.562
83
Merhaba arkadaşlar,
Herkesin de söylediği gibi konuyu açıp açmamakta kararsızdım, fakat fazla tecrübe okumadım. Sadece şöyle bir yazı var ;

Gebelik, kadınların hayatındaki en önemli ve özel dönemdir. Bu dönemde kötü rüyalar ya da kabuslar anne adaylarının en sık yaşadığı durumdur. Allah’ın sadece kadınlara verdiği bir can ortaya çıkarma mucizesinin yanı sıra, kadının hayatını da bütünüyle değiştirecek karmaşık bir olaydır. Gebelik, anne adayı olan kişinin vücudunda sanki bir yapım süreci gibidir ve bir bebeği dünyaya getirecek olan anne adayının bedeni şiddetli hormonal fırtınaların yaşandığı ayrı bir evren gibidir.

Tüm bunlar olurken, anne adaylarının ne denli sıkıntı çektikleri ve duyguları ne kadar şiddetli yaşadıkları herkesçe bilinmektedir. Bu dönemde yaşanan bulantılar, kusmalar, aşırı iştah ya da iştahsızlık, aşerme ve doğum korkusu gibi durumlar oldukça önemlidir, ancak çok da iyi bilinmeyen başka bir sorun daha var o da; Gebelikte kötü rüya görmekyani hamilelik kabusları…

• Son iki haftadir hemen hemen her gün kötü rüyalar görüyorum. Eşimle alakali daha çok. Bunu da ona yansıtıyorum söylüyorum bunaldi o da haliyle.. ben de sıkıntıdayım artik ruya görmemek için uyumak istemiyorum. Zaten duygularimda oldukca dengesiz bir insandim. Hamilelik beni iyice salladi... Endişelerim beni mahvediyor..
Sizin de başınıza geldi mi? Nasıl üstesinden geldiniz? Ne önerirsiniz.. yardımcı olur musunuz

Son zamanlarda aynı şeyi yaşıyorum bende ya eşim beni aldatıyor ya ölüyor hep kabus hali. Çok takılmamak gerek sanırım. Kendi adıma stres içindeyim %50 düşük riski var kanamalar felan psikolojim tepetaklak oldu. Tek derdimiz kabus olsun. Tüm kötülükler kabuslarımızda kalsın..

Cok gecmis olsun insAllah kanamalarin sona erer saglicakla buyur yavrucugun.. iyice ararstirdim normalmis. Bi kitap onerdiler 9 ay 99esmaul
Husna adinda ona bakacagim ben de...

Yeni hamileyim gebelikten önce hiç ruya görmezdim ayda yılda bir yani... Şimdi günlerdir hergün farklı bi rüya. Her biri de ayrı bi saçmalık. Bugünde rüyama uyandım daha doğrusu kabusa. Arkadaşımda hamile 8 aylık oda hep korkuttuklarını sureklı ruya gördüğünü söylerdi. Onunla konuştuk normalmiş dedi yeni bi hamile arkadas var oda rüyadan dertli. Bugun kulüpte araştırdım psikologların yazdklarını okudum. Gayet normalmiş. Özetle şöyle bi sonuç çıkıyor. Hamilelikte annenin içinde bastırdığı bilinçaltındaki şeyler rüyasında çıkıyomuş karşısına. Günlerdir gördüğüm rüyaları düşündüm gerçekten ya geçmişte yaşadığım şeye benzer rüyalar yada içime attığım kimseye söylemediğim şeyler....

Sen hâlâ rüya görmeye devam mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…