• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte saç dökülmesi

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhabalar,
Saçlarım zaten ince telliydi hamilelikte birlikte iyice azaldı, döküldü malesef :( Ek vitamin de alıyorum ama neden böyle oldu anlayamadım.
Aynaya bakınca moralim bozuluyor. Elimi saçıma atıyorum bir tutam saç kalmış. 4. ayım bitmek üzere

Böyle bir şey başına gelen var mı? İnternetten araştırdım net bir şeyler bulamadım. Ne yapmalıyım?

Benim bi arkadasim , hamilelikte sac dökülüyor derler ama kullandigim onca vitamin sayesinde benim saclarim hic olmadigi kadar güzel oldu gebelikte demisti. Benim de aynen oyle oldu. Baska bi probleminiz olabilir bence, kan degerleri vitaminler vs iyiyse dokulmenin hamilelikle ilgisi olmuyor

Bence şimdiden önleminizi alın. Üzmek istemem ama normalde hamilelikte saçlar dökülmez aksine. Doğumdan sonra dökülür.
Doktora gitsem ilaç kullanamıyorum hamilelikte. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizden başka kimse yazmamış, insanların bu konuda pek bilgisi yok sanırım

Mutlaka hamilelikte kullanılan ürünler vardır. İlaç olmasa da tıbbi bakım ürünlerinden bahsediyorum. Bazı ilaçlar hamile iken de kullanılabiliyor hem onu biz bilemeyiz. Dermatolağa gitmeniz iyi olur diye düşünüyorum.

Benim bi arkadasim , hamilelikte sac dökülüyor derler ama kullandigim onca vitamin sayesinde benim saclarim hic olmadigi kadar güzel oldu gebelikte demisti. Benim de aynen oyle oldu. Baska bi probleminiz olabilir bence, kan degerleri vitaminler vs iyiyse dokulmenin hamilelikle ilgisi olmuyor
Gebeliğin başlangıcında kan tahlili yaptirdigimda değerlerim normal çıkmıştı. Hormonlar bende farklı bir etki mi yarattı bilmiyorum

Evet hamileyken benimde saçlarım mükemmeldi. Doğumdan sonra çok döküldü ama birşey olmadı.

Benim de saç dökülmem vardı başlarda. Sonra dökülmedi. bu dönemde doktorumun verdiği takviyeler: kalsiyum, magnezyum, Demir, iyot, multivitamin. herhalde 3. Aydan beri filan kullanıyorum bunları düzenli Ama saç dökülmesi ile ilgili değil tabii bunlar. Gebelik takviyesi.

siz de mutlaka hormon ve vitamin değerlerinize Baktırın.

Benim de saç dökülmem vardı başlarda. Sonra dökülmedi. bu dönemde doktorumun verdiği takviyeler: kalsiyum, magnezyum, Demir, iyot, multivitamin. herhalde 3. Aydan beri filan kullanıyorum bunları düzenli Ama saç dökülmesi ile ilgili değil tabii bunlar. Gebelik takviyesi.

siz de mutlaka hormon ve vitamin değerlerinize Baktırın.
Gebelik takviyesi 3. aydan beri ben de kullanıyorum. 4. ay bitmek üzere şu an bir tık dökülmesi durdu diyebilirim ama incecik kaldı, hacmi yok oldu

İlk 4 ay az da olsa dökülme oldu mu sizde? Internette ne kadar doğru bilmiyorum normal diyor zaten doktora gitmem şart oldu
Hayır bende başlarda da hiç dökülme olmadı. Elbette dr a gidin buradan duyduğunuz takviyeleri kullanmamak gerektiğini biliyorsunuzdur özellikle hamileyken zaten..

Düzenli kan veriyor musunuz?
Hamilelikten dolayı kalsiyum/çinko düşmüş olabilir, tiroid değerleriniz yükselmiş olabilir. Nasılsa ilaç veremezler diyip geçmeyin, aksine mutlaka ilaçla toparlanması gereken durumlar olabilir.
Dahiliye veya endokrine giderseniz bi kan alıp bakarlar.

Düzenli kan veriyor musunuz?
Hamilelikten dolayı kalsiyum/çinko düşmüş olabilir, tiroid değerleriniz yükselmiş olabilir. Nasılsa ilaç veremezler diyip geçmeyin, aksine mutlaka ilaçla toparlanması gereken durumlar olabilir.
Dahiliye veya endokrine giderseniz bi kan alıp bakarlar.
En son hamileliğin başında kan vermiştim. Tekrar kan vermeliyim eksiklik olabilir

Ne hamilelikte ne dogumdan sonra saclarim dokulmedi. Vitamin dozunuz az geliyor olabilir mi? Benim doktorum vitamin haplarını gunde 2 kez kullanmami önermişti. Bence doktorunuzla konusun belki vitamini belki dozunu degistirir

Merhabalar,
Saçlarım zaten ince telliydi hamilelikte birlikte iyice azaldı, döküldü malesef :KK43: Ek vitamin de alıyorum ama neden böyle oldu anlayamadım.
Aynaya bakınca moralim bozuluyor. Elimi saçıma atıyorum bir tutam saç kalmış. 4. ayım bitmek üzere

Böyle bir şey başına gelen var mı? İnternetten araştırdım net bir şeyler bulamadım. Ne yapmalıyım?
Hamilelikte aslan yelesi gibi gürleşen saçlarım doğumdan sonra avuç avuç döküldü dökülmeyede devam ediyor malsef :( Demir eksikliğinden demişti dr um hamilelikte neden olur bilemedim

Merhabalar,
Saçlarım zaten ince telliydi hamilelikte birlikte iyice azaldı, döküldü malesef :KK43: Ek vitamin de alıyorum ama neden böyle oldu anlayamadım.

Başlarda benim de döküldü ama sonra öyle güzellşti ki parlak hacimli saçlarım olmuştu ilk defa 😂 doğumdan sonra tekrar döküldü 😂

Back
X