- 3 Haziran 2015
- 22
- 20
- 8
- 38
Merhaba arkadaşlar, 18 hafta 4 günümde ani gelişen sırt ağrısı nedeniye acile gittim. Bebeğimin sağlığı yerindeydi. Sırt ağrım nedeniyle EKG çekildi idrar tahlili yapıldı bir sorun görülmedi. Acilde parol ve buscopan serum sonrası yaklaşık 2 saat sonra ağrım dindi eve döndüm. Bu sırada kadın doğum doktorum bobrek taşı ihtimali nedeniyle ultrason istedi. 2 gün sonra ultrason çekildiginde safra kesemde 5 mm ve cok sayida küçük küçük taşlar bulunduğu görüldü. Bunun üzerine doktorum tavsiye ettiği bir genel cerrahla görüştüm. Hiç muayene etmedi tahlil istemedi direk eninde snunda ameliyat olman lazim dedi ve karşılaşabileceğim riskleri anlattı. Hafif seyretme ihtimali de olduğunu, safra kesesi iltihabı, sarılık hatta pankreas iltihabına kadar ilerleyebilme ihtimalini söyledi ve katar senin dedi. Sonrasinda ben cok korkuttum seni simdi bi sure bekleyelim yine bir agri atagin olursa o a gore karar veririz yumurta yagli yemek ve kizartma yeme dedi. Ağlaya ağlaya çıktım odadan. Neye Nasıl karar vereceğimi bilemiyorum. Bugün 19 hafta 5 gün olduk ve cok sukur o kadar şiddetli bir ağrım olmadı. Yağsız ve hafif beslenmeye çalışıyorum ama bebeğim beslenemeyecek diye de çok korkuyorum. Ameliyat olsam anestezinin etkilerinden bebeğim etkilenir diye tedirginim olmasam ilerleyen dönemlerde kanallar genisleyecegi icin hem bebeğim hem kendim için daha ciddi sorunlar yaşamaktan korkuyorum. İnternette ve eşe dosta çok sordum ama henüz hamilelikte safra kesesi sorunu yaşayan ve sonucunu paylaşan çok fazla kişi bulamadım. Böyle bir sorun yaşamış ve tedavi görmüş olan var mı? Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum..