• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamılelikte sigara içme isteği

Kayinvalidem de esime hamileyken sigara asmis. Hem hamilelik oncesi hem de sonrasi hic icmedi ama hamileyken birkac defa tutun cignemis, cok sasirmistim demek gercekten varmis boyle seyler. Bu arada not olarak eklemek istiyorum esim su an sigara iciyor...

Toprak kokusu için bence doktorunuzla konuşun. Belki bir vitamin eksikliği falan vardır. Sigara içinse bugüne kadar içmemişsiniz şimdi asıl dikkatli olmanız gereken dönemdeyken içmeyin. Bir tane bile olsa bebeğinize zararı var sonuçta. Tiryakilikte bırakma aşamasında içmemeye çalıştığınızda bir süre sonra o istek bir sonraki atağa kadar kayboluyor. Aş ermekte ne şekilde gelişiyor bilemiyorum ama bebeğinizin daha gelişmeye çalışan ciğerlerini, sağlığını düşünüp içmemeye çalışın. Nikotin değeri az ya da çok hiç önemli değil. Aynı şekilde tek nefes ya da daha fazlası gene fark etmez. Her şekilde zararı var. Tabii siz gene bunu da gittiğinizde doktorunuzla konuşun ama hiçbir doktorun madem aş eriyorsun öyleyse iç diyeceğini tahmin etmiyorum. Bir arkadaş hamilelik döneminden sonra geçer demiş. Ama eğer bu dönemde içip de bağımlı olursanız hamilelikten sonra da içmeye devam edersiniz. Hem kendinizi hem de bebeğinizi düşünün. İlla bir sorun çıkacak diye bir kural yok tabii ama 9 ay boyunca her türlü sıkıntıya katlandıktan sonra bu riske girmeye değer mi? Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi. KEyifli bir hamilelik dönemi diliyorum size. :)

Back