Hamilelikte sigara kullanımı

Bebeğiniz gelişmez, büyümez. Hastalıkları olur. Çünkü onu oksijensiz bırakıp bir yandan da sigara içindeki zehirlere maruz bırakıyorsunuz. Bu sigara işinin gebe kalmadan önce planlanarak bırakılması gerekiyor. Anne olmak büyük sorumluluk, herkes olamaz değil mi?

Ben de kullanıyordum testte çift çizgiyi görür görmez bıraktım. Canım çekmedi mi çekti evet ama bebeğin hayatını riske atamazdım. Bence bir anda bırakmak daha iyi alıştırarak bırakmak çözüm değil diye düşünüyorum. Canınız sigara çektiğinde ağzınıza başka şeyler atarak bastırmaya çalışın kuruyemiş vs.tabi sağlıklı olanlardan. Verebileceğim tavsiyeler bunlar. Sigaradaki karbonmonoksit direkt kana karışıyor. Ee bebek de haliyle kandan besleniyor biliyorsunuz zaten. Yani direkt zehirlenmiş olacak daha doğmadan. Bunları düşünüp birden kesebilirsiniz belki. Allah yardımcınız olsun

Şimdi öncelik olarak evet herkes anne olamaz ve gebelik dediğiniz şey her zaman planlanarak olan bir şey değil… bunu da söylemek istedim teşekkürler:)

Çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı uygulamaya çalışacağım

İyi geceler hepinize, 6 haftalık gebeyim sigarayı azalttım ama bırakamıyorum günde 4 tane içiyorum ve gerçekten çok korkuyorum ne yapmalıyım?
Bende 14 haftalık hamileyim ve nasıl bırakıcam doye dusunuyordum hele hamile oldugumu bılmedıgım ilk ay stresten okadar cok sigara içtim ki anlatamam ama önemli olan bundan sonrası içmemeye gayret gösteriyorum tekken aklıma bile gelmiyor bir arkadas ortamında falan haftada 1-2 olarak düşünebiliriz yani çocuğun için en iyisini sen bilirsin sıgara kullanmayana atıp tutması kolay burda gercekten ha diyince bırakılacak birşey değil ama olabildiğince az içmeye calıs aklına gelince kendine bi uğraş bul birşeyler ye yada içtin say geçiştir kendine sınır koy ve o sınırı yavas yavas azalt eminimki hamilelik bittikten sonra eskş halime geri döneceğim şuan nasıl içmeden aklıma gelmeden duruyorum bilmiyorum eminim sende başarırsın bunu sadece o konudan uzaklaş bebeğinle ilgili arastırmale yap onu nasıl yetiştireceğinle ilgili neler almak istediğini falan vaktini doldur zaten aklına bile gelmeyecek Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Amin, inşallah

Aynı durumdayım 6+5im ve elektronik sigara içiyorum normale göre cok cok azalttım ama asla bırakamıyorum
Ay bir de elektronik sigara hemen hayatından çıkarman gerekiyor onu, normal sigara bile onun kadar zararlı değil.
Normalde bende elektronik sigara kullanıyordum ama onu direk bıraktım

İyi geceler hepinize, 6 haftalık gebeyim sigarayı azalttım ama bırakamıyorum günde 4 tane içiyorum ve gerçekten çok korkuyorum ne yapmalıyım?
Merhaba bende daha önce böyle bir başlık açmıştım fakat bende olduğu gibi sizi ve anneliğinizi de yargılayanlar olmuş :) kafanıza takıp stres altında kalmayın gebelik bazen planlı olmayabilir ve uzun süre sigara kullanan insanlar bırakamayabiliyor. Ben 20. Haftadayım azaltsam bile bırakamadım sanırım azaltmak işe yaramıyor bir anda kesmek lazım. Canınız sigara istediğinde bir şeyler yiyebilirsiniz kendinizi bir şeylerle meşgul edebilirsiniz. Ben bırakamadım ama inşallah siz bırakırsınız. Sağlıkla gelsin miniğiniz

İstedikleri kadar yargılasınlar, beni benden iyi kimse bilemez öneriniz için teşekkür ederim deneyeceğim

bir iki video izleyin konuyla ilgili bırakırsınız.

ayrıca plansız da olsa planlı da olsa sonucta gebeliği öğrendiniz ve eğer doğurmayı düsünüyorsanız bırakılır. kafanızda büyütüyorsunuz

ben lise 2.sınıftan beri aktif içiyordum. gebe kaldığımda günde bir paket içiyordum ama çift çizgiyi gördüğüm an bıraktım. doğurdum bebeğim 6 aylık hala daha içmiyorum.

bebeğinizi düsünüp, sahip olabileceği hastalıkları ve sizde olusacak vicdan azbını hayal edin.

hiçbir bebek bu sekilde dünyaya gelmek veya hayatının alınmasını haketmez.. hem de annesi tarafından. bunlara odaklanın. ben sürekli bebeğimin bir organının, bir yerinin cürüdüğünü hayal ederdim canım sigara istediğinde

Ay bir de elektronik sigara hemen hayatından çıkarman gerekiyor onu, normal sigara bile onun kadar zararlı değil.
Normalde bende elektronik sigara kullanıyordum ama onu direk bıraktım
Ben sigaranın daha zararlı olduğuna inanıyorum ama tabi ki hicbir sey kullanmamak gerekli

Canım öncelikle tebrik ederim inşallah sağlıcakla gelir miniğimiz bende gebelik düşünüyorum bu ay doktor bırak dedi eşinde bıraksın hatta dedi ama sigarayı yıllarca kullanan biri olarak çok zor azaltmayı deniyorum bende sigara bağımlılıgı en ağır bağımlılık türlerinden biriymiş ne yazık ki ben ablasyon ameliyatı oldum seneler önce o zaman bile bırakamadım kalp hastalığı yani anjiyo oldum doktorum azalt ama bırakamıyorsan zorlama seni strese sokar dedi.evet bebek ayrı bişey ama sen en aza bindirmeye çalış eminim zamanla bebiş doğduktan sonra da canın çok istemez kendini strese sokma bu daha çok etkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…