Ben de maalesef hamileyim ve sigarayı bırakamadım. Günde 5-6 tane içiyorum. Sen günde kaç tane içiyodun ve nasıl bırakabildin sigarayı?Arkadaslar 23 haftalik ikiz bebeklerime hamileyim
Sigarayı bikac gun oldu bırakalı. Bebegime umarim bişey olmamıştır. Bu nalet sigarayi maalesef ki ictim. Ultradon olcumlerinde ve detaylida bir sikinti görünmüyor. Bu konuda biseyler yazin lutfen
Bırakamadım diye bir şey yok ...bebeğin ani ölümüne sebep oluyor ötesi var mı? Birden kes bebeğini düşün..Ben de maalesef hamileyim ve sigarayı bırakamadım. Günde 5-6 tane içiyorum. Sen günde kaç tane içiyodun ve nasıl bırakabildin sigarayı?
Birakamadim die bisi yok yaa bende gunde 1 bucuk paker icen bjr insandn ilk 2 ah zorlandm ama dusuk tehlikem oldgnu ogremdgm.gun icmicem dedim.ve hic icmedm birden.braktim zor olmadimi olmadi desemyalan olur ama her aklima geldikcebebegimin olebilecegi aklima.gldi yada cigerinin gelsmeyecegi.abur cuburlara sardim evetbraz kilo aldm ama sonuc.icmiyorm hatta kokusuna bile dayanamaz oldum :/Ben de maalesef hamileyim ve sigarayı bırakamadım. Günde 5-6 tane içiyorum. Sen günde kaç tane içiyodun ve nasıl bırakabildin sigarayı?
katiliyorum...Hamileyken sigara içenler kusura bakmayın ama hepiniz bencilsiniz, kötü kalplisiniz. Anne olmayı zerre haketmiyorsunuz. Bırakamıyorum zırvalığına asla inanmıyorum. Madem önemsemiyorsunuz o zaman doğduktan sonrada bebeğinize içirmeye devam edin, çünkü aynı şey. Bebeğinizi göz göre göre zehirliyorsunuz. Sizin vicdanınız rahat ama rabbim sorar hesabını. Ben ilk hamileliğimde asla içmedim ama sütden de kesildikten sonra tekrar başladım. En büyük yanlışım olduğunu hep söyledim. Şimdi yeniden hamileyim ve asla bir daha içmeyeceğim!
Benim annem bana ve kardeşime hamileyken hep içmiş bende 7.aydan sonra başlamış babam asker olduğu için kardeşimde ise doktora yalvar yakar günde 4 taneye kadar içmiş ve doğuma gitmeden önce kola ve sigara içtile teyzzemle sonra sancısı tuttu doğuma gittiler sonuç olarak kardeşim sağlıklı doldu ama sürekli geniz akıntısı problemi var ve hep burnu tıkalı sürekli öksürüyor çocuk çok üzülüyorum...Ben de maalesef hamileyim ve sigarayı bırakamadım. Günde 5-6 tane içiyorum. Sen günde kaç tane içiyodun ve nasıl bırakabildin sigarayı?
evet cok dogru birakamiyirum olayini bende anlamiyorum :/bırakamadım ne demek yaaa. ben 23 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri sigara içiyordum.( oldukça küçük yaşta başladım evet ama arkadaş özentisi değil ana- baba özentisi olarak ikiside içiyordu) ben hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım sigarayı evet canım istedi 2-3 gün zorlandım ama hiç birşey evladımdan önemli değil. ben ona kavuşabilmek için hamile kalabilmek için 8 ay uğraştım gecelerce ağladım bebeğime zararı olduğunu bile bile onu nasıl içebilirim ki. bu tamamen bencillik ve düşüncesizlik olur. yıllarca bebek sahibi olamayanlar var o mucize karınlarına gelse el üstünde tutacak olanlar varken böyle bencil anneler olduğunu görmek içimi parçalıyor. tüm testleriniz normal olabilir. sigaranın vücutta veya beyinde bir anormalliğe sebep olduğu kesin değil. ancak bebeğinizin solunum yollarına verdiği hasar apaçık ortada. astım hastası bir yenidoğana sahipolabilirsiniz. ve ya okul çağında bu hastalık ortaya çıkabilir. hatta 15-16 yaşına getirdiğiniz evladınızı astım krizinden katbedebilirsiniz. 40 lı yaşlarında oğlunuzun ya da kızınızın sigara içmediği halde akciğer kaserine yakalandığını görebilirsiniz. işte o zaman binlerce kez pişman olsanızda hiç birşey yavrunuzu size vermez.
Hamileyken sigara içenler kusura bakmayın ama hepiniz bencilsiniz, kötü kalplisiniz. Anne olmayı zerre haketmiyorsunuz. Bırakamıyorum zırvalığına asla inanmıyorum. Madem önemsemiyorsunuz o zaman doğduktan sonrada bebeğinize içirmeye devam edin, çünkü aynı şey. Bebeğinizi göz göre göre zehirliyorsunuz. Sizin vicdanınız rahat ama rabbim sorar hesabını. Ben ilk hamileliğimde asla içmedim ama sütden de kesildikten sonra tekrar başladım. En büyük yanlışım olduğunu hep söyledim. Şimdi yeniden hamileyim ve asla bir daha içmeyeceğim!
Icme guzelim yazik gunah aslinda ilk 3 ay en fazla zarar verdigi donemmis organlar olustugu icin ama sen devirmissin o zamanlari. Insallah astim veya alerjik rahatsizligi olmaz bebeklerinin o zaman cok uzulursun. Bende sigara iciyordum hemde 11 senedir aktif iciciydim ancak hamile oldugumu ogrenir ogrenmez biraktim sekersiz sakiza sarildim simdi yanimda surekli sigara paketi deil sakiz paketi var :) zorlanmadim mi cok zorlandim ama aklima bebegimi getirdim icmedim ben yaptiysam herkes yapabilir arkadaslar inanin bana...Arkadaslar 23 haftalik ikiz bebeklerime hamileyim
Sigarayı bikac gun oldu bırakalı. Bebegime umarim bişey olmamıştır. Bu nalet sigarayi maalesef ki ictim. Ultradon olcumlerinde ve detaylida bir sikinti görünmüyor. Bu konuda biseyler yazin lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?