hamilelikte sigara kullanımı

denizim84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
1.595
125
123
Arkadaslar 23 haftalik ikiz bebeklerime hamileyim

Sigarayı bikac gun oldu bırakalı. Bebegime umarim bişey olmamıştır. Bu nalet sigarayi maalesef ki ictim. Ultrason olcumlerinde ve detaylida bir sikinti görünmüyor. Bu konuda biseyler yazin lutfen

Sigarayı bikac gun oldu bırakalı. Bebegime umarim bişey olmamıştır. Bu nalet sigarayi maalesef ki ictim. Ultrason olcumlerinde ve detaylida bir sikinti görünmüyor. Bu konuda biseyler yazin lutfen
ne diyelim güzelim olan olmuş çocukları zehirlemişsin dua edelim de sağlıklı sıhhatli olsunlar

günde ne kadar içtin bilmiyoruz tabi ama zararın neresinden dönülse kar. bundan sonra içme sakın...
doğumdan sonra, emzirme döneminde de içmemelisin. hatta emzirme döneminde içmek, hamilelikte içmekten daha da tehlikeli diye biliyorum.

ben kara kara düşünürken bu sigarayı nasıl bırakıcam diye şans yüzüme güldü. hamileliğimde tiksindiğim tek şey sigara kokusu. normalde hiç bulantım yok ama sigara içilmiş bir odaya girdiğimde içim kalkıyor. bu kadar kolay olmasına sevındım gerçekten :54:

ah cnm yaa ne yaptın sen 23 haftaya kadar ıctın demek:( ben 10 yıldan fazla sure ıcmıstım kı bırakalı 1.5 yıl oldu acaba vucudum temızlenmısmıdır bebege etkısı kalmısmıdır dıye dusunurken senın yazını okudum ve gercekten cok uzuldum. bebeklerının ılk uc ayı cok onemlıydı bılıyorsun ınsanın kendı elınde bazı seylere engel olmak ve yapamadım iştenın hıc bır onemı kalmıyor cunku verdıgın zarar sımdı ortaya cıkacak dıye bısey yok umarım yınede bır etkısı olmaz umarım ... neden boyle yazdım moralın bozulsun dıye degıl suan tıksındıgın ıcın ıcmıyorsun ıcmek ıstemedıgın yada bebeklerını dusundugun ıcın degıl lutfen bu sozlerıme kızma yazmaktakı tek amacım bıdaha asla ıcmemen. bebekler olduktan sonra süt verırken yada buyuduklerınde ..en azından telafı etmıs olursun azda olsa ...Sağlıkla yaşaman dileğiyle.

Sigara hayatımızın her alanında bize zarar veren kötü bir alışkanlık. Hamile kaldığınızda daha doğrusu hamile olduğunuzu öğrendikten sonra sigarayı hemen bırakın. Aynı durumda olan birçok arkadaşım hamile olduğunu anladıktan sonra hemen sigarayı bıraktı ve sağlıklı çocuklar dünyaya getirdiler.

ben kara kara düşünürken bu sigarayı nasıl bırakıcam diye şans yüzüme güldü. hamileliğimde tiksindiğim tek şey sigara kokusu. normalde hiç bulantım yok ama sigara içilmiş bir odaya girdiğimde içim kalkıyor. bu kadar kolay olmasına sevındım gerçekten :54:

Oyy darısı başıma :)

İnşallah gebelik olunca tiksinirim ben de :ssz::ssz::ssz:

Sigara hayatımızın her alanında bize zarar veren kötü bir alışkanlık. Hamile kaldığınızda daha doğrusu hamile olduğunuzu öğrendikten sonra sigarayı hemen bırakın. Aynı durumda olan birçok arkadaşım hamile olduğunu anladıktan sonra hemen sigarayı bıraktı ve sağlıklı çocuklar dünyaya getirdiler.

ben 23 haftalık hamıleyım ama hıc tıksınme olmadı hala daha ıcıyorum ama gunde 3 taneye azalttım ınsallah komple bırakırım suana kadr hıcbır sorun yok kızımda tek sıkıntım bn 1 bucuk aylıkken ogrendım hamıle oldugumu ve 6 haftalıkken tomografıye gırdım kafamı vurdum dıye ınsallah hıcbırsey yoktur tek umudum bu :) hamılelıkte ılk 3 ayda olan mıde bulantıları bas donmelerı sımdıkı ayımda olmaya basladı :)

Kuzenimde aynı zamanlarda hamile kaldık ve ikimizde sigara içiyorduk. O içtikte aman bişi olmaz diye bende içtim. Sonuç karnımda 13 haftalık ölü bir bebek. Meğerse kanımda hafif bir pıhtılaşma sorunu varmış. Sigarada bunu tetiklemiş. Bebeği besleyen damarlar çok küçük ve kolay tıkanabilirmiş. Kısacası sigara içicem diye bebeğimi öldürdüm. Şimdi ikinciye hamileyim. Insanın canı yanınca öyle bir bırakıyor ki. Bağımlılık falan hikaye. Herkes içiyor birşey olmuyor demek de boş gördüğün gibi.

Kuzenimde aynı zamanlarda hamile kaldık ve ikimizde sigara içiyorduk. O içtikte aman bişi olmaz diye bende içtim. Sonuç karnımda 13 haftalık ölü bir bebek. Meğerse kanımda hafif bir pıhtılaşma sorunu varmış. Sigarada bunu tetiklemiş. Bebeği besleyen damarlar çok küçük ve kolay tıkanabilirmiş. Kısacası sigara içicem diye bebeğimi öldürdüm. Şimdi ikinciye hamileyim. Insanın canı yanınca öyle bir bırakıyor ki. Bağımlılık falan hikaye. Herkes içiyor birşey olmuyor demek de boş gördüğün gibi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

nasıl içebiliyorsunuz ya sizde hiç vicdan yok mu!!!
el kadar bebeğe yapılır mı, sırf canınız istiyor diye ya çok yazık.
ben 10 sene içtim ama bebek düşündüğümüz anda bıraktım ki hamile olduğumu öğrenince bırakamam belki diye.
sakın yargılamayın bilmem ne demeyin. bal gibi de yargılarım. ben 10 sene içtim diyorum bu zıkkımı.
evladın için bir zevkten vazgeçemiyorsanız gece uykularınızdan diğer zevklerinizden nasıl vazgeçeceksiniz doğunca...
günah...

Benim bi arkadaşım 9 ay boyunca içmiş fosur fosur sancı çekerken bile içmiş gizli gizli. kızı çok güzel akıllı ve sağlıklı tabi tasvip etmiyorum kesinlikle o çok tiryakiydi çok kızdım şimdi 3 yaşında kızı ama ilerde sorunlrı olurmu olmazmı bilemem sende içme yıllarca çocuk isteyenler var olmuyo senin var kıymetini bil bence kılına zarar gelmesini istemezsin değil mi anne olucaksın o doğunca :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ay Ben kuzuma kiyamam teyzeleri hernekadar tiryakide olsam biraktim bu illeti hic tiksinme filan olmadi cokta guzel kokuo AMA Ben o kucucuk yavru ya zarar veremem benim hakkim degil simdi kendimi cok iyi hissediyorum inanin icmek hicbirsey degil yapamam demeyin en azindan birakmayi deneyin!!!

Ben bile biraktiysam herkes birakir.sirf bebegim icin 20 yildir ictigim zikkimi biraktim.Allahim bide hamile kalmayi nasib etse.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhabalar ben yeni katıldım aranıza 28+2 hamileyim bende sigara kullanıyorum hamile kalmadan önce günde 1 paket içiyordum şimdi ise günde 5 dal içiyorum çok memnun değilim tabi keşke tamamen bırakabilseydim ama olmadı umarım bebeğim fazla etkilenmez. :49:

merhabalar ben yeni katıldım aranıza 28+2 hamileyim bende sigara kullanıyorum hamile kalmadan önce günde 1 paket içiyordum şimdi ise günde 5 dal içiyorum çok memnun değilim tabi keşke tamamen bırakabilseydim ama olmadı umarım bebeğim fazla etkilenmez. :49:

Benim ismim Büşra. 18 yaşındayım. Almanyada yaşıyorum. 10 haftalık hamileyim. 5 yıldır sigara kullanıyorum ve bırakamıyorum da. Bi paket kullanıyorum. Doktorum en fazla 5 tane kullanabilirsin dedi. Umarım bu sayıya düşebilirim. Sen bayağı azaltmışsın. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı doğar..:))

17 yaşından beri içiyordum. Şimdi 26 yaşındayım ve o zamandan beri bir kere bile bırakmak istemedim, maalesef. Ama şükürler olsun ki hamile olduğumu öğrendiğim anda bırakabildim, hiç de canım çekmedi. İnşallah doğumdan sonra da çekmez.

İçmeye devam edip sağlıklı bebekleri olanları görüyorum hatta yüzde yüze yakın. Ama riski bile alınmaz bence onlara nasıl kıyabiliriz minicikler...

10yıldır ıctıgım sıgarayı bebegımı ogrendıgım gun yanı 2gun once bıraktım : ) ogrendıgımde paketımde tek 2 tane sıgara vardı bunlarıda ıcıpbıdaha asla sıgara almıcam dedım kendıme.suan ben o 2sıgara bebegıme bıse yapmısmıdır dıye cıldırıyorum resmen.dun bıraz canım ıstedı kendı kendıme sen bı karıncanın ölümüne sebep olsan vicdanın senı bırakmaz ya bebegıne bıse olursa deyıp hemen u dönüşü yapıyorum artıkkk no smokıng çokşükürrr : )

Back
X