HAMILELIKTE SIGARAYI BIRAKAMAYAN VAR MI? YARDIM

Psikolojikdeliii

Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
116
70
18
38
Merhaba kizlar. Bende tahmini 5+3 haftalik hamileyim :) henuz cok kucul bebegimiz. Benim sormak istedigim aranizda sigara icerek hamile kalmis ve sigarayi birakmis yada birakamamis olanlarin hikayelerini sormak istiyorum. Cunku malesef bu tiryakilik hamileligimi ogrendigim gunden beri beni mahvediyor:( bana yardimci olursaniz deneyimlerinizle sevinirim. Cok tesekkurler

İlk bebeğimi kaybettm ikinci yavrum içimde şuan..hergün ve her an dua ediyorum iyi olsun beni bırakmasın diye...onun için elimden gelen gelmeyen herşeyi yapıyorum..canını ver deseler veririm yine onu kaybedemem...lütfen yapma ona zarar verme çok pişman olursun..böyle şeylerin geri dönüşü yok..

Ben hamilelik ve emzirme süresi boyunca hic icmedim icen arkadasim oldu malesef umarım içmezsin...
Hamile iken sigara içtiğinde bebeğine neler olduğunu aciklayan gösteren videolar var açıp izlemeni tavsiye ederim belki icmemene sebep olabilir... Sağlıcakla kucağına alman dilegi ile... :KK69:

Merhaba kizlar. Bende tahmini 5+3 haftalik hamileyim :) henuz cok kucul bebegimiz. Benim sormak istedigim aranizda sigara icerek hamile kalmis ve sigarayi birakmis yada birakamamis olanlarin hikayelerini sormak istiyorum. Cunku malesef bu tiryakilik hamileligimi ogrendigim gunden beri beni mahvediyor:KK43: bana yardimci olursaniz deneyimlerinizle sevinirim. Cok tesekkurler
Sigara kullaniyordum ilk gebeligimde ogrendigim an biraktim 11 haftada bebegimi kaybettim o uzuntuyle tekrar basladim 7 ay sonra tekrar hamile kaldim ayni sekilde evde test yaptigim gun biraktim 1 hafta once 8 haftalikken onuda kaybettim. Bu defa baslamadim sigaraya. Hicbirseye cozum degil aksine ictiklerimden bi an once arinmak istiyorum. Kaybetmek okadar aci okadar zorki bi gun once bedenindeyken bir gun sonra bedeninden mecburi aliniyor. O bosluk o yokluk hissi berbat bisey. 10 yil kullanmis birisi olarak diyorum asla birakilmayacak bisey degil. O kucucuk kalbi dumana bogma durunca inan bana canindan can gidiyor tam manasiyla. 🌸🌸🌸

kizima hamile oldugumu ogrendigimde 2 ayligi gecmisti. sigarayi birakmak cok zordu benim icin ama cocugum icin dedim hamilelikte icmedim emzirmede icmedim emzirme bittiginde 1 aylik hamileydim o hamilelik ve emzirmede de icmedim. emzirme bittigin gun sigaraya basladim 3 aydir iciyorum ve kendimden nefret ediyorim.

ben hamile oldugumu öğrenınce dırek bırakmıştım bulantılarımda olunca tiksinmiştim iyice zaten... sonrasında 7. ayda psıkolojım ıyı degldı bı ara sıgaraya yuklendım.. sonra kontrole gıttık bebeğımın karın çevresı gelişimi uyluk kemıgı gelışımı normalden 1 hafta öndeyken bi anda 1 hafta gerıye gıtmıstı toplamda bı anda 2 hafta gerılemış... suan 9. aya gırıcem hala o farkı kapatamadım ve bunun vicdan azabı var.. sizin bide daha oluşum süreci en önemli zamanları ilk 12 hafta.. bu donemde allah bı muzcıze buyuturken bedenınızde sigara içmek merhametsizliktir.. keyfi bi durum olmaz.

Sıvıyı azaltıyormuş hamilelikte sigara içmek.
Arkadaşım bebeğini 20 gün erken ve sezeryanla dünyaya getirmek zorunda kaldı.

Back
X