hamilelikte şişen var mı

çok şükür ki henüz şişmedim,32. haftanın içindeyim.tuzu kesmeni öneririm canım sana,şişmeye en çok tuzun sebep olduğu söyleniyor vücutta su tuttuğu için.

şimdiye kadar yoktu çalışıyorum yorgunlukta var dinlenemedimde bayram vs. belki onun etkisde olmuştur bilemiyorum

Tuzdan vazgeçmek zor geldi sanırım :) Ben 2 haftadır 0 tuz ile yaşıyorum, çok faydasını gördüm. Gerçi benim ödem sorunum fazla yok. Böbreklerle ilgili durumumdan dolayı bu perhizi yapıyorum. Ama tuz hamileler için hiç gerekli olan bir şey değil onu biliyorum :)

Ben sısmedım,tuzlu tuzsuz sorunum olmadı hıc.Herkesın vucudu aynı olmuor bazıları odem tutuyor.Gün içinde sık sık ayaklarını yukarıya uzatarak otur. Uyurken yan yat veya ayaklarını yastık yardımıyla hafifçe yükselt. Otururken bacak bacak üstüne atma. Uzun süre ayakta kalmaktan veya ayaklarını yere koyarak oturmaktan kaçın. Benım bu aralar bacak agrılarım var sısme olmamasına ragmen,yatmadan once dıkıyorum bıraz yukarı. hayırlı dogumlar canım:80:

tuzdan vazgeçmek zor geldi sanırım :) ben 2 haftadır 0 tuz ile yaşıyorum, çok faydasını gördüm. Gerçi benim ödem sorunum fazla yok. Böbreklerle ilgili durumumdan dolayı bu perhizi yapıyorum. Ama tuz hamileler için hiç gerekli olan bir şey değil onu biliyorum :)

yok tuzdan vazgeçmek zor gelmedide dün akşama kadar bişey yok tu sadece sağ kalçamla bacağımda ağrı vardı yürümüyorum diye ağrıyo zanettim dünde bayağı bi yürüdüm tuzun hemen etki göstermeyeceğini düşünüyorum onun için dedim yorgunluktan mı diye

ben sısmedım,tuzlu tuzsuz sorunum olmadı hıc.herkesın vucudu aynı olmuor bazıları odem tutuyor.gün içinde sık sık ayaklarını yukarıya uzatarak otur. Uyurken yan yat veya ayaklarını yastık yardımıyla hafifçe yükselt. Otururken bacak bacak üstüne atma. Uzun süre ayakta kalmaktan veya ayaklarını yere koyarak oturmaktan kaçın. Benım bu aralar bacak agrılarım var sısme olmamasına ragmen,yatmadan once dıkıyorum bıraz yukarı. Hayırlı dogumlar canım:80:
teşekkür ederim tavsiyelerin için:71:

akşamları ayaklarının altına bıkaç yastık koyarak uzanmak kan dolaşımını hızlandırmak için yürüyüş yapmak ve tabii ki tuzu kesmek bence.
Bende de ödem problemı var yuzuklerım olmuyor,1 numara buyuk ayakkabı aldım.şu an 30.haftadayım.

Tuzlu-tuzsuz deyip geçmeyin. Ödem kişiye göre değişiyor evet ama tuz zaten zararlı.. Hamilelikte daha da zararı oluyor. 0 tuzla yaşayın demiyorum tabi.. Ama mümkün olduğunca azaltın diyorum. Dediğiniz gibi bir günde tuz yüzünden olmayabilir de olabilir de.. Çünkü benim de hiç ödemim yokken bir günde ayaklarım feci şişti.. Tuzu kestim iyi geldi. Amma kötüledim tuzu di mi:1:

ben de gecen hafta birden ayaklarimin ve bileklerimin sistigini gordum korktum hatta 3 gun sonra indi ve geceleri ayagimi yuksek yastikta uzandim belki de onun faydasi oldu. eger ellerde veya yuzde de ayni anda olursa tehlikeliymis ama sadece ayaklarda olmasina normal deniyor. birkac gune gecicektir dikkat edersen.

herkesin aynı olmuyor bünyesi ben de tuza dikkat ettiğim halde benim de ayaklarım çok şişiyordu heleki çalıştığım dönemde sürekli oturduğum için akşama kadar davul gibi oluyordu evdeyken hiç bi problem olmuyordu. şimdi izne ayrıldım evdeyim ama 35.haftadan beri sağ ayağımda şişlik kaldı ve üstü acıyor bastırınca parmaklarım tombiş tmbiş diğer ayağıma göre. en iyisi ayaklarını hep uzatıp dinlenmek. gerçi şimdi bide kalça ağrısı çıktı bende 2 gündür zor yürüyorum. ne güzel hergün yürüyüş yapıyordum

Bunlar da gececek kızlar. sabredelım. sonunda bebıslerımızı kucagımıza alınca hepsını unutucaz :emir_bebek:

herkese çok teşekkür edrim iş çıkışı hemen doktora gittim oda sizin dediğiniz gibi dedi tuzu azalt yağlı yeme bide dinlen dedi

Back
X