hamılelıkte spor

tarlafaresi

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
2
0
16
Bursa
aranızda hamıleyken spor yapan varmı ben ücüncü ayımı yeni bıtırdım ıkı gundur yuruyus yapmaya basladım hamıle kalmadan once de duzenlı olarak yapıodum ama sımdı annenın kalp atıslarının en fazla yada en az kac olması gerektıgını bılmıyorum tabı kı bebegınde bı bılgısı olan varsa yardım edebılır mı

Bende 8 haftalik hamileyim 1 ay sonra doktoruma soracagim yuzebilir miyim diye... Hamilelikten once yuzuyordum devam etmek istiyorum...

ben 31.haftamdayım,günde 2 saat yürüyorum en başından beri.İlk hamileliğimde de çok yürüyüş yapardım.Umarım bunda da sorun çıkmaz.

Ben hamile kalmadan once fitness ve yuzme antremanlarimi yapiyordum.Hamile kaldiktan sonrada doktoruma danistim.Vucut isimi cok arttirmayacak (kalp atislarini da haliyle)
sekilde sporuma devam edebilecegimi soyledi.Eskisi kadar yuksek tempolu yuruyusler yapmiyorum, mekik ve karin egzersizleri yapmiyorum.Hafif tempolu yuruyus ve bol bol yuzmenin hem gebelige hem doguma cok faydasi oldugu kanaatindeyim.Yuzerken de takla atarak donusler yapmaktan kaciniyorum.Ve ne kendimi ne bebegi yormayacak, aksine bizi rahatlatacak bir tempo belirleyip ortalama 1km yuzuyorum.Tabiki sporunuzu gebeliginize engel teskil edecek bir durum yok ise yapmalisiniz.Cunku ben 5.haftamda kanama problemiyle karsilastim ve o zamandan beri ara vermek durumunda kaldim.Yuzerken vucut agirliginizin tamamini tasimak zorunda olmadiginiz ve karada iken yapmanizin mumkun olmadigi egzersizleri yapabilmeniz sebebiyle gebelikte anne adaylarini cok rahatlatan bir brans.Ayni sekilde haftada 3-4 sefer duzenli ve hafif tempolu yuruyuslerinizede devam edebilirsiniz.Insallah hayirlisiyla bebeginizi kucaginiza alirsiniz, saglikla kalin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…