hamilelikte spor

• Konu Sahibi Konu Sahibi ptty
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ptty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
1.550
31
113
merhaba anne adayları öncelikle kendimle ilgili bilgileri vereyim
yaşım 23 ,
boyum 163 ,
hamile kaldığı öğrendiğim ilk gün 73 kg dım
şu an 15 hafta 3 günlük hamişim ve kilom 74,7 kg dı (2-3 gün öncesi)
henüz spor yapmıyorum ev işleri dışında
ancak benim aklıma şu takıldı evde stepper var (aşağıda resimdeki ) ve kullanmam sakıncalı olur mu bebiş için bilemedim sonuçta stepperde yürüyüş gibi ,hamilelikte yürüyüş yapmakda iyi bir şey olduğuna göre düz mantık oluşuyor hemen bende ,ama yine de sormak istedim muhakkak fikir veren olacaktır aranızda şimdiden çok teşekkür ederim ,ayrıca eğer bunu kullanamazsam nasıl hareketler yapabilirim egzersiz olarak ?

kullanmanda hic bi sikinti yok kendini yormamak disinda sonucta bu yurumek gibi bisi her hamile gunde 30 dk yurumeli bence dogumu kolaylastiriyor senin evindede boyle bisey varsa daha guzel gonul rahatligiyla kullanabilirsin :) bende 18 lik anne adayiyim :)

çok teşekkür ederim cnm içim rahatladı inan ,cinsiyeti ne cnm belli oldu mu benim hala belli olmadı önümüzdeki hafta inşallah belli olacak , inşallah hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız cnm

İnş canım :) evet belli oldu allah iizn verirse oğlum olucak :)

Merhaba,
Ben 2007 den beri pilates ile ilgiliyim...2012 de kendi stüdyomu açtım. Bağdat caddesinde,çalıştığımız fizyoterapist ve hekim arkadaşlarından aldığımız bilgilerle stepper ı hiç tavsiye etmem...diz ve bel sakatlığına yol açma olasılığı oldukça yüksek bir alet...onun yerine yürüyüş ve evde yapabileceğiniz hamile pilatesi egzersizleri doğumu da rahat geçirmenize yardımcı olur...
daha detaylı bilgi isterseniz video veya resim de yollaybilrim size...sağlıkla kalın:)

ben gebeliğin başından sonra epey bi zaman yüzmeye gittim.. sonra iş sebebi ile devam edemedim ama doktorum hep teşvik etti.. bedeni aşırı yormayacak ve belli bir süre alacak sporları doktorlar da tavsiye ediyorlar..

Ben şu an hamile yogasına gidiyorum. Normal doğumu kolaylıştıracak kaslarım güçlendi, daha esnek bir yapım var artık. Bacaklarda ödem toplanmasını, sırt ve belde ağrılar olmasını vs engelleyici duruşlar var yogada. Ayrıca imajinasyon çalışmalarıyla anne-bebek ilişkisini bebek daha doğmadan kurmayı kolaylaştırıyor, stres atmaya da yardımcı. Kesinlikle hamile yogasını öneririm. Kilo almayı ne derecede nasıl etkiler onu bilemiyorum yalnız benim bel ağrılarımı kesti.

hamile yogasına nerede gidiyorsun canım özel ders mi yoksa hamile sınıfı mı açtılar ?

hamile yogasına nerede gidiyorsun canım özel ders mi yoksa hamile sınıfı mı açtılar ?
İzmir'de bir yoga merkezinde gidiyorum, hamile sınıfı açmışlar. 1 kişiye düşünce bile devam ediyorlarmış. Tabii sürekli bir sirkülasyon, kimimiz 17. haftada kimimiz 30. haftada. Doğum yapıp gidenler ve yeni gelenler oluyor. Sınıf baki kalıyor :) Haftada iki gün gidiyorum.

çok iyiymiş bu sınıf , ben de gelmek isterdim ama istanbul anadolu yakasında yaşıyorum biraz zor olur :)

bu arada İstanbul Anadolu yakası çekmeköy civarı hamile yogasına gitmiş / gidecek olan hamişler var mı aranızda ? ben bu haftalarda başlamak istiyorum sırt ağrılarım başladı hareketsizlikten , iyice hamlamadan gitmek lazım...

Bende Başlamak isterim ama hiç bi bilgim yok nerede yapılıyor fiyat nedir..Bende avrupa yakasındayım

İnş canım :) evet belli oldu allah iizn verirse oğlum olucak :)
hadi hayırlısı cnm bnm , bu yıl erkek senesi sanırım benimde erkek dedi doktor ama sonunada sanki ibaresini koydu o yüzden henüz tam kesin değil ,sağlıklı olsunda hiç önemli değil kız erkek

çok güzel olur Nihan hanım ,hem böylelikle daha da net bilgiler edinmiş olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…