kızlar ben 31 haftalık hamileyim. arada çarpıntılarım oluyor. dr. normal olduğunu söyledi. fakat bugün tansiyonumu ölçtürdüğümde tansiyonum 11-6 çıktı. normalde tansiyonum hep düşüktür benim fakat eczacı kalp atışımın çok hızlı olduğunu taşikardim olabileceğini söyledi. kalp atışımda 95 di sanırım. korkulacak bir durum var mı sizce? bu durumu yaşayanlarınız var mı?
Canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun...ben de ilk hamileliğimde aynı şeyleri yaşadım hatta tansiyonum 9-4 nabız 110 ile 120 arasıydı..çarpıntıdan ne yemek yiyebildim ne de iş yapabildim ama bebeğim sağlıkla dünyaya geldi şimdi ikinci yolda bakalım yine aynı olacakmıyım..sakın endişelenme...
merhaba,benim de 15. haftalarda başlayan bi çarpıntım olmuştu,120/130 lardaydı, önce bir hafta bir ritm düzenleyici kullandım,sonra demir hapına başladım ama demir hapına başlayınca düzeldi. şimdi sıcak günlerde ve yemek sonrası oluyor ama eskisi gibi değil,hamilelikte normalmiş bunlar,demirine baktırmanı tavsiye ederim.
kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. içimi rahatlattınız. inanırmısınız bazen nefes alamayacak gibi oluyorum korkuyorum o zaman bebeğime bişey olur diye. derin bir nefes alınca rahatlıyorum. hem demir hapı hemde elevit kullanıyorum. gündüz elevit, gece yatmadan öncede demir hapımı düzenli içiyorum. bu sefer kontrole gittiğimde söyleyeceğim doktoruma. daha önce de söylemiştim ama korkulacak birşey yok bu aylarda çarpıntı vs. normal demişti. belki ilave bir ilaç vs. verir...