Hamilelikte temizlik ve titizlik

TugbArda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
257
529
103
Merhaba hamis anneler
Ben 15.haftamdan sonra asiri derecede temizlik yapmaya basladim, surekli evin heryerini toz alip silip supurmek istiyorum. Nekadarda silsem temiz gelmiyor ayni yerleri tekrar temizliyorum. Suan 35.haftamdayim artik agirlasmaya basladigim icin biraz azaltim temizligi ama aklim surekli yine temizlikte. Aslinda bu durumdan sikayetci degilim esim dahil cok memnunuz bu halimden, evin heryeri hep piril piril ve miss gibi kokuyor :)) ayrica agir madde olmayan ilaclar kullaniyorum, camasir suyu kesinlikle elimi surmuyorum. Daha hafif, bacterie olduren ilaclarla siliyorum heryeri. Benim merak ettigim acaba dogumdan sonrada devam edermi bu titizligim? Aranizda benim gibi olan var mi?

Keşke birazcık bana da gelse ondan :) hiç mi kendinizi yorgun hissettiginiz gün olmuyo merak ettim ben daha 15 haftalık hamileyim su almaya kalkarken useniyorum

Keşke birazcık bana da gelse ondan :) hiç mi kendinizi yorgun hissettiginiz gün olmuyo merak ettim ben daha 15 haftalık hamileyim su almaya kalkarken useniyorum
Aksam olunca yorgun dusuyorum ama gunduzleri gayet formdayim enerji doluyum :)

Aksam olunca yorgun dusuyorum ama gunduzleri gayet formdayim enerji doluyum :)
Ayy ne güzelmiş ya :) ben ilk haftalarda kanama yaşayıp yatınca şimdi problemim olmamasına rağmen korkudan bütün gün yatıyorum hala çok kilo da aldım haliyle. Annem de yanımda olunca prensesler gibi sabah yataktan kalkıp kahvaltıya oturuyorum kahvaltıdan kalkıp yatıyorum tv karşısına yine :) şanslı mıyım kalpazan mıyım bilemedim

o kadarda abartma canım yaa, ben haftada bır genel ev temızlıgı yapıyorum. onun dısında bırıktıkce camasır bulasık yıkanıyor, utuyu gunluk herkes kendı utusunu yapıyor..
ama cam kapı vs sılmıyorum ..
sımdı yenı ev aldık, tasınacagız tum enerjımı ona saklıyorum..
gunluk ıslerımı yapıyorum yemek vs.. ama her yer pırıl pırıl olacak dıyede kendımı kasmıyorum varsın azıcık tozlu olsun...

Herkez kendi utusunu yapiyor derken ? Eşinizdemi kendi yapıyor? Haftada 1gün temizlikte cok az canim ya heryer toz pislik icinde kalir. Ben hamile kalmadan once bile haftada en az 3 gun temizlik yapardim. Ben halimden gayet memnunum zaten bi sikayette bulunmadim, benim gibi olan arkadaslar varmi diye merak ettim :)) ben boyle olmaya raziyim canim yorumun icin cok sagol ama ev okadar pisken ben yan gelip yatamam

adrenalın patlaması
son ay bı enerjı gelıyor yorgun olsakta hıc durmadan temızlık yapasımız gelıyor
enerjıyı bırazda dogum ve sonrasına saklayın lazım olacak :)
hayırlı dogumlar...

Senin durumun ayri canim saglik herzaman önce gelir, bu anlarin keyfini tadini cikar bosver annecigin yanindaymis zaten oh miss

adrenalın patlaması
son ay bı enerjı gelıyor yorgun olsakta hıc durmadan temızlık yapasımız gelıyor
enerjıyı bırazda dogum ve sonrasına saklayın lazım olacak :)
hayırlı dogumlar...
Bu aralar dinlenmeye ve uykuya daha fazla zaman ayiriyorum artik son haftalarim, dedigin gibi sonra lazim olcak bu enerji :))

neden pis olsun ki canım akşamdan akşama evdeyız zaten gunduz bomboş ev, sadece olursa toz oluyor onuda toz alıp halledebılırsın, evet esım kendı kıyafetlerını kendısı utuler-bende kendımınkılerı utulerım... o da gıyecegımız zaman utuler, gıyerız...
temızlık ıcın 3 gun harcamanın manası yok, kendıne yazıkk yaa ona harcayacagın zamanda cık gez, evde aktıvıte yap kendınce ,helekı calısan bırı ısen; haftada bır gun dıp kose temızlık yeter. mutfak wc zaten gunluk ıhtıyac dahılınde temızlenıyor kımsede olmuyor mıkroptan

Ben suan calismiyorum sadece eşim calisiyor ama calismis olsam bile asla kocama utu yaptirmam, okadarda degil yanii utu sonucta kadin isi :) kocisim cok sansli benim gibi bi eş'e sahıp oldugu icin, sizin yazdiklarinizi okudugumuz zaman bundan dahada emin olduk evimin esyalari beyaz halilarim acik renk, yerdeki fayanslarda acik renk oldugundan sizin gibi eyer haftada 1 temizlersem bu ev kacar gider pislikten hahah. Gunumun 2 3 saatini temizlige ayiriyorum geri kalan butun gun geziyorum alisveris yapiyorum yani emin olun aktivite yapicak zamanim cokk

Öncelikle bebeklerinize sağlıkla kavuşun inşaallah. Konu sahibi arkadaşım hamilelikte titizlik deyince aklıma ilk gebeliğim geldi. Benimkisi takıntı mı desem aşerme mi desem Anlatayım siz karar verin, biraz da gülümseyin. Hacı Şakir beyaz banyo sabununa takmıştım kafayı. Gelip gidip elimi, yüzümü, kollarımı, boynumu, ensemi sabunlardım. Süreklü köpürtürdüm, köpürtürdüm. Yıkamalara doyamazdım. Bir gün dayanamadım ve sabunu dişleyiverdim Tadı iğrençti ama çok rahatladım ve köpürtmeye devam. Tabi doğum gerçekleşti, sabunla aşkım da bitti

siz şu an çalışmadığınızdan kendinizi ev işine vermişiniz bence
hem neden ütü kadının işi olsun ki, ev işleri kadının sorumlulugunda değildir aslında yani kadın mecbur değildir ütüye-temizliğe-çamasıra-bulaşıga vs.... sadece bunlar erkeğe sunduğu hediyedir ve Türk toplumunda kadının görevi gibi görüldüğünden genelde erkekler pek ev işlerini el sürmez ama hayatta müşterek...
Yani herkesi hayat görüşü, karı koca ilişkisi, yetiştirilme tarzı farklıdır. Saygım sonsuz bu konuda sizin gibi düşünenlere..
Ama eşim ütü yapıyor diye ne ben kadınlığımdan ne o erkekliğinden birşey kaybetmiyor, yeri geldiğinde kalan ev işlerinde de yardım eder ki etmesi de gerekir , sonuçta evde birlikte yaşanıyorsa her türlü pislik o evde yaşayan kişilerin ortak ürünüdür..
Ev hanımı olsam eşimden iş beklemem ama çalışan biri olarak üstüme düşeni yaparım fazlasına elimi sürmem...
Birde şunu söyleyim haftada bir temizlik yapıyorum diye evim pis diyemem, bugune kadar kimse evimi ne pis ne dagınık görmüştür, dediğim en fazla toz olur o da evde yaşandığının belirtisi aşırı titizliğe luzüm yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…