Hamilelikte testler

dlnn44

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
543
120
18
26
Arkadaşlar sorum şu son zamanlarda çıkan ikili tarama dörtlü tarama fetal dna gibi testleri yaptırdınız mı ve öneriyor musunuz? Detaylı ultrasonu tüm doktorlar ve herkes öneriyor ona kesin bakılıyor zaten. Ama ikili tarama vs tarz testlerde yanılgı payı çok yüksek çıkıyormuş. Fetal dna için de strese girmek istemediğim için yaptırmayı düşünmüyorum. Sonrasında pişman olur muyum acaba? Tüm bu testler sanki tam bir stres topu gibi

Hatta şunu da sormak istiyorum burada da sanırım yurtdışında yaşayan arkadaşlarımız vardı. Yurtdışında bu testler yapılıyor mu acaba ? Geçen bir video ve yorumlarına denk gelmiştim. Hamilelik boyunca ultrasona bile 3-4 kere en gazla giriliyormuş. Gelişmiş tüm ülkeler ultrasonun vs çocuğa zararlı olduğunu savunuyorlarmış. Hatta cinsiyeti bile çok geç öğrendik yazmışlardı yurtdışında yaşayan arkadaşlarımız bu testleri yapıyorlar mı hastaneler?

Ben ikili test yaptırdım yarında detaylı ultrasona gireceğim onun dışında başka birşey yaptımadım fetal dna pahalıymış zaten bence doktor gerek görmediği sürece gerek yok

Ben ikili test yaptırdım yarında detaylı ultrasona gireceğim onun dışında başka birşey yaptımadım fetal dna pahalıymış zaten bence doktor gerek görmediği sürece gerek yok
İkili test sonucunuz güzel geldi inşallah demi. Aslında onu yaptırabilirdim diyordum ama sonra bir videoya ve yorumlarına denk gelince vazgeçtim yanlış sonuç çıkarıyorlar falan yazmışlardı

Bende Perşembe yaptıracağım detaylı özelde ama sonucu aynı gün veriyorlar mi

Detaylı ultrason zaten bakarken söyleniyor direk diye biliyorum canım

İkili test sonucunuz güzel geldi inşallah demi. Aslında onu yaptırabilirdim diyordum ama sonra bir videoya ve yorumlarına denk gelince vazgeçtim yanlış sonuç çıkarıyorlar falan yazmışlardı
Evet sonucum güzel geldi risksiz çıktı bence yaş önemli bir kriter testte yaş arttıkça risk artıyor bu da sizi strese sokabilir

Bende Perşembe yaptıracağım detaylı özelde ama sonucu aynı gün veriyorlar mi
İnanın bilmiyorum bende bugün öğreneceğim sonucu kağıt olarak veriyor mu onu bile bilmiyorum bende tıp fakültesinde profa yaptıracam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…